συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας: Αλληλεγγύη στους κατοίκους των κατεστραμμένων περιοχών από τις πυρκαγιές.

ΔΣ Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας                                                                                  Αθήνα, 11-08-2021

Π.Κυριακού 10                                                                                                  

Αμπελόκηποι - Αθήνα                                                                                        

Email: belmeath@gmail.com                                                      

Αλληλεγγύη στους κατοίκους των κατεστραμμένων περιοχών από τις πυρκαγιές

Να ανατρέψουμε την εγκληματική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου σε βάρος του περιβάλλοντος και της ζωής μας!

 Αλληλεγγύη στους κατοίκους των κατεστραμμένων περιοχών από τις πυρκαγιές  Να ανατρέψουμε την εγκληματική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου σε βάρος του περιβάλλοντος και της ζωής μας!

Ανείπωτη καταστροφή στη χώρα! Τα μέτωπα της πυρκαγιάς καίνε εδώ και μέρες ανεξέλεγκτα! Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένης γης, εκατοντάδες καμένα σπίτια, κατεστραμμένα οικοσυστήματα ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και πανίδας, μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες. Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν «φυσική» καταστροφή. Αποτελούν συνέπειες μιας καταστροφικής, διαχρονικής πολιτικής που επιταχύνει τη διαδικασία της κλιματικής αλλαγής, που εγκαταλείπει τα δάση και παραδίδει το δημόσιο, περιβαλλοντικό πλούτο στα businessplan και τους επιχειρηματίες των αιολικών πάρκων, όπως έγινε στην Εύβοια ή των επενδυτικών προγραμμάτων του «Ταμείου Ανάκαμψης» για την περιοχή της Βαρυμπόμπης-Κρυονερίου.  Αυτή την εγκληματική πολιτική εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ με τον πλέον ξεκάθαρο και επιθετικό τρόπο, καθώς:

·         Έκανε περικοπές προσωπικού (δεν ανανέωσε τις συμβάσεις 5000 δασοπυροσβεστών) και κονδυλίων (1,7εκ αντί για 17 που ζητήθηκαν από τις δασικές υπηρεσίες) για φροντίδα της φύσης, πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

·         Αποθεώνει τις επενδύσεις στο όνομα μιας «ανάπτυξης» που βλέπει τη φύση ως πεδίο λεηλασίας και κερδοφορίας, ψηφίζοντας αντιπεριβαλλοντικούς και δασοκτόνους νόμους, με κορυφαίο τον νόμο Χατζηδάκη του ΄20.

·         Δίνει εκατομμύρια στα ΜΜΕ, την αστυνομία και τους πολεμικούς εξοπλισμούς για να προστατέψει τον εαυτό της και το σύστημα, ενώ για τη δημόσια υγεία, παιδεία και κοινωνική ασφάλιση, ακόμα και η πυροπροτασία μένει μόνο η «ατομική ευθύνη».

Για να έχουμε ελπίδα για το μέλλον και τη ζωή πρέπει να ανατραπούν αυτές οι εγκληματικές πολιτικές. Η φύση δεν μπορεί να θεωρείται πεδίο κερδοφορίας, πρέπει να προστατευτεί τώρα πριν η ζωή μας γίνει αβίωτη στις πόλεις και τα χωριά.

 

Το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους κατοίκους των κατεστραμμένων περιοχών στην Αττική, την Εύβοια, τη Λακωνία, την Ηλεία, σε ολόκληρη τη χώρα.

Ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ Ευβοίας για ενίσχυση – συμπαράσταση – αλληλεγγύη στους πληγέντες, συνεισφέρει με το ποσόν των 300€.

Καλεί τους συναδέλφους/σσες να εκδηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους στους πυρόπληκτους  που έχασαν ό,τι είχαν και δεν είχαν, που δεν έχουν πού να μείνουν και με τι να συντηρηθούν, να συμβάλουν όπως μπορούν.

Απαιτούμε:

·         Πλήρη και άμεση αποζημίωση των πληγέντων και όλων των καταστροφών σε αγροτική και ζωική παραγωγή. Άμεση ενίσχυση από το κράτος για όσο διαρκούν οι συνέπειες των καταστροφών.

·         Ολοκληρωμένη διαχείριση και συνολική προστασία των δασών, με αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για έργα δασοπροστασίας.

·         Η πυροπροστασία είναι απολύτως απαραίτητη κοινωνική υπηρεσία. Καμιά ιδιωτικοποίηση. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην πυροσβεστική υπηρεσία και στις δασικές υπηρεσίες. Ανανέωση του εξοπλισμού της πυροσβεστικής, ειδικά σε οχήματα.

·         Δαπάνες για την πυροπροστασία και τις κοινωνικές ανάγκες, όχι για τα αιματηρά πλεονάσματα, τους εξοπλισμούς, τις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής και το χρέος. Να σταματήσει το τσεκούρωμα στις δαπάνες για τη δασοπροστασία στο όνομα των μνημονιακών συμφωνιών, της δημοσιονομικής «πειθαρχίας» της ΕΕ.

·         Καμιά αλλαγή χρήσης γης στις καμένες δασικές περιοχές. Πλήρης προστασία των δασικών εκτάσεων και αναδάσωση για να αναγεννηθούν τα δάση. Να προστατευθούν από τα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα. Ο λαός θα σώσει το λαό. Ενεργή συμμετοχή, αλληλεγγύη και επαγρύπνηση.

·         Αντιπλημμυρικά έργα σε όλες τις πυρόπληκτες περιοχές των τελευταίων χρόνων.

 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου