συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας: Να σταματήσει η δίωξη της αλληλεγγύης των εργαζομένων και η δικαστική ομηρία της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

 


 

 Αγρίνιο, 06-12-2020

                                            Αρ. Πρωτ.: 39


 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

Το ΔΣ της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του προς τους συναδέλφους της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης και στα μέλη του ΔΣ της περιόδου 2017-2018.

Το «έγκλημα» που διέπραξε το ΔΣ της Α΄Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης το Μάρτιο του 2018 ήταν ότι εξέδωσε ψήφισμα αλληλεγγύης σε εργαζόμενη, την οποία απέλυσε η εταιρία της  παρ’ ότι αυτή βρισκόταν στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της. Να θυμίσουμε πως και η Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτ/νίας είχε εκδώσει σχετικό ψήφισμα αλληλεγγύης.

Κι ενώ ο εργοδότης δικάστηκε και καταδικάστηκε σε αποζημίωση για την απόλυση της εργαζόμενης, τα μέλη του ΔΣ του σωματείου δικάζονται για τη συμπαράστασή τους προς την εργαζόμενη που δικαιώθηκε. Αντί δηλαδή η υπόθεση να μπει στο αρχείο τα μέλη του ΔΣ σέρνονται στα δικαστήρια. Είναι πρόκληση απέναντι στους εργαζόμενους να διώκεται η αλληλεγγύη σε μια εργαζόμενη που δικαιώθηκε από έναν εργοδότη που καταδικάστηκε.

Nα σταματήσει κάθε δίωξη και να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία

οι 9 συνάδελφοι του ΔΣ της Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

       Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

                          Γεώργιος Κατσίφας                                                   Βαγγέλης Τσούκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου