συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου: Δεν νομιμοποιούμε την φιλοεργοδοτική, φιλοκυβερνητική «κοινωνική συμμαχία»

Δεν νομιμοποιούμε την φιλοεργοδοτική, φιλοκυβερνητική «κοινωνική συμμαχία»
Οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ επιδιώκουν να καταργήσουν την απεργία ως μορφή πάλης. Δε συναινούμε στην αντιδραστική φιέστα που αποφάσισαν στις 30 Μάη. Καλούμε σε αγωνιστική στάση κόντρα στην «πανεθνική ημέρα δράσης» και ενάντια σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΕΕ, κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό.
Η «κοινωνική συμμαχία» των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με τους βιομήχανους, τους μεγαλέμπορους, και τα επαγγελματικές ενώσεις των «επιστημόνων» είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για το παρόν και το μέλλον του εργατικού κινήματος. Αποτελεί συνέχεια του απεργοσπαστικού μπλοκ της 12ης Γενάρη, όταν καταργήθηκε ουσιαστικά το δικαίωμα των πρωτοβάθμιων σωματείων να προκηρύσσουν απεργία. Τότε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αρνήθηκαν τη συμμετοχή στην απεργία, την οποία προκήρυξαν αγωνιστικά σωματεία και ομοσπονδίες. Εκφράζει την πολιτική επιδίωξη να ενσωματωθούν οι αγώνες των εργαζομένων στο πλαίσιο των διεκδικήσεων του κεφαλαίου για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, την αποδοχή από τους εργαζόμενους της «μεταμνημονιακής» πραγματικότητας των ματωμένων πλεονασμάτων, της δημοσιονομικής δικτατορίας, της εργασιακής ζούγκλας. Είναι σε πλήρη σύμπλευση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το πρώην μνημονιακό μπλοκ αλλά και τα παραμύθια περί «εξόδου από τα μνημόνια».
Αποτελεί μεγάλο θράσος να καλούν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ τους εργαζόμενους, σε απεργία από κοινού με τους εργοδοτικούς φορείς, υπέρ των στόχων και των επιδιώξεων του ΣΕΒ , που καμία σχέση δεν έχουν με τα αιτήματα των εργαζομένων. Η στάση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αποτελεί μια ποιοτική τομή στην προσπάθειά τους να μετατρέψουν τα συνδικάτα σε ένα είδος ΜΚΟ.
Απέναντι σε αυτή την εξέλιξη το εργατικό κίνημα δεν πρέπει να νομιμοποιήσει την «κοινωνική συμμαχία», αλλά να προτάξει ένα διαφορετικό αγωνιστικό σχέδιο που να εκφράζει τα αιτήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Καλούμε τα σωματεία των εργαζομένων να αποκαλύψουν και να καταγγείλουν τη λεγόμενη Κοινωνική Συμμαχία. Προωθούμε μια αγωνιστική πρόταση που θα βάζει ως στόχο την ακύρωση του αντεργατικού σχεδίου της λεγόμενης «κοινωνικής συμμαχίας» και του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού. Προτείνουμε πανεργατική απεργία οργανωμένη “από τα κάτω” τον Ιούνιο, με ταξικά αιτήματα και με στόχο την ακύρωση των προαπαιτούμενων μέτρων της 4ης αξιολόγησης που θέλουν να επικυρώσουν στη Βουλή πριν το eurogroup στις 21 Ιούνη.
Χρειαζόμαστε ένα νέο ταξικό εργατικό κίνημα που θα υπερασπίζει τα εργατικά δικαιώματα, θα συγκρούεται με τις κυβερνήσεις, το κεφάλαιο και την απεργοσπασία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Απαιτούμε από την ΑΔΕΔΥ και από τον ΠΙΣ (των οποίων είναι μέλη οι νοσοκομειακοί γιατροί), να αποσυρθούν από την αντιδραστική "κοινωνική συμμαχία" με το κεφάλαιο και με το κράτος.
Καλούμε τους γιατρούς και στις 30/5 και κάθε μέρα να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στην αντιδραστική "κοινωνική συμμαχία".
Στις 30 Μαΐου οι νοσοκομειακοί γιατροί απεργούν, επειδή έτσι αποφασίζει η ΟΕΝΓΕ και όχι επειδή είναι μέρα "πανεθνικής δράσης" της (αντι)"κοινωνικής συμμαχίας".
Μυτιλήνη, 29 Μαΐου 2018
ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου