Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Προξ. Κορομηλά 51. -ΤΚ: 54622 Email: aelmethes@gmail.com | Θεσσαλονίκη, 9-10-2025 Προς: Σχολεία και Συναδέλφους Α΄ ΕΛΜΕ ΜΜΕ |
ΨΗΦΙΣΜΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ
Το Δ.Σ. της Α΄ EΛME καταγγέλλει την απρόκλητη και τρομοκρατική επίθεση των δυνάμεων καταστολής στην πορεία αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη από το Πάρκο Ελευθερίας στην Ισραηλινή Πρεσβεία στις 7/10/2025, που καλούσαν εργατικά σωματεία, η παλαιστινιακή παροικία, παλαιστινιακές οργανώσεις, αντιπολεμικές κινήσεις, το March to Gaza Greece και πολιτικές οργανώσεις.
Μετά την ολοκλήρωση της πορείας στην Ισραηλινή πρεσβεία και χωρίς καμία αφορμή, αφηνιασμένες διμοιρίες των ΜΑΤ όρμησαν με χημικά, βομβίδες κρότου λάμψης και ξύλο στους διαδηλωτές με αποτέλεσμα αρκετοί διαδηλωτές να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, καθώς και τουλάχιστον 20 συλλήψεις, ανάμεσά τους μέλη ΔΣ πρωτοβάθμιων Σωματείων και Φοιτητικών Συλλόγων.
Είναι φανερό πως η επίθεση ήταν προαποφασισμένη με εντολή άνωθεν από την κυβέρνηση που για άλλη μια φορά φανερώνει πως είναι ο «πιστός σύμμαχος» του κράτους τρομοκράτη του Ισραήλ. Απέναντι στο ογκούμενο αντιπολεμικό κίνημα αλληλεγγύης στον αδούλωτο παλαιστινιακό λαό, στην κατακραυγή για την απαγωγή και φυλάκιση των αγωνιστών του διεθνή στόλου, το μόνο όπλο της είναι το κρεσέντο της καταστολής.
Είναι βαθιά γελασμένοι αν πιστεύουν πως θα τρομοκρατήσουν το κίνημα αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη και όσους συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξή του. Ο λαός και η νεολαία θα συνεχίσουν και θα δυναμώσουν τον αγώνα τους για Λευτεριά του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού, για να ηττηθεί το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ και οι σύμμαχοι του ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε .
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ
Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Αβραμίδης Νίκος Περιστεροπούλου Μαρία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου