συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

ΕΛΜΕ Α. Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής: Οι απολύσεις των μεταναστ(ρι)ών καθαριστ(ρι)ών δε θα γίνουν ανεκτές!

ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ - ΖΕΦΥΡΙΟΥ - ΦΥΛΗΣ

13/8/21

 Οι απολύσεις των μεταναστ(ρι)ών καθαριστ(ρι)ών δε θα γίνουν ανεκτές!

 

ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ - ΖΕΦΥΡΙΟΥ - ΦΥΛΗΣ:  Οι απολύσεις των μεταναστ(ρι)ών καθαριστ(ρι)ών δε θα γίνουν ανεκτές!

Μόνο ντροπή δημιουργεί ο αποκλεισμός των μεταναστ(ρι)ων από τις προσλήψεις για την καθαριότητα των δημόσιων σχολείων, στον οποίο προχώρησε η κυβέρνηση και το υπουργείο εσωτερικών που αντιμετωπίζει με αναλγησία στην αγωνία των μεταναστ(ρι)ων και των οικογενειών τους.

Ενώ έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για τις αιτήσεις ορισμένου χρόνου, οι μεταναστ(ρι)ες (κυρίως αλβανικής καταγωγής), ουσιαστικά πετιούνται έξω καθώς αποκλείονται από αυτές με τη ρατσιστική διάταξη που απαιτεί ιθαγένεια και ταυτόχρονα η Βουλή έκλεισε χωρίς να υπάρχει καμία νομοθετική ρύθμιση  για την επαναπρόσληψη τους. Μετά από περισσότερα από 25 χρόνια στην Ελλάδα και μέχρι και είκοσι χρόνια ως σχολικές/οι καθαριστ(ρι)ες πετιούνται στον δρόμο!

Αν δεν επαναπροσληφθούν, δεν χάνουν μόνο το μεροκάματό τους, αλλά και τη δυνατότητα ορισμένες/οι να συνταξιοδοτηθούν μια και η νομοθεσία απαιτεί ένσημα τα τελευταία 5 χρόνια (είναι μεγάλο πρόβλημα και για πολλές/ούς ντόπιες/ους). Ακόμα και η άδεια παραμονής τους κινδυνεύει μια και απαιτείται σταθερή δουλειά αλλά και χρήματα για να πληρώσουν τα υπέρογκα παράβολα της άδειας.

Επιβάλλεται να δοθεί τώρα λύση!

Ο δήμος της Αθήνας είχε καταθέσει αίτημα στο υπουργείο εσωτερικών ζητώντας το 20% των προσλήψεων να καλυφθούν με συμβάσεις έργου έτσι ώστε να μπορέσει να επαναπροσλάβει τις συναδέλφισσες/ους μετανάστ(ρι)ες που επί χρόνια εργάζονται στον δήμο, αλλά η ρατσιστική διάταξη τις/ους πετάει έξω.

Καλούμε το υπουργείο να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην χάσουν την δουλειά τους οι εργαζόμενες/οι στην καθαριότητα.

Απαιτούμε:

·                     Να επαναπροσληφθούν οι μετανάστ(ρι)ες καθαρίστ(ρι)ες

·                     Να καταργηθεί η ρατσιστική διάταξη της ιθαγένειας!

·                     Να υπάρξει μονιμοποίηση όλων των σχολικών καθαριστών/στριών και όλων των συμβασιούχων τώρα!

·                     Να μην γίνει καμιά ιδιωτικοποίηση στις δημόσιες υπηρεσίες! Να καταργηθεί ο αποτυχημένος θεσμός των εργολάβων στην καθαριότητα!

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου