συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: απάντηση στα ψέματα της ΔΑΚΕ

Ε΄  ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης                                                                             

Προξένου  Κορομηλά  51

e.elme.thess@gmail.com

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ  Ε΄ ΕΛΜΕ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΑΚΕ

Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΚΕ Ε΄ ΕΛΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Όλο και περισσότερο οι εκπαιδευτικοί και το σύνολο των εργαζομένων συνειδητοποιούν πόσο επικίνδυνα για την υγεία και τα δικαιώματα των εργαζομένων διαχειρίζεται η κυβέρνηση της Ν.Δ. την πανδημία.

Δεν ενίσχυσε το σύστημα υγείας (με προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, ΜΕΘ, μαζικά προληπτικά τεστ, κ.ά.) με αποτέλεσμα αυτό να έχει ουσιαστικά καταρρεύσει. Άνοιξε τα σχολεία χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο ασφαλούς λειτουργίας και συνεχίζει να αδιαφορεί για τις προτάσεις των εκπαιδευτικών και των σωματείων μας για το άνοιγμα των σχολείων. Άφησε τα ΜΜΜ να αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού. Δεν πήρε μέτρα ασφαλείας στους χώρους εργασίας, που τελικά αποδείχθηκε ότι είναι εστίες υπερμετάδοσης. Η κυβέρνηση είναι η μοναδική υπεύθυνη για το δεύτερο χειρότερο κύμα της πανδημίας. Δεν έχει δαπανήσει ούτε ευρώ για τα παραπάνω στοιχειώδη μέτρα, με αποτέλεσμα πάνω από 4.000 νεκρούς.

Συνεχίζει ακάθεκτη να νομοθετεί στη βουλή πλήθος αντιεκπαιδευτικών και αντεργατικών νόμων (νομοσχέδιο Βρούτση, εξ αποστάσεως «εκπαίδευση», νόμος Κεραμέως για αξιολόγηση, για ιδιωτική εκπαίδευση και κολέγια, για Επαγγελματική Εκπαίδευση, για πανεπιστημιακή αστυνομία, προϋπολογισμός λιτότητας, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και διορισμοί νόθων «αιρετών» κ.ά.). Εκμεταλλεύεται την πανδημία για να περάσει μνημονιακά μέτρα, ενώ ενισχύει επιχειρηματίες, ΜΜΕ, κλινικάρχες, κ.ά.

Την εγκληματική πολιτική τους προσπαθούν να την επιβάλλουν δια πυρός και σιδήρου με αστυνομικά μέτρα, όργιο καταστολής και κατάφορη παραβίαση δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, με απαγορεύσεις συγκεντρώσεων, με συλλήψεις  και διώξεις 100άδων αγωνιστών σε όλη τη χώρα στις κινητοποιήσεις για Πολυτεχνείο, απεργία 26 Νοέμβρη, επέτειο Α. Γρηγορόπουλος, 6 Δεκέμβρη. Έφτασαν στο σημείο να διώκουν πειθαρχικά υγειονομικούς που τόλμησαν να αναδείξουν τα προβλήματα, ακόμη και αυτούς που νόσησαν!!!

Όλα τα παραπάνω καθώς φαίνεται δεν τα βλέπουν τα κομματικά και κυβερνητικά φερέφωνα  της ΔΑΚΕ Ε΄ ΕΛΜΕ! Μας εγκαλούν μάλιστα γράφοντας σε ανακοίνωση που εξέδωσαν ότι κάποια μέλη του Δ.Σ. ήλθαν σε συνεννόηση και πήραν αποφάσεις με καθαρά κομματικά κριτήρια, για να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να ασκήσουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, παραβιάζοντας τους νόμους! Φαίνεται τα μέλη της ΔΑΚΕ ζουν στον κόσμο των «αρίστων» και πασχίζουν πάση θυσία να αποδείξουν πόσο «άριστη» είναι η κυβέρνησή τους και πόσο καλά τα κατάφερε!

Στέκονται ενάντια στις κινητοποιήσεις του Πολυτεχνείου όπου κάλεσε η ΕΛΜΕ να συμμετέχουμε και ανέδειξαν το ακόμα επίκαιρο αίτημα για Ψωμί, Παιδία, Υγεία, Ελευθερία. Υπάρχει μεγαλύτερη κομματική εκμετάλλευση από αυτό που πράττουν οι ίδιοι αποτελώντας το μακρύ χέρι της κυβέρνησης μέσα στα σωματεία; Μιλάνε αυτοί που προσπαθούν να φιμώσουν τη φωνή του σωματείου διαλύοντας τη λειτουργία του; Αυτοί που ενώ έχουν τη θέση του Προέδρου και του Αντιπροέδρου δεν συγκαλούν ΔΣ εδώ και δύο μήνες; Αυτοί που αρνήθηκαν να υπογράψουν βεβαιώσεις μετακίνησης στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ προκειμένου να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και στις κινητοποιήσεις του σωματείου, ακόμη και όταν τις χρειαστήκαμε για να συμπαρασταθούμε στα δικαστήρια σε διωκόμενο εκπαιδευτικό; Δεν θυμούνται τις δύο καταγγελίες του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ (από όλα τα υπόλοιπα μέλη) που ζητούν την παραίτηση του προέδρου της ΕΛΜΕ για την άρνησή του να υπογράψει τις συνδικαλιστικές βεβαιώσεις;

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ είναι άφαντοι από οποιαδήποτε παράσταση διαμαρτυρίας ή κινητοποίηση τη στιγμή που τα αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια και οι Υ.Α πέφτουν βροχή. Μιλάνε για δημοκρατία αυτοί που δεν υλοποιούν καμία απόφαση του Δ.Σ., απλά γιατί στρέφονται  κατά του αντιλαϊκών – αντιεκπαιδευτικών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση; Επειδή η παράταξή τους δεν απαντά στις προτάσεις των υπολοίπων παρατάξεων, δεν σημαίνει ότι το σωματείο θα σταματήσει να λειτουργεί. Δεν γνωρίζουν ότι οι αποφάσεις παίρνονται κατά πλειοψηφία; Το Δ.Σ. λειτουργεί παρόλα τα εμπόδια που βάζουν, ακόμη και η άρνησή τους να δώσουν συνδικαλιστικές βεβαιώσεις ξεπεράστηκε με την υπογραφή των βεβαιώσεων από όλα τα άλλα μέλη του Δ.Σ.

Η απόφαση του Δ.Σ. για συγκρότηση επιτροπής υπεράσπισης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και των διωκόμενων αγωνιστών δεν έρχεται σε αντιπαράθεση με τη λειτουργία των σωματείων, όπως συκοφαντικά γράφουν. Η επιτροπή έρχεται να ενισχύσει τη λειτουργία των σωματείων στα ζητήματα των διώξεων αγωνιστών και της υπεράσπισης δικαιωμάτων. Η αναγκαιότητα αυτή προκύπτει γιατί το κόμμα της Ν.Δ. για να ανακόψει τις αντιστάσεις και τους αγώνες κατά της πολιτικής της επιδιώκει μαζικά να οδηγεί αγωνιστές σε δίκες. Εφάρμοσαν άγρια καταστολή γιατί στόχος τους είναι η οποιαδήποτε κινητοποίηση των εργαζομένων που θα διεκδικεί δωρεάν παιδεία, υγεία, εργασιακά δικαιώματα, μισθούς. Ενάντια στην πολιτική του αυταρχισμού, της καταστολής και των διώξεων από την κυβέρνηση της Ν.Δ., καθώς και στη συμπαράσταση στους διωκόμενους αγωνιστές έχουν εκφραστεί η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ και άλλες ομοσπονδίες στοιχείο που διαστρεβλώνει η ΔΑΚΕ στην ανακοίνωσή της. Ο δε πρόεδρος της Ε΄ ΕΛΜΕ και μέλος της ΔΑΚΕ στο τελευταίο ΔΣ συνεχίζοντας στο πνεύμα της ανακοίνωσης τους μας εγκάλεσε διότι δεν συνεμορφώθημεν προς τα υποδείξεις του Χρυσοχοίδη και δεν δίστασε να μας απειλήσει ότι «θα πάρει τα μέτρα του, όταν θα πάμε να υλοποιήσουμε την απόφαση» του σωματείου για την οικονομική στήριξη συναδέλφων και ότι με τον τρόπο αυτό θα «μάθουμε να υπακούμε στους νόμους και δεν θα πληρώνει το σωματείο τους τσαμπουκάδες και τις μαγκιές μας».

Δεν ντρέπονται να μας κατηγορούν ότι θα πληρωθούν τα πρόστιμα των μελών της ΕΛΜΕ από τις εισφορές των συναδέλφων; Δεν πήραν πρόστιμο οι συνάδελφοι γιατί πήγαν «ποδηλατάδα στην Πάρνηθα», αλλά γιατί συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις για τα δικαιώματα των εργαζομένων, κρατώντας μάλιστα όλα τα υγειονομικά μέτρα. Ανταποκρίθηκαν στις αποφάσεις και το κάλεσμα του σωματείου τους για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Τόσο πολύ κόπτονται για τα χρήματα των συναδέλφων που η παράταξη τους προσπαθεί να κουκουλώσει το σκάνδαλο των 120.000 ευρώ που «χάθηκαν» από τις κάρτες του ΟΑΣΘ που συγκέντρωνε η ΕΔΟΘ.

Η επίθεση της ΔΑΚΕ στο σωματείο δεν θα περάσει

Η  αξιοποίηση της πανδημία από την κυβέρνηση αποτελεί τον θανάσιμο κίνδυνο για τα δικαιώματα και τη ζωή των εργαζομένων και της νεολαίας

Θα συνεχίσουμε να συμβάλουμε στη δημοκρατική λειτουργία της ΕΛΜΕ, στην υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και την  αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας

Τα σωματεία, οι  αγώνες και η αλληλεγγύη  είναι τα όπλα μας

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου