συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Ανακοίνωση των Παρεμβάσεων ΠΕ: Τέρμα στον εμπαιγμό των αναπληρωτ(ρι)ών! Να δοθεί τώρα νέο περιθώριο για να διορθωθούν τα λάθη και να γίνουν δεκτές ΟΛΕΣ οι διορθώσεις των υποψηφίων Κατάργηση του προσοντολογίου των απολύσεων και των αποκλεισμών



ανεξάρτητες  αυτόνομες  αγωνιστικές  ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

www.paremvasis.gr , paremvasisdoe@gmail.com  210 3242144                                                                                                                         15-7-2022

                                                                                                                     Τέρμα στον εμπαιγμό των αναπληρωτ(ρι)ών!

Να δοθεί τώρα νέο περιθώριο από το ΥΠΑΙΘ για να διορθωθούν τα λάθη από τις Δ/νσεις και τον ΟΠΣΥΔ και να γίνουν δεκτές ΟΛΕΣ οι διορθώσεις των υποψηφίων

Κατάργηση του προσοντολογίου των απολύσεων και των αποκλεισμών

 

Εν μια νυκτί χιλιάδες αναπληρώτ(ρι)ες είδαν την δουλειά τους την επόμενη χρονιά στο δημόσιο σχολείο να αμφισβητείται και ορατό τον κίνδυνο του αποκλεισμού από την εργασία εξαιτίας λαθών στα στοιχεία που ανέβηκαν στο σύστημα του ΟΠΣΥΔ. Οι εκπαιδευτικοί ελαστικά εργαζόμενοι που τρέχουν ανά την Ελλάδα, με πενιχρούς μισθούς, απολυμένες/οι κάθε Ιούνη, που δεν ξέρουν πού και αν θα βρίσκονται την επόμενη χρονιά, που μετά το προσοντολόγιο Γαβρόγλου μπήκαν βίαια σε ένα ανελέητο κυνήγι χαρτιών για να μπουν στους πίνακες της αναπλήρωσης, ήρθαν ξανά αντιμέτωποι/ες με την ανασφάλεια της ανεργίας και του αποκλεισμού από τους πίνακες του προσοντολογίου. Για ακόμα μια φορά, το σύστημα απολύσεων, το λεγόμενο «προσοντολόγιο», που τους πέταξε εκτός λόγω παραβόλου ή προσομοίωσης πτυχίου και άλλων λαθών το 2019-'20, που τους καταβαράθρωσε στους πίνακες παρόλο που δουλεύουν επί χρόνια και που τους έχει στην αναμονή έξω από κλειστούς πίνακες, τώρα τους φέρνει αντιμέτωπους με την τρομοκρατία της ανεργίας. Χιλιάδες συναδελφοι/ισσες κινδυνεύουν να πέσουν στους πίνακες ή να αποκλειστούν εντελώς, εξαιτίας λαθών που έγιναν στο ανέβασμα των στοιχείων τους στο ΟΠΣΥΔ.

Το προσοντολόγιο δεν είναι σύστημα διορισμών, αλλά απολύσεων. Πρέπει να καταργηθεί!

Με κάθε τρόπο η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες, επιδιώκει να μεταφέρει την ευθύνη της ανεργίας στους εργαζόμενους, να τη μετατρέψει σε ατομική ευθύνη. Με αυτό τον τρόπο η διαπραγμάτευση των όρων εργασίας γίνεται ατομική υπόθεση, καθώς για μια θέση ελαστικής εργασίας οι αναπληρωτ(ρι)ες καλούνται να μπουν σε ένα αέναο κυνήγι προσόντων, να δίνουν εξετάσεις, να πιστοποιούν δια βίου την ικανότητά τους να δουλέψουν ανταγωνιζόμενοι ο ένας τον άλλο. Η εναλλαγή μεταξύ εργασίας-ανεργίας είναι πια πραγματικότητα. Η ανασφάλεια που αυτή γεννά είναι απαραίτητη κατά τις κυβερνήσεις για τον/την νέο/α ελαστικά εργαζόμενο/η, που πειθήνια θέλουν να εκτελεί και να υπακούει.

Αυτό επιδιώκουν και στην Εκπαίδευση. Τα συστήματά «προσλήψεων» τους μετακυλύουν την ευθύνη της ανεργίας στον/στην εκπαιδευτικό που έκανε «λάθος» και τελικά έμεινε εκτός ή έπεσε στον πίνακα. Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που έφερε το προσοντολόγιο, επιδιώκει να συμβάλλει και αυτή ώστε η ελαστική εργασία στην εκπαίδευση να γίνει καθεστώς, με εκπαιδευτικούς-ομήρους, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, σε μια μόνιμη ανασφάλεια και ένα ανελέητο κυνήγι προσόντων, προσθέτοντας τώρα το μόνιμο άγχος εισαγωγής στους πίνακες, πιστή στις υποδείξεις ΕΕ-ΟΟΣΑ.

Δεν θα τους επιτρέψουμε να παίζουν άλλο με τις ζωές μας!

Θα πετάξουμε τα σχέδια τους στα σκουπίδια.

Στο σχολείο δεν περισσεύει κανείς/καμία. Το σχολείο τους έχει ανάγκη όλους/ες και πολύ περισσότερους.

Η οργή μας να γίνει ποτάμι αγώνα και συλλογικής διεκδίκησης!

Η κυβέρνηση με ταξική μεροληψία διαλέγει να τροφοδοτεί την αστυνομία και την καταστολή, τους εξοπλισμούς και τα έργα βιτρίνας, αντί να προχωρά σε μαζικούς μόνιμους διορισμούς όλων στην εκπαίδευση, ώστε να στελεχώσει τα σχολεία με το αναγκαίο προσωπικό και να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες όλων των παιδιών. Βρίσκει κάθε φορά την ευκαιρία με διάφορους τρόπους να αποκλείει, να απολύει και να κρατά όμηρους χιλιάδες εκπαιδευτικούς (παράβολο, τρίμηνα, κλπ). Η προσπάθεια διεξαγωγής γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ με τον αποκλεισμό των απορριπτέων από κάθε πίνακα προσθέτει νέα φίλτρα απολύσεων. Οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις δεν θα μπούμε στο δίλημμα ΑΣΕΠ – προσοντολόγιο και οι δυνάμεις που το κάνουν έχουν να απολογηθούν στον κλάδο.

Στο σήμερα της ανείπωτης ακρίβειας παντού, από τα καθημερινά προϊόντα μέχρι την βενζίνη και το ρεύμα, της ιδιωτικοποίησης όλων των κοινωνικών αγαθών, της ανεργίας, της ελαστικής εργασίας και της επισφάλειας σε όλους τους κλάδους, μόνο μας όπλο ο συλλογικός αγώνας για την ανατροπή τους. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην εργασία για όλες και όλους.

Να μην τολμήσουν να αποκλείσουν ΚΑΝΕΝΑΝ και ΚΑΜΙΑ.

Απαιτούμε ΤΩΡΑ να διορθωθούν όλα τα λάθη και να γίνουν δεκτές όλες οι διορθώσεις των υποψηφίων, ούτως ώστε ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ να μην βρεθεί αποκλεισμένος/η.

-Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας στο δημόσιο σχολείο.

-Κατάργηση του νόμου 4589/19 (προσοντολόγιο). Όχι στον γραπτό ΑΣΕΠ, συνέντευξη και κάθε είδους φίλτρου για το δικαίωμα στην εργασία.

-Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών ΤΩΡΑ, για την κάλυψη όλων των αναγκών. Άμεσος διορισμός/μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση αποκλειστικά με το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία. Καμία απόλυση αναπληρωτή/τριας.

-Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.

-Δημιουργία οργανικών θέσεων για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες σε όλα τα σχολεία.

-Νέες θέσεις εργασίας με μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, μείωση του ορίου συνταξιοδότησης, μείωση του ωραρίου εργασίας.

Καλούμε ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ σε παράσταση στο Υπουργείο Παιδείας άμεσα!  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου