συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

ΕΛΜΕ Περιστερίου: Για την πραγματοποίηση των θερινών εφημεριών των μόνιμων αποσπασμένων στα ΣΔΕ εκπαιδευτών

Σας προωθούμε αίτημα των αποσπασμένων συναδέλφων στο ΣΔΕ της περιοχής μας που αφορά την πραγματοποίηση των θερινών εφημεριών στο σχολείο τους.
Σαν ΕΛΜΕ αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματος, κρίνουμε άδικο οι συνάδελφοι αποσπασμένοι στα ΣΔΕ να είναι αναγκασμένοι να προσέρχονται περισσότερες από μια φορές για πραγματοποίηση των θερινών εφημεριών. Στηρίζουμε τους συναδέλφους στην προσπάθειά τους για αποκατάσταση της αδικίας που υφίστανται.

Το ΔΣ  
--

Προς ΔΣ της ΟΛΜΕ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εμείς, οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, φέτος το καλοκαίρι αντιμετωπίζουμε το εξής πρόβλημα: 

Τα τελευταία χρόνια, επειδή οι μόνιμοι αποσπασμένοι στα ΣΔΕ είμαστε πολύ λίγοι και οι ώρες καλύπτονται κυρίως από ωρομίσθιους, οι  θερινές εφημερίες στα ΣΔΕ δεν γίνονται κάθε εβδομάδα. Τα ΣΔΕ, κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο ανοίγουν τόσες φορές όσοι και οι μόνιμοι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί.  Αυτή είναι μια πρακτική που ενέκρινε και η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, στην οποία υπάγονται διοικητικά τα ΣΔΕ. Φέτος όμως η συγκεκριμένη Γραμματεία μας ζητάει  να κάνουμε πάνω από μία θερινές εφημερίες ο καθένας προκειμένου να καλυφθούν όλες οι εβδομάδες, παρόλο που μέχρι στιγμής  δεν μας έχει παρουσιάσει κάποιο σχετικό θεσμικό πλαίσιο. Εμείς από την πλευρά μας ετοιμαζόμαστε να στείλουμε μια επιστολή ( την οποία σας επισυνάπτουμε) προς τη ΓΓ ζητώντας να μας πει βάσει ποιου νομικού πλαισίου μας ζητάει κάτι τέτοιο.  

Ωστόσο, θα θέλαμε και τη δική σας στήριξη και παρέμβαση. Είμαστε μόνιμοι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουμε στις συνδικαλιστικές  διαδικασίες των τοπικών ΕΛΜΕ όπου ανήκει ο καθένας. Ζητάμε επομένως  από την ΟΛΜΕ να πάρει θέση, να καταγγείλει τη συγκεκριμένη πρακτική  και να κάνει μια παρέμβαση προς τη Γενική Γραμματεία, υπερασπίζοντας τα δικαιώματά μας.

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη στήριξή σας

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου