συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Αγωνιστικές Κινήσεις-Συσπειρώσεις ΟΤΑ: Οι συνδικαλιστικές ελευθερίες δεν μπαίνουν στον γύψο

 

ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις πρακτικές ποινικοποίησης για συνδικαλιστική δράση που ακολουθούν Δήμαρχοι και κυβέρνηση φοβούμενοι το εργατικό ποτάμι της οργής. 

Πρόσφατο παράδειγμα αυτό, του Δημάρχου του Δ. Αλίμου ο οποίος με σωρεία ανυπόστατων μηνύσεων και καταγγελιών νομίζει ότι θα τρομοκρατήσει και θα ανακόψει τους εργαζόμενους/νες από την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Είναι γελασμένος.

Το δικαστήριο,σήμερα 1/2/2022,ενώ αθώωσε τους υπόλοιπους τρεις κατηγορούμενους (συνδικαλιστικά στελέχη της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ ΟΤΑ και του Σωματείου εργαζομένων Δ.Αλίμου) καταδίκασε τον Β.Γ. μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ ΟΤΑ (τότε) μέλος Γενικού Συμβουλίου ΠΟΕ –ΟΤΑ σήμερα  και πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών - Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά, επειδή υπερασπίστηκε το δίκαιο εργαζομένης.

Όσους νόμους Χατζηδάκη, όσες καταδίκες δικαστηρίων ,όσες απειλές και αν εξαπολύσει το σύστημα των α(χ)ρίστων, ας γνωρίσουν  καλά ότι δεν πρόκειται να τους σώσουν.

Η φτώχεια, η ακρίβεια, η ανεργία, οι περικοπές μισθών, η επίθεση στα εργασιακά/συνδικαλιστικά δικαιώματα μας είναι αυτά που ανατροφοδοτούν τους αγώνες μας  για ζωή και αξιοπρέπεια και τελικά θα επιφέρουν την ανατροπή των πολιτικών τους.

Κάθε εργαζόμενος/η που μάχεται με ψηλά το κεφάλι για όλα αυτά είναι σύμμαχος και συνοδοιπόρος στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Τα δικά μας όνειρα, οι δικοί τους εφιάλτες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου