συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Α' ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής: Σχετικά με τη συγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, ύστερα από τις παράνομες και παράτυπες εκλογές-παρωδία στις 7/11/2020

A' ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ)

" ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ"

1ο Γενικό Λύκειο Περιστερίου Πελασγίας και Αβδήρων 2

Περιστέρι 12136 - S 2105711681 Email: aelmedytattikis@yahoo.gr

 

Αρ. Πρωτ: 116 

Προς: Σχολεία χώρου ευθύνης

Κοιν: ΟΛΜΕ, Δ/νση Γ Αθήνας

ΘΕΜΑ: Σχετικά με τη συγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, ύστερα από τις παράνομες και παράτυπες εκλογές-παρωδία στις 7/11/2020

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Παρά το γεγονός ότι το εκπαιδευτικό συνδικαλιστικό κίνημα πέτυχε μεγάλη νίκη ενάντια στον εκφυλισμό των δημοκρατικών διαδικασιών και στον αυταρχισμό που επεδίωξε να καθιερώσει το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση με τις ηλεκτρονικές ψευδοεκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2020, με το συντριπτικό ποσοστό του 93% της αποχής από τις διαδικασίες - παρωδία, η κυβέρνηση συνεχίζει στο δρόμο της επίθεσης στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, στη δημοκρατική λειτουργία των συνδικάτων και στη δυνατότητα παρέμβασής τους με αγώνες αγώνων που ανατρέπουν αντεργατικές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.

Προχωρά, έτσι, στην ανακήρυξη των «εκλεγμένων» στα υπηρεσιακά συμβούλια και ταυτόχρονα με το άρθρο 123 του ν. 4763/2020 θεσμοθετεί με πραξικοπηματικό τρόπο την αντικατάσταση των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων (σε περίπτωση μη αποδοχής διορισμού τους ή παραίτησής τους ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο) από διευθυντές σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικούς, προϊσταμένους εκπαιδευτικών δομών διορισμένους από το αρμόδιο, κατά περίπτωση, όργανο του Υ.ΠΑΙ.Θ. Το εκπαιδευτικό κίνημα απαντά ξανά αποφασιστικά και δυναμικά. Εκλεγμένοι αιρετοί δεν υπάρχουν, με αυτή την πλήρως απονομιμοποιημένη διαδικασία. Δεν υπήρχαν, άλλωστε, υποψήφιοι. Δεν θα υπάρξουν, όμως, ούτε και δοτοί. Στη βάση των αποφάσεων της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ όλης της χώρας για τη μη νομιμοποίηση των αποτελεσμάτων των ψευδοεκλογών και την απόφαση για παραίτηση όλων των υποψηφίων - «εκλεγμένων» το ΔΣ της ΕΛΜΕ:

   Καλεί τους δήθεν «εκλεγμένους», που ανακοινώνει το Υπουργείο Παιδείας, να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους (παραίτηση όλων των υποψηφίων όλων των ψηφοδελτίων κατατίθεται στις τοπικές ΕΛΜΕ για το ΠΥΣΔΕ και στην ΟΛΜΕ για ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ) για να κατατεθούν συντεταγμένα στη Διοίκηση.

   Καταγγέλλουμε την ενέργεια του Υπουργείου για ορισμό δοτών «εκπροσώπων» με το άρθρο 123 του ν. 4763/2020.

   Καλούμε σε μη αποδοχή ορισμού-παραίτηση όποιων εκπαιδευτικών ορισθούν, καθώς και των ήδη διορισμένων μελών. Τα παράνομα αυτά υπηρεσιακά συμβούλια δεν μπορούν ούτε πρέπει να λειτουργήσουν.

   Δηλώνουμε ότι όποιοι δεχτούν να νομιμοποιήσουν αυτή την κατάπτυστη διαδικασία αποδεχόμενοι τον ορισμό τους ως μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων δεν πρόκειται να αναγνωριστούν ως εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών και δεν μπορούν να ανήκουν στα σωματεία μας από τη στιγμή που θα απαξιώσουν τις αποφάσεις των σωματείων και της ΟΛΜΕ.

   Απαιτούμε συνολική απόσυρση του νόμου 4763/2020 για την επαγγελματική εκπαίδευση και του σχετικού άρθρου 123.

   Να καταργηθεί το άρθρο 22 του νόμου 4728/20 και η εφαρμοστική ΥΑ (Φ.350/52/139940) ,όπου ορίζεται η διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

   Απαιτούμε την παράταση της θητείας των εν ενεργεία αιρετών, μέχρις ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν ασφαλή τη διεξαγωγή της δια ζώσης εκλογικής διαδικασίας.

Ο κλάδος και το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα θα απομονώσουν δοτούς και εγκάθετους κάθε λογής!

Το Δ.Σ της Α' ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου