συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Καταγγελία για την εγκληματική, ρατσιστική επίθεση σε προσφυγική δομή ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο

 

Ε΄  ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης                                                                             

Προξένου  Κορομηλά  51

e.elme.thess@gmail.com

 

Καταγγελία για την εγκληματική, ρατσιστική επίθεση

σε προσφυγική δομή ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο

 

Καταγγελία για την εγκληματική, ρατσιστική επίθεση  σε προσφυγική δομή ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο

Η Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τη ρατσιστική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 26-12-2020, μια μόλις ημέρα μετά τα Χριστούγεννα, σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων στην περιοχή του Ωραιοκάστρου. Ομάδα δώδεκα περίπου ατόμων, οργανωμένα και με σχέδιο, οπλισμένοι με μαχαίρια, σιδερολοστούς και καδρόνια επιτέθηκαν στη δομή, όπου στεγάζονται ανήλικοι. Όρμησαν φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα, έσπασαν τον  φράκτη και τις πόρτες της δομής, επιτέθηκαν στους ανήλικους και τραυμάτισαν τέσσερις από αυτούς, ο ένας σοβαρότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Εντύπωση προκαλεί η σύλληψη του ενός από τα ανήλικα θύματα,  μετά από την εκδικητική μήνυση που κατέθεσε κατηγορούμενος για την επίθεση στα προσφυγόπουλα, ώστε η επίθεση να παρουσιαστεί ως «διαπληκτισμός»!  Είναι απαράδεκτο να παρουσιάζεται ως «διαπληκτισμός» η ωμή επίθεση με ρατσιστικό κίνητρο κατά των ανήλικων παιδιών! Εντύπωση ακόμη προκαλεί πως οι δράστες της επίθεσης κινήθηκαν ανενόχλητοι μετά τις 10 το βράδυ και συγκεντρώθηκαν ως αγέλη, για να επιτεθούν στις 11 το βράδυ στη δομή!

Πρόκειται για ένα ακόμη σοβαρό επεισόδιο ρατσιστικής βίας και μάλιστα κατά ανήλικων προσφύγων. Η αντιπροσφυγική υστερία, η ρατσιστική ρητορική και η στέρηση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα πλαίσια της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ και της ΕΕ, δηλητηριάζει την κοινωνία και δίνει έδαφος στις εθνικιστικές και φασιστικές ομάδες  που αναπτύσσουν εγκληματική δράση κατά των θυμάτων των πολέμων και  της φτώχειας. Το ρατσιστικό μίσος βρίσκει έδαφος στη φτώχεια, στην ανεργία, στην απελπισία και οδηγεί στην στοχοποίηση του πρόσφυγα και του μετανάστη ως εχθρού και υπεύθυνου για όλα. Η αλήθεια όμως είναι ότι στην υγειονομική και κοινωνική κρίση που ζούμε τόσο ο  ελληνικός λαός, όσο και οι πρόσφυγες και μετανάστες χτυπιούνται από την κυβερνητική πολιτική με τον ίδιο σκληρό τρόπο.

Δεν πρέπει να υπάρξει καμιά ανοχή, καμία συγκάλυψη στην εγκληματική αυτή επίθεση. Δεν πρέπει να κρυφτεί πίσω από προσχήματα ο ρατσιστικός χαρακτήρας της τρομοκρατικής επίθεσης στο Ωραιόκαστρο. Κανένας εφησυχασμός δεν χωράει. Η φασιστική απειλή μας αφορά όλους, όπως έδειξε η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, αφού το μαχαίρι του φασισμού δε χτυπάει μόνο τον μετανάστη και τον πρόσφυγα.

Η Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει τις δράσεις αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες, καθώς και να διεκδικεί την αξιοπρεπή διαβίωσή τους, το σεβασμό των δικαιωμάτων τους και την ισότιμη πρόσβασή τους σε όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες υγείας, περίθαλψης και παιδείας.  Όπως το εργατικό κίνημα με τους αγώνες του έστειλε την Χ.Α. στην φυλακή, με τους αγώνες μας πρέπει να συνεχίσουμε μέχρι να ξεριζώσουμε τον φασισμό και τις ακροδεξιές συμμορίες.

Καμία ανοχή στις κραυγές μίσους και στις επιθέσεις απέναντι στους συνανθρώπους μας!

Να συλληφθούν άμεσα όλοι οι δράστες!

Στη φυλακή οι φασίστες. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ 

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου