συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Να ανατρέψουμε την εγκληματική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου σε βάρος του περιβάλλοντος και της ζωής μας

 


 

Γ΄ ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                                             Θεσσαλονίκη 10/8/2021

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                 

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

«Καλά κάνουμε και χτίζουμε εδώ αφού έτσι και αλλιώς κάποια στιγμή το δάσος θα καεί»!...

 (Κ. Μητσοτάκης, σε εκδήλωση για το χτίσιμο θέρετρου στο δάσος Ερημίτη Κέρκυρας, 16/07/2020)

Ανείπωτη καταστροφή στη χώρα! Τα μέτωπα της πυρκαγιάς καίνε εδώ και μέρες ανεξέλεγκτα! Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένης γης, εκατοντάδες καμένα σπίτια, κατεστραμμένα οικοσυστήματα ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και πανίδας, μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες. Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν “φυσική” καταστροφή. Αποτελούν συνέπειες μιας καταστροφικής, διαχρονικής πολιτικής που επιταχύνει τη διαδικασία της κλιματικής αλλαγής, που εγκαταλείπει τα δάση και παραδίδει το δημόσιο, περιβαλλοντικό πλούτο στους επιχειρηματίες ξενοδοχείων, αιολικών πάρκων, όπως έγινε στην Εύβοια, ή των επενδυτικών προγραμμάτων 100-130 εκατομμυρίων από το ταμείο ανάκαμψης σε Βαρυμπόμπη και Κρυονέρι.

 Αυτή την εγκληματική πολιτική στηρίζει η κυβέρνηση της ΝΔ με τον πιο ξεκάθαρο και επιθετικό τρόπο, καθώς:

- Προχώρησε σε περικοπές προσωπικού (δεν ανανέωσε τις συμβάσεις 5000 δασοπυροσβεστών) και κρίσιμων κονδυλίων (1,7εκ αντί για 17 που ζητήθηκαν από τις δασικές υπηρεσίες) για φροντίδα της φύσης, πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

- Προωθεί τις επενδύσεις για μια ”ανάπτυξη” όπου η φύση γίνεται αντικείμενο άγριας λεηλασίας και κερδοφορίας με αντιπεριβαλλοντικούς και δασοκτόνους νόμους, με κορυφαίο τον εγκληματικό νόμο Χατζηδάκη.

- Ξοδεύει πολλά εκατομμύρια σε ΜΜΕ, σε αστυνομία και σε πολεμικούς εξοπλισμούς για να προστατέψει την πολιτική  της και το σύστημα, ενώ για τη δημόσια υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση, ακόμα και την πυροπροστασία απομένει κυρίως η ατομική ευθύνη!

 

ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

Η φύση δεν μπορεί να θεωρείται πεδίο κερδοφορίας, πρέπει να προστατευτεί τώρα πριν η ζωή μας γίνει αβίωτη και στις πόλεις και τα χωριά. Απαιτούμε:

  • Πλήρη και άμεση αποζημίωση των πληγέντων και των καταστροφών σε αγροτική και ζωική παραγωγή. Άμεση κρατική ενίσχυση όσο διαρκούν οι συνέπειες των καταστροφών.
  • Ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία των δασών, με αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για  έργα δασοπροστασίας.
  • Η πυροπροστασία είναι απολύτως απαραίτητη κοινωνική υπηρεσία και δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί. Μαζικές μόνιμες προσλήψεις σε πυροσβεστική και δασικές υπηρεσίες.  Ανανέωση του εξοπλισμού της πυροσβεστικής, ειδικά σε οχήματα.
  • Δαπάνες για την πυροπροστασία και τις κοινωνικές ανάγκες, όχι για τα αιματηρά πλεονάσματα, τους εξοπλισμούς, τις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής και το χρέος στο πλαίσιο της δημοσιονομικής "πειθαρχίας" και των διάφορων μέτρων της ΕΕ.
  • Καμιά αλλαγή χρήσης γης στις καμένες δασικές περιοχές. Να προστατευθούν από τα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα. Πρόγραμμα πλήρους προστασίας των δασικών περιοχών ώστε να αναγεννηθούν με δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο. Ο λαός θα σώσει το λαό! Ενεργός συμμετοχή, αλληλεγγύη και επαγρύπνηση.
  •  Δεν θα ανεχθούμε σχέδια για κήρυξη της χώρας σε κατάσταση πολιορκίας με αναστολή βασικών άρθρων του Συντάγματος, περιορισμό δικαιωμάτων και περιστολή ελευθεριών. Καλούμε σε αγωνιστική επαγρύπνηση και κοινή δράση κάθε αγωνιστική δύναμη και συλλογικότητα.

Καλούμε κάθε σωματείο και συλλογικότητα να συμμετάσχουμε σε συγκεντρώσεις- κινητοποιήσεις ενάντια στην καταστροφική πολιτική του κεφαλαίου και της κυβέρνησης.

Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες αυτοοργάνωσης στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης – στήριξης των προσπαθειών των κατοίκων στην επιτήρηση, προστασία των δασών και των οικισμών και κυρίως δηλώνουμε τη στήριξη και αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους με όλα τα μέσα.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου