συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

Α' ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής: Για τη δίωξη Κορδάτου και την επιβολή προστίμου

 


 

 

 

 

Για τη δίωξη Κορδάτου και την επιβολή προστίμου

Το Δ.Σ. της Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής, ενημερώθηκε για την πράξη περικοπής μισθών 80 ημερομισθίων, που ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 5.659,20 ευρώ, του συναδέλφου και μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας Κώστα Κορδάτου, υπεύθυνου Τομέα (ΕΠΑΛ Καινούργιου) του ΕΚ Αγρινίου, λόγω αντικειμενικών δυσκολιών συμμετοχής του στην διαδικασία της τηλεκπαίδευσης στα εργαστηριακά μαθήματα (μηχανολογικού τομέα), που διδάσκει, κατά την περίοδο του lockdown του σχολικού έτους 2020-21.

Η περικοπή των μισθών γίνεται μετά την παρέλευση 8 μηνών και αφού ο ΔΔΕ είχε παραπέμψει την υπόθεση της φερόμενης απουσίας του συναδέλφου στο Α' Πειθαρχικό Συμβούλιο Π&Δ Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας, από το οποίο εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης τόσο στον τύπο όσο και στην ουσία.

            Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι ο συνάδελφος διαμαρτύρεται για μια σειρά τυπικών και ουσιαστικών παραλήψεων, παράβλεψης των πραγματικών γεγονότων και των υπηρεσιακών εγγράφων.

            Έχοντας συναίσθηση των δύσκολων υγειονομικών, κοινωνικών και εκπαιδευτικών συνθηκών που βιώνουμε ως κοινωνία και ως εκπαιδευτικοί στα σχολεία, θεωρούμε ότι η δίωξη για «μη παροχή τηλεκπαίδευσης» και μάλιστα σε μάθημα εργαστηριακό, το οποίο από τη φύση του πρέπει να διδάσκεται δια ζώσης, και έχει νόημα μόνο με τη φυσική συμμετοχή και εμπλοκή των ίδιων των μαθητών, είναι άδικη και ως εκ τούτου πρέπει να ανακληθεί.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου