συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Εκδήλωση του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή: Covid-19, οι θέσεις του μαχόμενου υγειονομικού κινήματος απέναντι στις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης

  Τετάρτη 23/12 ώρα 7μμ συντονιστείτε στο
https://www.facebook.com/enotikokinima/

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 «Η επιστήμη στην υπηρεσία του λαού, όχι των κερδών και των κυβερνήσεων - Οι θέσεις του μαχόμενου υγειονομικού κινήματος απέναντι στην εγκληματική υγειονομική πολιτική κυβέρνησης και επιχειρηματιών».

«…Πάρα πολύ δουλειά και πολύ λίγο φαγητό
Αδύναμους μας κάνουν και μας αρρωσταίνουν
Η συνταγή σου λέει:
Πρέπει να πάρετε βάρος
Μπορείς και στα βούρλα να πεις
Ότι δεν πρέπει να βρέχονται.»

Μπέρτολτ Μπρεχτ, 1938, Ομιλία ενός εργάτη σ΄ένα γιατρό

Η κυβέρνηση, στη μέση ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας που στοιχίζει χιλιάδες ζωές δεν λέει στα βούρλα να μη βρέχονται.  Λέει στους εργαζομένους να πηγαίνουν στη δουλειά με τα ΜΜΜ, στα οποία είναι παστωμένοι σαν σαρδέλες, να δουλεύουν χωρίς κατάλληλα μέσα προστασίας σε συνθήκες  ακραίου συγχρωτισμού. Φαντάροι, φυλακισμένοι, πρόσφυγες να ζουν ο ένας πάνω στον άλλον. Μόνη της απάντηση η απαγόρευση της βόλτας. Και όταν κολλάνε φταίνε οι ίδιοι που δεν απέφυγαν τα σταγονίδια στον αέρα.

Η κυβέρνηση δεν λέει στα βούρλα να μη βρέχονται. Λέει στους υγειονομικούς, ότι δε χρειάζονται άλλοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, δεν χρειάζονται άλλες κλίνες. Με λίγα ζογκλερικά όσοι είναι θα φτάσουν. Και όταν οι υγειονομικοί αρρωσταίνουν κάνουμε ΕΔΕ, γιατί φταίνε οι ίδιοι που δεν απέφυγαν τα σταγονίδια στον αέρα.

Η κυβέρνηση και η κρατική επιτροπή ειδικών, που στηρίζει την κυβέρνηση σε κάθε βήμα της, έχουν επιλέξει να θυσιάσουν την υγεία των πολλών στο βωμό του κέρδους των λίγων. Ενώ είχαν το χρόνο να προετοιμάσουν το σύστημα υγείας προχωρώντας σε μαζικές προσλήψεις, αναδιοργανώνοντας την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, επέλεξαν να μας αφήσουν ανοχύρωτους. Μονή τους απάντηση τα αστυνομικά μετρά που  απέτυχαν.

Στο μονόδρομο που μας επιβάλλουν λοιπόν, επιλέγουμε να αναδείξουμε έναν άλλο δρόμο. Ένα δρόμο ανατροπής της φονικής υγειονομικής πολιτικής.

Σε αυτά τα πλαίσια το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, η συλλογικότητα των μαχόμενων γιατρών προχωράει σε εκδήλωση στις 23/12 στις 7:00 μμ με θέμα «Η επιστήμη στην υπηρεσία του λαού, οχι των κερδών και των κυβερνήσεων - Οι θέσεις του μαχόμενου υγειονομικού κινήματος απέναντι στην εγκληματική υγειονομική πολιτική κυβέρνησης και επιχειρηματιών».

Θα μιλήσουν:

        Παπανικολάου Πάνος, Νευροχειρουργός στο Γενικό νοσοκομείο Νίκαιας, Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ

        Zδούκος Θεόδωρος, Γενικός Γιατρός στο Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας

        Ζιαζιάς Δημήτρης, Παθολόγος, Πρόεδρος της ΕΙΝΑ

        Ερωτοκρίτου Αργυρή, Ειδικευόμενη Παθολογίας, Νοσοκομείο «Γεννηματάς» Αθήνας, Μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου

        Γεροτζιάφας Γρηγόρης, Καθηγητής Αιματολογίας, Παρίσι

 

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από τη σελίδα του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή στο φέϊσμπουκ:
https://www.facebook.com/enotikokinima/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου