συγκέντρωση

Δευτέρα 14/1: η εκπαίδευση απεργεί ενάντια στο προσοντολόγιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ 1.30μμ προσυγκέντρωση στα Προπύλαια-Πορεία στη Βουλή

Σάββατο, 26 Μαΐου 2018

Αριστερή Πρωτοβουλία Εργαζομένων ΤΕΕ: Καμιά νομιμοποίηση στην αντιδραστική «πανεθνική ημέρα δράσης»


ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ «ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ»
Λίγο πριν το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί την μονιμοποίηση της ευρωμνημονιακής βαρβαρότητας, οι ξεπουλημένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συγκρότησαν από κοινού με εκπροσώπους του κεφαλαίου (ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ) και διαφόρους διαταξικούς φορείς (ΤΕΕ, ΔΣΑ, ΠΙΣ κ.ά.) την «Κοινωνική Συμμαχία». Μάλιστα όρισαν την 30η Μάη ως «πανεθνική ημέρα δράσης, όπου έσπευσαν να της δώσουν και “απεργιακό” χαρακτήρα.
Πρέπει να μιλήσουμε καθαρά! Η «κοινωνική συμμαχία» των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με τους βιομήχανους, τους μεγαλέμπορους και τα ανώτερα στρώματα των «επιστημόνων», αποτελεί συνέχεια του απεργοσπαστικού μπλοκ της 12ης με αντιδραστικό, αντεργατικό περιεχόμενο, προς όφελος των ταξικών συμφερόντων της κυρίαρχης τάξης εξαιρετικά επικίνδυνη για το ίδιο το παρόν και το μέλλον του εργατικού κινήματος.
Στο πλαίσιο της «κοινωνικής συμμαχίας»  στο οποίο μας καλούν να συμμετέχουμε:
Δεν υπάρχουν εργατικά αιτήματα! – Ούτε λέξη για αύξηση των μισθών, κουβέντα για τις συντάξεις για σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους, τη στιγμή που ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων στο δημόσιο, στην τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιωτικό τομέα και ιδιαίτερα η νέα γενιά, βιώνει το άγχος της ελαστικής ευέλικτης εργασίας. 
- Αντιθέτως…, διαμαρτύρεται η «Κοινωνική Συμμαχία» για την «υπερφορολόγηση»… ΟΛΩΝ, βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι την υπερφορολόγηση του κεφαλαίου και την φοροληστεία των εργαζόμενων και συνταξιούχων.
-Υιοθετεί πλήρως το αγαπημένο λεξιλόγιο του Συλλόγου Ελλήνων Βιομηχάνων: “επιχειρηματικότητα, ανάπτυξη, αξιοκρατία, εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, φορολογικά κίνητρα, αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων κλπ.
 -Δεν  υπάρχει ούτε λέξη  για τα μνημόνια, για το ρόλο της ΕΕ και του ΔΝΤ, για τις αντιλαϊκές πολιτικές της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, για τις πραγματικές αιτίες και τους πραγματικούς ένοχους της κοινωνικής κόλασης στην οποία βυθίζεται μια ολόκληρη κοινωνία εδώ και 8 χρόνια!
Η διέξοδος που προτείνουν είναι η κοινή (διαταξική) «πανεθνική» συστράτευση για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη με φορολογικά κίνητρα (sic!) δηλαδή φοροαπαλλαγές (για ποιους άραγε;) και άρση των «γραφειοκρατικών εμποδίων» του κακού πάντα δημοσίου. Δηλαδή, το όραμα ενός «επενδυτικού παραδείσου», ενός νέου ElDorado, φθηνής και ευέλικτης εργασίας, φοροαπαλλαγών και απογείωσης της κερδοφορίας, όπως το διατύπωσε και ο ΣΕΒ σε σχετικό κείμενό του.
Το πλαίσιο αιτημάτων καμιά σχέση δεν έχει με τα δικά μας πραγματικά αιτήματα, όσο και με τα αιτήματα όλων των εργαζομένων. Είναι μια απεργία στήριξης του ΣΕΒ, της κυβέρνησης και της επιχειρηματικής ανάπτυξης!
Οι ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ κάνουν ένα βήμα τομή ώστε να μετατρέψουν το εργατικό κίνημα και την απεργία από όπλο των εργαζομένων σε δύναμη επιβολής των συμφερόντων της εργοδοσίας και του κεφαλαίου.
Ας θυμηθούμε τι έγινε απέναντι στο πακέτο μέτρων της 3ης αξιολόγησης και της ουσιαστικής κατάργησης της απεργίας για τα πρωτοβάθμια σωματεία στο Γενάρη του 2018 όταν αρνήθηκαν να κηρύξουν ακόμα και 24ωρη απεργία. Και φτάνουμε τώρα στην προκήρυξη “απεργίας” μαζί με την εργοδοσία για τους στόχους και τα συμφέροντα των εργοδοτών μας (!) και του κεφαλαίου.
Όμως, η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι δεν είμαστε κομμάτι των σχεδίων τους!
Το ταξικό εργατικό κίνημα, πρέπει να διαμορφώσει ένα διαφορετικό αγωνιστικό σχέδιο με επίκεντρο τις εργατικές διεκδικήσεις, με εργατική απεργία «από τα κάτω», ενόψει και της 4ης αξιολόγησης. Να δείξει στην πράξη έναν άλλο δρόμο. Τον δρόμο της ανεξάρτητης ταξικής πάλης, με συνδικάτα και απεργίες στα χέρια των εργαζόμενων.

Καταγγέλλουμε την «Κοινωνική Συμμαχία»
Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να αποχωρήσει άμεσα από την «Κοινωνική Συμμαχία»
Είμαστε με τις απεργίες των εργαζόμενων
και όχι με τις «πανεθνικές μέρες δράσης» με τους εργοδότες


Αριστερή Πρωτοβουλία Εργαζομένων ΤΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου