συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Δελτίο τύπου της ΕΛΜΕ Εύβοιας για την παροχή βοήθειας στους πυρόπληκτους

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2 ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ

Μια τεράστια ανθρωπιστική αλυσίδα αλληλεγγύης ξεδιπλώνεται ταχύτατα αυτές τις μέρες απ' άκρη σ' άκρη της χώρας, ενώνοντας γερά τους κρίκους της για να απαλύνει την οδύνη των συμπατριωτών μας στη Β.Εύβοια. Από τις Κυκλάδες, την Κρήτη, την Πελοπόννησο και την Αττική ως την Ήπειρο, τη Μακεδονία, ακόμη και τη Γερμανία, φτάνουν καθημερινά εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης, είδη πρώτης ανάγκης, χρηματικά εμβάσματα, μια έμπρακτη εκδήλωση συγκλονιστικής αλληλεγγύης, τέτοιας έντασης, που είχαμε να δούμε πολλά χρόνια. Ευχαριστούμε θερμά τις ΕΛΜΕ Περιστερίου, Καλλιθέας-Μοσχάτου-Νέας Σμύρνης, Ιωαννίνων, Αχαΐας, Ρεθύμνου, Χανίων, Ηρακλείου, τους ΣΕΠΕ Καβάλας, Αριστοτέλης, τους δεκάδες μεμονωμένους συναδέλφους, ενεργούς ή συνταξιούχους από τη Χαλκίδα, το Κιλκίς, την Αθήνα, την Ημαθία, το Μόναχο και αλλού, που ανταποκρίθηκαν αστραπιαία στην έκκληση της ΕΛΜΕ Εύβοιας για ανακούφιση των πληγέντων, με είδη ή χρηματικά ποσά, με τα οποία το Δ.Σ. θα παρεμβαίνει επί του πεδίου, ανάλογα με τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των πυρόπληκτων.

Ευχαριστούμε θερμά τον αθλητικό σύλλογο ΠΑΟ Δόξα Βύρωνα, για τη συγκινητική συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης (τροφίμων, χαρτικών, ειδών υγιεινής, νερών, φαρμάκων, ζωοτροφής, κλπ) και την μεταφορά τους από τα παλικάρια Βασίλη, Μάριο και Δημήτρη με ιδιωτικό φορτηγάκι, στη Χαλκίδα. Ευχαριστούμε πολύ τους εθελοντές και τις εθελόντριες, νεολαίους/ες, αλλά και τους/τις συναδέλφους/ισσες που προσφέρουν πρακτική βοήθεια, εδώ και πολλές μέρες, καθώς και τη Δ/ντρια του 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας, κ. Β. Χασιώτου, που μας διαθέτει την αίθουσα τελετών του σχολείου, για την συγκέντρωση της βοήθειας.

Συνεχίζουμε την Πέμπτη 12/8, από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. στο 6ο Γυμνάσιο Χαλκίδας, συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης από την παρακάτω λίστα:

·         Ξηρά τροφή

·         Κρουασάν

·         Μπισκότα

·         Κριτσίνια

·         Μπάρες

·         Ζυμαρικά

·         Ισοτονικά ποτά

·         Χαρτικά

·         Χαρτί υγείας

·         Χαρτί κουζίνας

·         Υγρά χαρτομάντιλα

·         Σαμπουάν

·         Αφρόλουτρα

·         Οδοντόκρεμες

·         Οδοντόβουρτσες

·         Ζωοτροφές

·         Σπαστό σιτάρι

·         Καλαμπόκι

·         Τριφύλλι

Την Παρασκευή 13/8 θα ξεκινήσει convoy αλληλεγγύης της ΕΛΜΕ Εύβοιας, που θα επισκεφτεί όλες τις πληγείσες περιοχές και θα διανείμει τη βοήθεια.

Επειδή σε κάποιες περιοχές δεν υπάρχει ρεύμα και νερό και χρειάζεται έτοιμο φαγητό, παρακαλούμε, όσοι/ες μπορείτε να προσφέρετε έτοιμα γεύματα, να δηλώσετε τη διαθεσιμότητα σας, όπως επίσης και όσοι/ες επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην διανομή της βοήθειας στη Β.Εύβοια. Τηλ.επικ.6936192429

Τραπεζικός λογαριασμός ΕΛΜΕ Εύβοιας για χρηματική βοήθεια

Eurobank GR5802606770000100102755624

Οι άνθρωποι μας εκεί στην καμένη γη της Βόρειας Εύβοιας, δεν πρέπει να νιώσουν μόνοι, δεν πρέπει να μείνουν μόνοι.

Συνεχίζουμε! Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό!

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας

Η πρόεδρος           Η γεν. γραμματέας

Χαρά Νίκα          Γωγώ Μοσχολιού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου