συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Μια απάντηση των Παρεμβάσεων στην ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) και τις συκοφαντίες για το Παλαιστινιακό : Αιδώς Αργείοι!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ
Μια απάντηση των εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΔΕ στην ΑΣΕ (ΠΑΜΕ)
ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!

Για άλλη μια φορά η ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) ξεπέρασε τα όρια του πολιτικού αμοραλισμού, μόνο που τώρα το έκανε για θέματα «εν ου παικτοίς».
Κατηγόρησε, λοιπόν, η ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ότι στο 12ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο της ΟΛΜΕ τήρησαν εκκωφαντική σιωπή στο θέμα της καταδίκης της εγκληματικής επίθεσης του Ισραήλ στην Παλαιστίνη.
Προφανώς οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ δεν σήκωσαν τα ματάκια τους πάνω από τον αφαλό τους και δεν είδαν τις αφίσες των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ για την Παλαιστίνη (τις μοναδικές που υπήρχαν), με συνθήματα «ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ» και «ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ».
Προφανώς δεν πήραν είδηση το ψήφισμα των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, που είχε ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο (ακόμη περιμένουμε κάποιο δικό τους) και που διακινήθηκε στο Συνέδριο μαζί με άλλα υλικά των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ.
Προφανώς και ενοχλήθηκαν που μέλος των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, μετά την πρόσφατη επιστροφή της αποστολής στην Παλαιστίνη,  ενημέρωσε το σώμα του Συνεδρίου για όσα «ιδίοις όμμασιν» είδε να συμβαίνουν στη ρημαγμένη χώρα. Ίσως και να ντράπηκαν που δεν μετείχε κανείς δικός τους στη συγκεκριμένη αποστολή.
Να τους θυμίσουμε ότι και στην προηγούμενη αποστολή – αυτή που έγινε για την επίδοση των χρημάτων από την καμπάνια «ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ» - έλαμψαν διά της απουσίας τους. Κι αυτή την πρωτοβουλία οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ την είχαν πάρει. Μόνο που τότε οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ δεν είπαν ψέματα. Ίσως, σ’ εκείνη τη φάση, να σεβάστηκαν κάπως την ιερότητα του σκοπού.
Ίσως, τώρα, μ’ αυτή τους την κίνηση να θέλουν να καλύψουν το φοβερό ατόπημα (για παράταξη που θέλει να λέγεται αριστερή), ότι δηλαδή από κοινού με την πλειοψηφία της ΟΛΜΕ( ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ) την Παρασκευή 4-5-18 αρνήθηκαν να παράσχουν οικονομική κάλυψη στον μοναδικό εκπρόσωπο της Δευτεροβάθμιας στην αποστολή ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΖΑ και με αυτόν τον τρόπο να δηλωθεί η πολιτική συμμετοχή της ομοσπονδίας, αφού το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ (Παρεμβάσεις) δεν ήταν δυνατόν  να συμμετάσχει, λόγω προβλήματος υγείας.  Προφανώς, αφού δεν μετέχει το ΠΑΜΕ, η αποστολή δεν υπάρχει!
Όποια και να ’ναι η αιτία του κατάπτυστου σχολίου της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ), εμείς ένα πράγμα ξέρουμε: ο αγώνας των Παλαιστινίων και η αλληλεγγύη των λαών είναι θέματα πολύ ιερά για να επιτρέπεται στον οποιονδήποτε να τα χρησιμοποιεί για επίτευξη αλλότριων σκοπών. Πολύ περισσότερο σε όποιον λέει ότι αναφέρεται στην Αριστερά.
Επισυνάπτουμε την αφίσα των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στο 12ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο της ΟΛΜΕ.
Αθήνα 21/5/2018
Μαρία Δανιήλ, Δημήτρης Καρυώτης

Από την αποστολή των εκπαιδευτικών σωματείων στην Παλαιστίνη (8-12 Μάη 2018) στα πλαίσια της καμπάνιας "Ένα σχολείο για τη Γάζα", με τη συμμετοχή μελών των Παρεμβάσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου