συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Αθήνα: Μαζική η ταξική συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στο Μουσείο

Μαζική ήταν στην Αθήνα η ταξική συγκέντρωση στο Μουσείο (Πατησίων) με κάλεσμα πρωτοβάθμιων σωματείων, εργατικών κινήσεων και λεσχών, πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων. Μίλησαν ο Τάσος Σταυρόπουλος από την Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, ο Σεΐντ Αλντογάν, πολιτικός πρόσφυγας από την Τουρκία, η Βαγγελίτσα Δινοπούλου από το Συντονισμό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, ο Μιχάλης Ρίζος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων.
Στη συνέχεια έγινε πορεία προς τη Βουλή, στα γραφεία της ΕΕ, έξω από τα οποία χαίρετησε την κινητοποίηση ο αγωνιστής Μοχάμεντ Κ. από το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Η πορεία συνεχίστηκε προς την πρεσβεία των ΗΠΑ. 
Στο Υπουργείο Εργασίας, μέλη των Αγωνιστικών Κινήσεων-Συσπειρώσεων ΟΤΑ (Παρεμβάσεις) έγραψαν συνθήματα για τις δολοφονίες-εργατικά ατυχήματα και τους 2 νεκρούς εργαζόμενους στην Τήνο. 
Η συγκέντρωση είχε έντονο αντικυβερνητικό-αντιεργοδοτικό και αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα.
Μαζικά ήταν τα μπλοκ της «Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων», τα σωματεία ΣΕΦΚ από τα φροντιστήρια, Βιβλίου Χάρτου, Εργαζομένων Cyta, ΣΜΤ των μημανικών, φαρμακευτικών-ιατροτεχνολογικών επαγγελμάτων, σχήματα όπως η Attack, η Λάντζας, το Ταξικό Μέτωπο στις συγκοινωνίες, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικού και Μεταλλειολόγων Αθήνας, οι κινήσεις των Τούρκων και Κούρδων πολιτικών προσφύγων, Παλαιστίνιων αγωνιστών και κινήσεων αλληλεγγύης. Ακολουθούσαν τα μπλοκ των οργανώσεων, πολιτικές οργανώσεις της μαχόμενης Αριστεράς, αναρχικές κινήσεις, αντιφασιστικοί σύνδεσμοι και πολλοί εργαζόμενοι.

Μαζική συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα και πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ, ενώ αποτυχημένη και χωρίς μαζικότητα ήταν η συγκέντρωση του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην Πλ. Κλαυθμώνος. 

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση και την πορεία:
































































 Φωτογραφίες: Μ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου