συγκέντρωση

Δευτέρα 14/1: η εκπαίδευση απεργεί ενάντια στο προσοντολόγιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ 1.30μμ προσυγκέντρωση στα Προπύλαια-Πορεία στη Βουλή

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018

ΕΛΜΕ Ιωαννίνων: Για την "Κοινωνική Συμμαχία"

Ιωάννινα 24/05/2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
H ΕΛΜΕ Ιωαννίνων τόσο με την απόφασή της ΓΣ της 24ης Απριλίου 2018 , όσο και με την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της θεωρεί την πρωτοβουλία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και την δημιουργία μετώπου, με τίτλο: «Κοινωνική Συμμαχία - ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ - σαν άστοχη ενέργεια που δυστυχώς δεν μπορεί να δικαιώσει τους στόχους των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος συνολικά, καθώς ως πλαίσιο διεκδίκησης βλέπει τους εργοδότες ως κοινωνικούς εταίρους.
Υιοθετεί επιχειρήματα του ΣΕΒ: "επιχειρηματικότητα, ανάπτυξη,, εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, εξάλειψη των αντιαναπτυξιακών, διαρθρωτικών και γραφειοκρατικών εμποδίων, φορολογικά κίνητρα, αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων κλπ. "
Διαμαρτύρεται για την εξοντωτική φορολόγηση αλλά δε λέει ούτε κουβέντα για την εισφοροδιαφυγή που αποτελεί μια εξαιρετικά διαδεδομένη μορφή στάσης πληρωμών των μεγάλων αφεντικών απέναντι στους εργαζόμενους (βλ. ασφαλιστικές εισφορές που δεν αποδίδονται) αλλά και απέναντι στο δημόσιο. Δεν υπάρχει στο κείμενο ούτε λέξη για την καπιταλιστική κρίση, για τα μνημόνια, για την επιτροπεία, για το ρόλο της ΕΕ και του ΔΝΤ, για τις αντιλαϊκές πολιτικές της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, για τις πραγματικές αιτίες και τους πραγματικούς ένοχους της κοινωνικής κόλασης στην οποία βυθίζεται μια ολόκληρη κοινωνία εδώ και 8 χρόνια.

Ούτε λέξη για αύξηση των μισθών και συντάξεων, για σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους, τη στιγμή που ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων στο δημόσιο, και ιδιωτικό τομέα και ιδιαίτερα η νέα γενιά, βιώνει το άγος της ελαστικής ευέλικτης εργασίας , την μείωση του χρόνου εργασίας, για δουλειά με όλα τα δικαιώματα και πλήρη ασφάλιση-περίθαλψη.
Απουσιάζει κάθε στόχος ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, το ΤΑΙΠΕΔ, τα μνημόνια, την 3η και 4η αξιολόγηση, το ληστρικό χρέος, τις τράπεζες, την ΕΕ και την κυβέρνηση.
Είναι φανερό πως το πλαίσιο των αιτημάτων καμιά σχέση δεν έχει με τα δικά μας πραγματικά αιτήματα, όσο και με τα αιτήματα όλων των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι δεν διεκδικούν ούτε "ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας"-δεν είμαστε άλλωστε επιχειρηματίες-ούτε "πολιτικές εκπαίδευσης και κατάρτισης που θα ενισχύουν την επιχειρηματικότητα." !!! Αυτά αποτελούν αιτήματα των εργοδοτών και ως τέτοια απορρίπτονται από εμάς.
Σήμερα οι εργαζόμενοι χρειάζεται να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια σε κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ - κεφάλαιο, να συγκροτήσουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες τους με διαδικασίες βάσης και να συντονιστούν και δράσουν από κοινού. Θα παλέψουμε για εργατική απεργία, «από τα κάτω», με άλλο περιεχόμενο, στόχους, κέντρο συσπείρωσης, σχέδιο δράσης και κλιμάκωσης.
  • Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να αποσύρει την υπογραφή της από αυτή την ανακοίνωση και να αποχωρήσει άμεσα από την «Κοινωνική Συμμαχία».
  • Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να πάρει άμεσα αντίστοιχη απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου