συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

ΕΛΜΕ Φωκίδας: όχι στις απολύσεις στη ΛΑΡΚΟ. Είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                                Άμφισσα    08-02-2022

(Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 

Λεωφόρος Σαλώνων 48                                                                                    ΑΡ.ΠΡ: 5γ

33 100   Άμφισσα

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2265 0 29679                                                                     ΠΡΟΣ: Συλλόγους Διδασκόντων

elmefokidas18@gmail.com                                                                          ΚΟΙΝ: ΟΛΜΕ

 

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ  στη ΛΑΡΚΟ

Η ΕΛΜΕ Φωκίδας στέκεται στο πλευρό των εργατών στη ΛΑΡΚΟ για να μην περάσει το εγκληματικό σχέδιο της κυβέρνησης για τους εργαζόμενους και το λαό.

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ ανακοίνωσε πως θα απολύσει όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαγωνισμού πώλησης της. Οι εργαζόμενοι θα μπουν σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, στο ταμείο ανεργίας και μετά από ένα χρόνο θα ενταχθούν σε προγράμματα μακροχρόνιας ανεργίας. Οι 300 εργαζόμενοι που διαμένουν στους  οικισμούς της ΛΑΡΚΟ θα ξεσπιτωθούν, γιατί τα σπίτια είναι περιουσία της βιομηχανίας .

 Είναι σαφές, πως η εγκληματική ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ  όχι μόνο παραδίδει  το πάμπλουτο υπέδαφός της στα αρπακτικά των πολυεθνικών, αλλά “ρίχνει στον Καιάδα” της ανεργίας και της φτώχειας  με  κυνισμό και αδιαφορία τους πάνω από 1000 εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, προκειμένου να διασφαλίσει την απρόσκοπτη κερδοφορία των επίδοξων επενδυτών. 

Οι κυβερνήσεις διαχρονικά, αφού απαξίωσαν και κατάκλεψαν την ΛΑΡΚΟ στερώντας  της δισεκατομμύρια ευρώ με τις άθλιες συμφωνίες που έκλειναν,  τώρα εμφανίζουν ως μονόδρομο την ιδωτικοποίηση της   γιατί τάχα κόπτονται για τα χρήματα των φορολογούμενων.  Κυβέρνήσεις και Ε.Ε  θεωρούν παράνομη την κρατική ενίσχυση  και  την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου τις κρατικές εγγυήσεις σε δάνεια  για μια δημόσια εταιρεία, την ίδια στιγμή που επιδοτούν πλουσιοπάροχα με τζάμπα χρήμα και  δισεκατομμύρια ευρώ  τις επιχειρήσεις μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης για τη χασούρα της πανδημίας. 

Καμιά κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει το έγκλημα. Ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα υποκριτικά εμφανίζεται «υποστηριχτής» των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ.

Το έγκλημα που συντελείται στη ΛΑΡΚΟ και τους εργαζόμενους αφορά όλους τους εργαζόμενους. Το ίδιο σχέδιο προετοιμάζεται και για μια σειρά άλλες δημόσιες επιχειρήσεις  με την απόλυση χιλιάδων  εργαζομένων να είναι προ των πυλών.

Είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ 

Να  μην ιδιωτικοποιηθεί η ΛΑΡΚΟ και καμία άλλη εταιρεία, Να λειτουργήσουν με κριτήριο τα συμφέροντα των εργατών και όλης της κοινωνίας. 

Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και οι ασφαλείς συνθήκες δουλειάς για να μην θρηνούμε νεκρούς και σακατεμένους.

Για αξιοπρεπείς μισθούς και συμβάσεις εργασίας με δραστική μείωση του χρόνου εργασίας.

Η Πρόεδρος                                                                  Ο  Γ. Γραμματέας

                                                                                                        

                                                                                                                                                                                                 

ΠΟΛΥΖΩΗ ΝΙΚΗ                                                        ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου