συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Ε' ΕΛΜΕ Αθήνας: Καλούμε στις κινητοποιήσεις την Πέμ. 17/2! Στο Υπ. Εργασίας, Σταδίου 29, για τις συντάξεις στις 2μμ Στο Υπουργείο Παιδείας για αναπληρωτές και θεατρολόγους στις 2.30μμ

Ε’ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ 

Θράκης 30 - Ταύρος eelmeath@qmail.com

16 Φεβρουάριου 2022

 Καλούμε στις κινητοποιήσεις την Πέμπτη 17 Φεβρουάριου!

Στο Υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29, για τις συντάξεις στις 2μμ Στο Υπουργείο Παιδείας για αναπληρωτές και θεατρολόγους στις 2.30μμ

Οι μειώσεις στις συντάξεις μετά τη λαίλαπα των μνημονίων και την εφαρμογή μιας σειράς αντιασφαλι- στικών νόμων φτάνει στο 50%. Η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων οδηγεί σε παραπέρα μείωσή τους, στα όρια της κατάργησής τους. Και όλα αυτά όταν, για όσους δεν έχουν κατο­χυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης ως 31/12/2021, απαιτούνται 40 χρόνια δουλειάς και όριο ηλικίας τα 62 έτη για να βγει κανείς στη σύνταξη.

Σήμερα η συνταξιοδότηση μοιάζει με απειλή. Οδηγεί σε σοβαρή μείωση του εισοδήματος. Η απειλή αυτή έχει ως αποτέλεσμα την παράταση του εργασιακού βίου προκειμένου να αποφύγει κάποιος την άμεση φτωχοποίηση. Αν ο μισθός δεν φτάνει, τότε η σύνταξη αποτελεί εισιτήριο για τη φτώχεια. Οι συ­νάδελφοι καλούνται για δυο τουλάχιστον χρόνια αφότου συνταξιοδοτηθούν να ζήσουν με λιγότερα από 700 ευρώ το μήνα αφού το κράτος αδυνατεί να υπολογίσει νωρίτερα το ακριβές ύψος της σύ­νταξής τους. Πρόκειται για μια βίαιη φτωχοποίηση-τιμωρία μετά από 40 χρόνια εργάσιμου βίου. Επι­πλέον, οι ανεξέλεγκτες αυξήσεις στις τιμές των βασικών αγαθών και στην ενέργεια οδηγούν στην εξα­θλίωση και τους συνταξιούχους μαζί με τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας.

Απαιτούμε την άμεση και έγκαιρη καταβολή των συντάξεων σε όλους τους συνταξιούχους.

Δεν εκχωρούμε τους κόπους μιας ζωής στο κράτος, τις μεγάλες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, την εργοδοσία.

Όχι στην ιδιωτικοποίηση-κατάργηση της επικουρικής ασφάλισης.

Αγωνιζόμαστε, απαιτούμε, διεκδικούμε:

        Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

         Επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης.

        Άμεση αποκατάσταση των απωλειών της προηγούμενης δεκαετίας.

         Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων.

       Έκτακτες κρατικές επιχορηγήσεις για τα ταμεία - Να επιστραφούν πίσω τα κλεμμένα.

        Θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος στα 25 χρόνια υπηρεσίας για όλους. Πλήρης σύ­νταξη στα 30 χρόνια εργασίας και στα 60 έτη.

ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ καλούμε στην κινητοποίηση την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου στο Υπουργείο Εργασίας. Καλούμε την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ, τις ΕΛΜΕ και τους ΣΕΠΕ να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Τέλος, στηρίζουμε την κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας των αναπληρωτών και των θεατρολό­γων και τα δίκαια αιτήματά τους για την μονιμοποίησή τους και την προστασία των μορφωτικών δι­καιωμάτων της νεολαίας, ώστε και με αυτόν τον τρόπο να υπάρξει ουσιαστική στήριξη του Δημόσιου Δωρεάν Σχολείου.

Για το ΔΣ


 



 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου