συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

Παρεμβάσεις ΔΕ Θεσ/νίκης: Όχι σε υπηρεσιακές μεταβολές καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων . Δευτ. 23/8, 12μ ΔΔΕ Δ. Θεσ // Τρ. 24/8, 12μ, ΔΔΕ Αν. Θεσ.

 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

https://paremvasithess.wordpress.com/    - agonistiki.paremvasi231@gmail.com

 Όχι σε υπηρεσιακές μεταβολές καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων

Παραστάσεις διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ : Δευτέρα 23/8,  12μ , ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, Τρίτη 24/8, 12μ, ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης 

Όχι στις Υπηρεσιακές Μεταβολές καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων   και της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής  Όλες οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών να γίνουν με ανοιχτά τα σχολεία, διαφανείς και αντικειμενικές διαδικασίες  Παραστάσεις διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ : Δευτέρα 23/8,  12μ , ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, Τρίτη 24/8, 12μ, ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Με τα σχολεία κλειστά και τους συναδέλφους σε διακοπές, στάλθηκε σε όλες τις Διευθύνσεις η εγκύκλιος 100252/Ε2/12-08-2021, υπογεγραμμένη από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, με την οποία τα υπηρεσιακά συμβούλια «εντέλλονται» μέχρι τις 25/8 να έχουν προβεί σε τοποθετήσεις α) λειτουργικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών, β) νεοδιόριστων, μεταταγμένων και εκπαιδευτικών που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και δ) εκπαιδευτικών που έχουν έλθει με απόσπαση στην Αν. Αττική ή ζητούν απόσπαση εντός του ΠΥΣΔΕ.

Στις 18/8 οι ΔΔΕ Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης από τους Διευθυντές των σχολείων σε μία μέρα να καθορίσουν μόνοι τους τους λειτουργικά υπεράριθμους, αφού κατανείμουν τις ώρες τις Α΄ και Β΄ ανάθεσης όλων των ειδικοτήτων!.

Όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η διαδικασία στην οποία καλείται να προχωρήσει το ΠΥΣΔΕ υπό κανονικές συνθήκες διαρκεί κάθε χρόνο από την 1η Σεπτέμβρη ως τα τέλη Οκτώβρη, δηλαδή περίπου 2 μήνες! Πρόκειται για μια διαδικασία που απαιτεί πολλές και πολύωρες συνεδριάσεις και πρωτίστως έχει προϋπόθεση να είναι ανοιχτά τα σχολεία και παρόντες οι συνάδελφοι, ώστε να είναι σίγουρο ότι θα ενημερωθούν όλοι ανεξαιρέτως , ώστε να αποφεύγονται άσκοπες ενστάσεις. Από την άλλη, όμως, πλευρά μόνο τον Σεπτέμβριο οριστικοποιούνται τα τμήματα μετά τις μετεγγραφές, την έγκριση των ολιγομελών, τις οριστικές επιλογές ομάδων προσανατολισμού από τους μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου, τις  μακροχρόνιες άδειες και τις τελικές αναθέσεις από τους συλλόγους διδασκόντων και όχι από τους διευθυντές, ώστε να προκύψουν με σαφή και έγκυρο τρόπο οι λειτουργικές υπεραριθμίες βάσει του Π.Δ. 50/96, και τα κενά, τα οποία οι συνάδελφοι έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν προτού κάνουν οποιαδήποτε δήλωση τοποθέτησης. Επισημαίνουμε ότι αυτή τη  χρονική περίοδο εκκρεμεί ακόμη η Υπουργική απόφαση για την έγκριση των λεγόμενων «ολιγομελών» τμημάτων γενικής παιδείας, τομέων και ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ, καθώς και ομάδων προσανατολισμού και κατευθύνσεων στα ΓΕΛ, καθώς σύμφωνα με την απαράδεκτη νομοθεσία τα τμήματα αυτά αυτή τη στιγμή δεν υφίστανται, με αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα και σε περίπτωση που δεν εγκριθούν, θα πρέπει οι μαθητές τον Σεπτέμβρη να βρουν άλλο σχολείο για να συνεχίσουν στο αντίστοιχο τμήμα τομέα, ειδικότητας ή και ομάδας προσανατολισμού, που επιθυμούν, γιατί με βάση τον απαράδεκτο ισχύοντα νόμο οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν μόνο τα λειτουργούντα τμήματα.

Επιπλέον, η διοίκηση τη φετινή χρονιά προχωρά τις αυθαίρετες και παράτυπες τοποθετήσεις με τις ευλογίες του δοτού ΠΥΣΔΕ (διορισμένα και αιρετά μέλη) απαλλαγμένου από την «ενοχλητική» συμμετοχή των αιρετών και από τον έλεγχο των εκπαιδευτικών σωματείων, αφού δεν ενδιαφέρονται να ενημερώσουν τα εκπαιδευτικά σωματεία για να παρέμβουν και να αποτρέψουν τις απαράδεκτες διαδικασίες, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Δίνουν χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση για την υλοποίηση της πολιτικής των περικοπών και της καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Τέτοιου είδους μεθοδεύσεις ευτελίζουν τις διαδικασίες και κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και κυρίως στον σεβασμό και την τήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας.

Παράλληλα ενισχύονται αντικειμενικά οι τάσεις εμφάνισης ρουσφετολογικών μηχανισμών, μέσω χειρισμού του αριθμού των τμημάτων, αφού δεν έχει δηλωθεί και δεν είναι γνωστός ο τελικός αριθμός κενών, οι οποίες θα ενισχυθούν, εξαιτίας της απουσίας των εκλεγμένων εκπροσώπων του κλάδου από τα ΠΥΣΔΕ όλης της χώρας.

Είναι επίσης προφανές ότι απώτερος σκοπός αυτή τη στιγμή από την πλευρά του Υπουργείου είναι να βγουν όπως όπως συρρικνωμένα κενά, ώστε να μειωθεί όσο γίνεται ο αριθμός των αναπληρωτών που θα προσληφθούν, εφόσον στη συνέχεια υπάρχει το γνωστό «οποιαδήποτε μεταβολή, μετεγγραφή κ.λπ. γίνεται στα λειτουργούντα και εγκεκριμένα τμήματα»

Επιμένουμε και απαιτούμε οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών να γίνουν με ανοιχτά σχολεία στις αρχές Σεπτέμβρη αφού ανακοινωθούν τα πραγματικά, πλέον, κενά και τα πλεονάσματα των σχολικών μονάδων στα τελικά τμήματα των σχολείων.

Επίσης επιμένουμε οι υπηρεσιακές μεταβολές το Σεπτέμβριο να πραγματοποιηθούν με βάση τις πάγιες διεκδικήσεις μας:

          Απαιτούμε την άμεση δημιουργία τμημάτων των 10-15 μαθητών και την πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού για την ομαλή λειτουργία των σχολείων εν μέσω της πανδημίας.

          Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγειονομική προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών και την συνεχή καθαριότητα των σχολείων.

          Απαιτούμε η κάλυψη των λειτουργικών κενών των σχολείων να πραγματοποιηθεί με όλους τους κανόνες της διαφάνειας στην αρχή της σχολικής χρονιάς με τα σχολεία ανοιχτά, σύμφωνα με τις προτάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των ΕΛΜΕ την Δευτέρα 23/8, στις 12μ, στη Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης και την Τρίτη 24/8, στις 12 μ, στη Διεύθυνση ανατολικής Θεσσαλονίκης. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Η εγκύκλιος και ο προγραμματισμός του υπουργείου  πρέπει να αποσυρθούν το συντομότερο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου