συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Ε΄ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Να αποσυρθούν άμεσα οι κατηγορίες στα 3 μέλη του φοιτ. συλλόγου Γεωλογικού ΕΚΠΑ

 

                                                                                                       

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης                                           Θεσσαλονίκη, 8/2/2022

προξένου Κορομηλά 51

e.elme.thess@gmail.com

 

Να ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ οι ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ στα 3 ΜΕΛΗ του ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΕΩΛΟΓΙΚΟΥ

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ απαιτεί να αποσυρθεί άμεσα η μήνυση που κατέθεσε ο καθηγητής Δ. Κωστόπουλος σε 3 μέλη του φοιτητικού συλλόγου Γεωλογικού. Ο συγκεκριμένος καθηγητής, γνωστός στο τμήμα Γεωλογίας για τις «δημοκρατικές» απόψεις του, που στρέφονται ευθέως απέναντι στο δικαίωμα των φοιτητών να συνδικαλίζονται και να συμμετέχουν σε συλλογικές διαδικασίες και δράσεις των συλλόγων, κατηγορεί τους φοιτητές για εξύβριση, απειλή και μια σειρά από άλλες ανυπόστατες κατηγορίες, επειδή προχώρησαν σε κινητοποίηση στο γραφείο του την περασμένη εξεταστική περίοδο μαζί με άλλους φοιτητές, διεκδικώντας ισότιμη συμμετοχή όλων στις εξετάσεις, απέναντι στους αποκλεισμούς που ο ίδιος εντελώς αυθαίρετα επέβαλε.

 

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, έδωσαν μεγάλο αγώνα ώστε να μπορούν οι φοιτητές να σπουδάζουν και να εξετάζονται με ανθρώπινους όρους, ενάντια στις συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία και εκμεταλλεύτηκαν κυβέρνηση-πρυτανείες. Στο συγκεκριμένο μάθημα, ο καθηγητής Δ. Κωστόπουλος εντελώς αυθαίρετα επέβαλε τον έλεγχο αστυνομικών ταυτοτήτων στην είσοδο αμφιθεάτρου και τον αποκλεισμό όσων φοιτητών δεν έβρισκε σε δική του προσωπική «λίστα» και όχι της πλατφόρμας του ιδρύματος (!!), οι φοιτητές αντέδρασαν και διεκδίκησαν τα αυτονόητα. Σε κινητοποίηση τους μετά την εξέταση, στο γραφείο του συγκεκριμένου καθηγητή ζήτησαν επανεξέταση του μαθήματος με ίσους όρους για όλους τους φοιτητές, κάτι το οποίο αυταρχικά αρνήθηκε, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τα αιτήματα του Φοιτητικού Συλλόγου.

Τα γεγονότα που ακολούθησαν και οι αυταρχικές διαθέσεις του καθηγητή ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, αφού την επόμενη της κινητοποίησης προσπάθησε με πιέσεις προς το τμήμα να κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες για την τιμωρία όσων φοιτητών κινητοποιήθηκαν, κατονομάζοντας μάλιστα συγκεκριμένους από αυτούς. Μετά τις δεκάδες αποφάσεις φοιτητικών συλλόγων και συλλογικών φορέων πανελλαδικά που καταδίκασαν την ακραία αυταρχική στάση του καθηγητή και αφού οι κατηγορίες του δεν μπορούσαν να βρουν πουθενά «συμπαραστάτες», οι διαδικασίες αυτές πάγωσαν.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά οι φοιτητές αυτοί ενημερώνονται ότι έχει κατατεθεί μήνυση σε βάρος τους από τον καθηγητή Δ. Κωστόπουλο και καλούνται από τις αστυνομικές αρχές να καταθέσουν για να συμπληρωθεί δικογραφία. Πρόκειται για μια ευθεία προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης μέσα στις σχολές, απειλώντας ανοιχτά τους φοιτητές που διεκδικούν ανθρώπινη καθημερινότητα μέσα στις σχολές και αξιοπρεπή εργασία και προοπτική.

 

Διεκδικούμε με  τις συλλογικές μας αποφάσεις και τον καθημερινό αγώνα το δικαίωμα στην ελεύθερη πολιτική δράση και τον συνδικαλισμό στα πανεπιστήμια, τους χώρους εργασίας και ευρύτερα στην κοινωνία. Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια στοχοποίησης φοιτητών, χτυπήματος στη λειτουργία των φοιτητικών συλλόγων και επέμβασης στο εσωτερικό τους.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ η ΜΗΝΥΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ στα 3 ΜΕΛΗ του Φ. Σ.  ΓΕΩΛΟΓΙΚΟΥ

   ΚΑΜΙΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ και ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ για τη ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ τους ΔΡΑΣΗ

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος                         Η γραμματέας

 

Χρήστος Ζαγανίδης                 Ειρήνη Σωπιάδου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου