συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Καταγγέλουμε την οργανωμέμενη επιχείρηση συκοφάντησης και απειλών από την παράταξη της ΔΑΚΕ στο 20ό συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης                                           Θεσσαλονίκη 9/7/2022                                                                    

προξένου Κορομηλά 51

e.elme.thess@gmail.com

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗΣ

ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΣΤΟ 20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

 

Καταγγέλλουμε την οργανωμένη επιχείρηση συκοφάντησης και αμφισβήτησης, με ψευδή στοιχεία, της απόφασης της ΓΣ της Ε ΕΛΜΕ για διαγραφή του Χ. Βαϊτσίδη, αλλά και τρομοκράτησης και απειλών σε βάρος εκπροσώπων της Ε ΕΛΜΕ, από την παράταξη της ΔΑΚΕ στο 20ο συνέδριο της ΟΛΜΕ. Σύνεδροι της ΔΑΚΕ και οι εκπρόσωποί της στο ΔΣ της ΟΛΜΕ χαρακτήρισαν ως ''ψευτοσυνέλευση'' τη μαζικότατη ΓΣ της Ε ΕΛΜΕ στις 4/5, η οποία με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε τη διαγραφή του στελέχους της ΔΑΚΕ.  Όχι μόνο υποστήριξαν όλες τις ψευδολογίες που αναφέρονται στις δικαστικές προσφυγές του Χ.Β. και των μελών της ΔΑΚΕ κατά της Ε ΕΛΜΕ, αλλά πρόσθεσαν και νέες, προκειμένου να στηρίξουν τον Χ.Β. Έφτασαν στο σημείο να ξεπεράσουν τον εαυτό τους στα ψέματα που διαδίδουν, λέγοντας ότι απειλήσαμε τα παιδιά του Χ.Β. και όσους υπέγραψαν τις δικαστικές προσφυγές εναντίον της ΕΛΜΕ!! 

Εκτόξευσαν απειλές για τη ζωή του προέδρου της Ε ΕΛΜΕ, Χρήστου Ζαγανίδη, και εκπροσώπων του σωματείου μας, ενώ την Δευτέρα 4/7,  ημέρα ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της ΟΛΜΕ, σύνεδρος της ΔΑΚΕ από την Πέλλα επιτέθηκε στο δρόμο με απειλές στον πρόεδρο της ΕΛΜΕ που προσέρχονταν να ψηφίσει, καθώς και στο μέλος του ΔΣ Πόπη Σαραϊδάρη, την οποία μάλιστα απείλησε να την ''φυτέψει''. Είναι η ίδια φασιστική έκφραση που χρησιμοποίησαν στη ΓΣ  στις 4/5 απειλώντας τη ζωή συναδέλφου. Το συγκεκριμένο μέλος του ΔΣ στις 4/5, στη ΓΣ της ΕΛΜΕ που διέγραψε τον Βαϊτσίδη, δέχθηκε επίθεση από τον ΧΒ και τη ΔΑΚΕ, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Δεν άλλαξαν στάση στο συνέδριο ούτε όταν μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ  και αντιπρόσωπος στο 20ο  συνέδριο  διαβεβαίωσε ότι στην ΕΕ και στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ υπάρχει πλειοψηφική άποψη, με βάση τις τοποθετήσεις των παρατάξεων, που αναγνωρίζει την απόφαση της ΓΣ της Ε ΕΛΜΕ και ότι για την διαγραφή του Χ.Β.  τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες με βάση το καταστατικό της ΕΛΜΕ.

Αλήθεια, με ποια απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, ο πρόεδρος και ο ταμίας της ΟΛΜΕ παραβρέθηκαν στη ΓΣ της Ε ΕΛΜΕ στις 4/5 για να στηρίξουν τον Χ.Β.; Τίποτε δεν είδαν από τις τραμπούκικες επιθέσεις και απειλές του Χ.Β. και των μελών της ΔΑΚΕ εναντίον μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ και συναδέλφων;  Θεωρούμε ανεπίτρεπτο  μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να παραποιούν ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ της ΕΛΜΕ για να συγκαλύψουν μέλη της παράταξής τους, αλλά και την αυθαίρετη συμμετοχή τους στη ΓΣ της ΕΛΜΕ για να στηρίξουν τον Χ.Β., αντί να εκφράζουν τον κλάδο, αρχές και αξίες.

Η παράταξη της ΔΑΚΕ, αντί να αποπέμψει τον Χ.Β. για την απαράδεκτη συμπεριφορά του, την υιοθετεί πλήρως, ενώ επιχειρούν να τρομοκρατήσουν το ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ, αποκαλύπτοντας το πραγματικό τους πρόσωπο.

Μετά την διαγραφή του και την απόρριψη δύο δικαστικών προσφυγών του Χ.Β. και μελών της ΔΑΚΕ κατά της ΕΛΜΕ, ο Χ.Β. αποκλείστηκε από κάθε συνδικαλιστική θέση και υποψηφιότητα. Δεν ήταν υποψήφιος για ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ στο συνέδριο. Η ΕΕ και το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ οφείλουν να αποπέμψουν τον Χ.Β., καθώς δεν μπορεί να συμμετέχει  σε καμία συνδικαλιστική θέση, εφόσον δεν ανήκει στα μέλη του πρωτοβάθμιου σωματείου, της Ε ΕΛΜΕ. Αν δεν το κάνουν, αναλαμβάνουν οι ίδιοι την ευθύνη να βρίσκονται απέναντι στο σωματείο μας και οι αποφάσεις του ΓΣ να είναι άκυρες.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ οφείλει να υλοποιήσει την καταστατική υποχρέωσή του και να αποδεχτεί τα στοιχεία που προσκομίζει η Ε ΕΛΜΕ για  τα μέλη της. Αυτό περιλαμβάνεται στο άρθρο 8 του καταστατικού της ΟΛΜΕ που αναφέρει ότι στις υποχρεώσεις των ΕΛΜΕ είναι να «γνωστοποιούν κάθε νέα εγγραφή ή διαγραφή μέλους της ένωσής τους».  Με βάση αυτή την πρόβλεψη του καταστατικού, οφείλουν να σεβαστούν το αυτονόητο, την απόφαση της ΓΣ με την οποία διαγράφηκε ο Χ.Β. Η συκοφάντηση και οι απειλές της ΔΑΚΕ κατά της Ε ΕΛΜΕ, του προέδρου της και μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ πρέπει να σταματήσουν!  

Δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την  αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τις αποφάσεις  της ΕΛΜΕ και το δικαίωμα των μελών του σωματείου μας να αποφασίζουν μέσα από τις ΓΣ με βάση τις προβλέψεις του καταστατικού μας. Αυτό κάναμε και στις 4/5, στη ΓΣ που με τήρηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών, κατέληξε στη διαγραφή του Χ.Β.

Δηλώνουμε ακόμη ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε τη συκοφάντηση της Ε ΕΛΜΕ, των μελών του ΔΣ της  και την αμφισβήτηση των αποφάσεών της. Πολύ περισσότερο δεν πρόκειται να ανεχθούμε επιθέσεις τραμπούκων εναντίον μελών της Ε ΕΛΜΕ και απειλές για τη ζωή τους. Καθιστούμε υπεύθυνη την παράταξη της ΔΑΚΕ,  εάν δεχθούμε νέα επίθεση. Δηλώνουμε ότι θα προστατεύσουμε το σωματείο και τη ζωή μας με κάθε τρόπο.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                           Η Γραμματέας

Χρήστος Ζαγανίδης                              Ειρήνη Σωπιάδου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου