συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

ΕΛΜΕ Α. Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής: Καταγγέλλουμε το νέο όργιο του κυβερνητικού αυταρχισμού, της αστυνομοκρατίας και των συλλήψεων!

 ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ - ΖΕΦΥΡΙΟΥ - ΦΥΛΗΣ


6/12/20

Καταγγέλλουμε το νέο όργιο του κυβερνητικού αυταρχισμού, της αστυνομοκρατίας και των συλλήψεων!

Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες και συλληφθέντες!

Να μην επιβληθεί κανένα πρόστιμο!

Η κυβέρνηση της ΝΔ προκαλεί για ακόμη μια φορά σήμερα, 12 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού μας μετά το Πολυτεχνείο στις 17/11 και τη γενική απεργία στις 26/11. Προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη του Αλέξη που δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρό Κορκονέα. Ακολουθεί την οδό των χουντικών και φασιστικών απαγορεύσεων που εγκαινίασε στο Πολυτεχνείο. Η ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει ξανά την πολιτική της σιδηράς πυγμής, επιδίδεται σε νέο κρεσέντο αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας.

Με πρόσχημα την πανδημία επέβαλε από τα ξημερώματα της Κυριακής τη χουντική απαγόρευση των συναθροίσεων και προχώρησε σε προσαγωγές και διωγμούς όσων τολμούν να παραβρεθούν στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξη. Δεκάδες συνδικαλιστικά στελέχη, υγειονομικοί που μάχονται για τη Δημόσια Υγεία, ακόμα και οι δικηγόροι της δίκης ενάντια στην εγκληματική οργάνωση της Χ.Α. συνελήφθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η κυβέρνηση της Δεξιάς, των ΜΑΤ και της τρομοκρατίας, θέλει να επιβάλει σε ολόκληρη την κοινωνία γενικό σιωπητήριο. Καμία σχέση δεν έχουν τα πρωτοφανή μέτρα καταστολής και αστυνομοκρατίας με την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αντίθετα θέλει να κάμψει τους αγώνες του λαού και της νεολαίας ενάντια στην εγκληματική πολιτική της. Γι΄ αυτό και κατασυκοφαντεί, καταστέλλει, εξαπολύει διωγμούς, επιβάλλει εξοντωτικά πρόστιμα σε όσους ορθώνουν ανάστημα ενάντια στην βαρβαρότητα της πολιτικής της.

Η πολιτική της καταστολής της τρομοκράτησης του λαού και της νεολαίας δεν θα περάσουν Οι αγώνες μας θα πουν την τελευταία λέξη! Καλούμε όλο το δημοκρατικό κόσμο της εκπαίδευσης να καταγγείλει απερίφραστα το καθεστώς της κυβερνητικής τρομοκρατίας και καταστολής! Καλούμε όλα τα σωματεία να εκφράσουν την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους σε όσους διώκονται!

Απαιτούμε

  • Nα απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι συλληφθέντες!

  • Να μην ασκηθεί καμία δίωξη και να μην επιβληθεί κανένα πρόστιμο!

Κάτω η αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης

των ΜΑΤ, της βίας και της αστυνομοκρατίας!

Ο Αγώνας για Ψωμί - Παιδεία - Υγεία – Ελευθερία - Δημοκρατία συνεχίζεται!


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου