συγκέντρωση

Δευτέρα 14/1: η εκπαίδευση απεργεί ενάντια στο προσοντολόγιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ 1.30μμ προσυγκέντρωση στα Προπύλαια-Πορεία στη Βουλή

Τρίτη, 29 Μαΐου 2018

Πρωτοβουλία Παρέμβαση ΕΛΜΕ Χανίων: Στις 30 Μάη απεργούμε με τα εργατικά συμφέροντα μπροστά! Ενάντια σε "κοινωνικές συμμαχίες" και εργοδοτικές φιέστες!


ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ" ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ!

Συγκέντρωση 11:00πμ, Πλ. Δημοτικής Αγοράς

·        Καλούμε τους συναδέλφους σε συμμετοχή στη Γενική Απεργία στις 30 Μάη, προτάσσοντας το αγωνιστικό πλαίσιο που έχουμε ψηφίσει επανειλημμένα στις Γενικές μας συνελεύσεις

·        Καταγγέλλουμε τη συμμετοχή των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην αντιδραστική «Κοινωνική συμμαχία» μαζί με εργοδοτικές οργανώσεις,  καθώς το πλαίσιό της  δεν υπερασπίζεται τα ταξικά συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά  των εργοδοτών και καλούμε ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ να αποχωρήσουν.

·        Με τη μαζική συμμετοχή μας να χαλάσουμε τη «σούπα» της «Κοινωνικής συμμαχίας», να απαιτήσουμε την συνέχεια και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενόψει της 4ης αξιολόγησης και να πάρουμε την πρωτοβουλία για την οργάνωσή τους μαζί με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία

Να μετατρέψουμε την 30η Μαΐου σε  μαζική απεργία και διαδήλωση των  δυνάμεων του εργατικού κινήματος που βάζουν τα εργατικά συμφέροντα μπροστά για να ανατρέψουμε παλιά και νέα μνημόνια. Η επιτυχία της απεργίας στις 30 Μάη είναι ο καλύτερος τρόπος για να τσαλακωθεί το πλαίσιο «εθνικής συμφιλίωσης» της «κοινωνικής συμμαχίας» και να στείλει το μήνυμα στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία ότι οι εργαζόμενοι δεν συμβιβάζονται- όπως αυτοί- με τα αφεντικά την κυβέρνηση και τους δανειστές.
Ο χρόνος και ο τρόπος με τον οποίο κήρυξαν την  απεργία οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, οι εταίροι τους στην αντιδραστική «Κοινωνική συμμαχία» (εργοδοτικές οργανώσεις + επαγγελματικές ενώσεις) αλλά κυρίως το πλαίσιό τους με το οποίο προσπαθούν να μας πείσουν ότι εργοδότες και εργαζόμενοι, θύτες και θύματα, έχουμε κοινά συμφέροντα, σηματοδοτούν την προσπάθεια(των άθλιων αυτών ηγεσιών) πολιτικού και οργανωτικού αφοπλισμού του εργατικού κινήματος.

Κι ενώ η 4η αξιολόγηση είναι προ των πυλών με τις γνωστές συνέπειες για τους εργαζόμενους, οι ηγεσίες των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, αντί να κλιμακώσουν τους αγώνες φτιάχνουν «κοινά πλαίσια αγώνα» με τα αφεντικά. Αντί να συντονίσουν τις μάχες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση δεν λένε κουβέντα για το ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών. Αντί να οργανώσουν απεργίες για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, μιλάνε για ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Αντί να προβάλλουν τα εργατικά αιτήματα, για αυξήσεις, προσλήψεις, εθνικοποιήσεις, μιλάνε για «ανταγωνιστικότητα της οικονομίας». 
Η «ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ακούγεται ως ανέκδοτο, όταν την ίδια στιγμή οι «θεσμοί» απαιτούν και η κυβέρνηση ψηφίζει: νέες περικοπές σε μισθούς, δραματικές μειώσεις στις συντάξεις, ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων αγαθών (ΔΕΗ κτλ), αντισυνδικαλιστικό νόμο, αξιολόγηση. Το αφήγημα της κυβέρνησης περί «τέλους των μνημονίων» στην πράξη σημαίνει ότι οι πολιτικές που ζήσαμε τα τελευταία 8 χρόνια συνεχίζονται. Τα ίδια και στην εκπαίδευση. Το υπουργείο παιδείας προωθεί πολιτικές που ευθυγραμμίζονται με τις επιλογές του ΟΟΣΑ, της ΕΕ. Η συνεχιζόμενη αδιοριστία και εργασιακή ομηρία χιλιάδων συναδέλφων αναπληρωτών, το τσάκισμα των εργασιακών τους δικαιωμάτων, το 30ωρο, ο νέος γύρος καταργήσεων τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και οι συγχωνεύσεις τμημάτων στη γενική παιδεία δείχνει την προοπτική της κυβέρνησης στο χώρο της παιδείας.
Ως Πρωτοβουλία-Παρέμβαση Εκπαιδευτικών θεωρούμε ότι η απεργία είναι το πιο ισχυρό όπλο μας και δεν το χαρίζουμε σε κανέναν.
Με τη μαζική συμμετοχή μας να τους χαλάσουμε τα σχέδια και τις φιέστες με την εργοδοσία!
Καλούμε τους συναδέλφους να μετατρέψουμε την 30η Μαΐου σε  μαζική απεργία και διαδήλωση των  δυνάμεων του εργατικού κινήματος που βάζουν τα εργατικά συμφέροντα μπροστά για να ανατρέψουμε τα μνημόνια.
Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να αποσύρει την συμμετοχή της στην «Κοινωνική Συμμαχία». Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να πάρει άμεσα αντίστοιχη απόφαση.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
·   Ενάντια στην εργασιακή ζούγκλα, δουλειά με δικαιώματα! Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις τώρα, ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
·  Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση της επισφαλούς-προσωρινής εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων , όλων των αναπληρωτών στην εκπαίδευση.
·  Ενιαίο, δημόσιο, δωρεάν 12χρονο σχολείο με δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς.
Παλεύουμε για:
·     την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και την κατάργηση του συμφώνου σταθερότητας. Να μην περάσουν και να μην εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά μέτρα της 3ης και 4ης αξιολόγησης
·     Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
·     Διαγραφή του χρέους, γιατί δεν το δημιουργήσαμε οι εργαζόμενοι και επειδή η πληρωμή του δεν αφήνει κανέναν πόρο για τις ανάγκες μας.

30/5, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ μαζί το ΣΕΠΕ Χανίων, και το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου 11πμ, πλ. Δημ. ΑΓΟΡΑΣ

Χανιά 25/5/2018

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
(Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Δ.Ε)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου