συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας: Καταγγέλλουμε την αντιδραστική «Κοινωνική Συμμαχία». Στις 30 Μάη απεργούμε. Προτάσσουμε το πλαίσιο από τη σκοπιά των εργαζόμενων με τα αιτήματα μας


ΔΣ Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας                                                              Αθήνα, 23-05-2018
Π.Κυριακού 10                                                                                                 
Αμπελόκηποι - Αθήνα                                                                      Προς
Τηλ/Φαξ 210-6443741                                                      Τους Συλλόγους Διδασκόντων
Email: belmeath@gmail.com                                                                            

Καταγγέλλουμε την αντιδραστική «Κοινωνική Συμμαχία»
Στις 30 Μάη απεργούμε
Προτάσσουμε το πλαίσιο από τη σκοπιά των εργαζόμενων με τα αιτήματα μας
Σε πανεθνική ημέρα δράσης ανακήρυξαν οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την 30η Μαΐου, από κοινού με τις εργοδοτικές ενώσεις την ΓΣΕΒΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και την ΕΣΕΕ (έμποροι), μαζί με το Τεχνικό και το Οικονομικό Επιμελητήριο και τις επαγγελματικές ενώσεις δικηγόρων,  γιατρών, φαρμακοποιών κλπ. Από την πλευρά της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ η ημέρα δράσης παίρνει την μορφή της Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας.
Με τίτλο «Κοινωνική Συμμαχία» και με πλαίσιο «Όλοι μαζί παλεύουμε για την παλινόρθωση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας με γνώμονα ένα συντεταγμένο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για το μετασχηματισμό του παραγωγικού προτύπου της χώρας. Για πολιτικές εκπαίδευσης και κατάρτισης που θα ενισχύουν την υγιή επιχειρηματικότητα» συγκροτείται ένα  πολιτικό – κοινωνικό μπλοκ με αντιδραστικό προσανατολισμό και περιεχόμενο που αποτελεί μια πρωτοφανή αντεργατική ενέργεια, γιατί το πλαίσιο που θέτουν είναι το πλαίσιο του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, της ΕΕ, της ΕΚΤ, των μνημονίων και της Κυβέρνησης.

Η ανατροπή του νόμου Κατρούγκαλου και η ανάκτηση των περικοπών των συντάξεων εγκαταλείφθηκε, η επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ ξεχάστηκε, η μόνιμη και σταθερή εργασία αποτελεί παρελθόν. Δεν υπάρχουν «έστω μισά» και ανολοκλήρωτα βασικά αιτήματα όπως αυξήσεις, μόνιμες προσλήψεις, κατάργηση ελαστικών μορφών εργασίας, Σ.Σ.Ε, υπεράσπιση λαϊκής κατοικίας και δημόσιας περιουσίας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.
Αντίθετα η «Κοινωνική Συμμαχία» μας καλεί να συσπειρωθούμε και να παλέψουμε για την «υγιή επιχειρηματικότητα», τη «δίκαιη ανάπτυξη», την «αξιοκρατία» το «εθνικό  σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης» όλα δηλαδή τα αγαπημένα ιδεολογήματα των βιομηχάνων. Σ΄αυτό το πλαίσιο της «Κοινωνικής Συμμαχίας» εξαφανίζονται οι υπεύθυνοι για την κρίση, η ΕΕ, το κεφάλαιο, το χρέος, οι μνημονιακές κυβερνήσεις.
Αναιρείται η βασική ουσία ύπαρξης των συνδικάτων που είναι η οργάνωση των εργαζομένων στη βάση της υλικής πραγματικότητας και της ταξικής τους θέσης, με στόχο την υπεράσπιση των ταξικών τους συμφερόντων, αφού παραπέμπει σαφέστατα σε συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες που δεν σχετίζονται με τα παραπάνω και το κυριότερο, εκφράζει ταξικά συμφέροντα αλλότρια και ανταγωνιστικά με εκείνα των εργαζομένων.
            Καλούμε τους συναδέλφους να μετατρέψουμε την 30η Μαΐου σε πραγματική μαζική απεργία και διαδήλωση των  δυνάμεων του εργατικού κινήματος που δηλώνουν πως θέλουν να εκπροσωπήσουν τα εργατικά συμφέροντα και να ανατρέψουν το «μνημονιακό κεκτημένο» ακυρώνοντας στην πράξη τη φιλοεργοδοτική φιέστα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και στέλνοντας την «συμμαχία» της στα σκουπίδια.
Σήμερα οι εργαζόμενοι χρειάζεται να συσπειρωθούμε στα σωματεία μας, να οργανώσουμε την πάλη ενάντια σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφάλαιο, να συγκροτήσουμε τις αντιστάσεις και τους αγώνες μας με διαδικασίες βάσης.
 Είναι αναγκαίο να βαδίσουμε το μόνο δρόμο που μπορεί να ανακόψει την συνέχιση της βάρβαρης αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής και να οδηγήσει στην ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων, στην πραγματική έξοδο από το τούνελ των μνημονίων. Το δρόμο της μαζικής, ενωτικής, σθεναρής, αγωνιστικής αντίστασης των εργαζομένων, των νέων, των ανέργων, των συνταξιούχων. Για την ανάπτυξη μαζικών απεργιακών αγώνων από τα κάτω  που θα έχουν στόχο και κλιμάκωση, κόντρα σε όσους υπονομεύουν την πραγματική δύναμη του συνδικαλιστικού κινήματος.
Καταγγέλλουμε την αντιδραστική «Κοινωνική Συμμαχία»
Για την ανατροπή των πολιτικών κυβέρνησης, ΕΕ., ΔΝΤ, ΟΟΣΑ και λίγο πριν την 4η αξιολόγηση προτάσσουμε την:
·         Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
·         Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
·         Επαναφορά του ωραρίου των εκπαιδευτικών στα προ του 2013 επίπεδα.
·         Μόνιμους μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση , την υγεία, μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους. Πλήρη εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα αναπληρωτών – συμβασιούχων με τους μόνιμους.
·         Να αποσυρθεί το ν/σχ για τις νέες δομές και την αξιολόγηση.
·         Όχι στην αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση. Απέχουμε από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης.
·         Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.
·         Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
·         Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας – Κατάργηση του ιδιώνυμου για τους πλειστηριασμούς.
·         Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
·         Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου
·         Κάτω τα χέρια από την απεργία. Κατάργηση των περιορισμών στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος. 
Μ΄αυτό το πλαίσιο και τα αιτήματα καλούμε στις κινητοποιήσεις που ταυτόχρονα καταγγέλλουν την «Κοινωνική Συμμαχία»

Ø  Την Τρίτη 29/5 Μάη συμμετέχουμε στην συγκέντρωση καταγγελίας ενάντια στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ στο Μέγαρο Μουσικής με την συμμετοχή εκπρόσωπων του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της ΓΣΕΕ.

Ø  Tην Τετάρτη 30/5 συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στο Μουσείο στις 11πμ


σφραγίδα προεδρείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου