συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

ΕΛΜΕ Α. Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής: Ψήφισμα αλληλεγγύης στον φοιτητή Χρήστο Κυπραίο

ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ

             Ψήφισμα αλληλεγγύης στον φοιτητή Χρήστο Κυπραίο 

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από συλλογικότητες και φεμινιστικές ομάδες στα Εξάρχεια στις 22/7/2022, εξαιτίας της απόπειρας βιασμού γυναίκας εκεί. Καταγγέλλουμε την απαγόρευση της πορείας και τη διάλυσή της, τον ξυλοδαρμό διαδηλωτριών και διαδηλωτών και τον απρόκλητο και άγριο ξυλοδαρμό και τη σύλληψη του φοιτητή του Φυσικού Τμήματος του ΕΚΠΑ Χρήστου Κυπραίου.

Καταγγέλλουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που μεθόδευσε την απαγόρευση χωρίς καμία αιτιολογία και έδωσε εντολή για την επίθεση των ΜΑΤ στην πορεία. Έχει δημοσιοποιηθεί οπτικοακουστικό υλικό όπου εμφανίζονται αστυνομικοί να βιαιοπραγούν αδιακρίτως, να ξυλοκοπούν και να χυδαιολογούν απέναντι σε πολίτες, να επιχειρούν να τραβήξουν το υπηρεσιακό τους περίστροφο, να αποκλείουν καταστήματα κρατώντας  ομήρους τους θαμώνες. Αυτά είναι μερικά δείγματα από το κρεσέντο καταστολής μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκε και η σύλληψη του φοιτητή Χρήστου Κυπραίου. Άνδρες της ΔΕΛΤΑ τον περικύκλωσαν και του επιτέθηκαν απρόκλητα, τον ξυλοκόπησαν άγρια, τον καθήλωσαν μπρούμυτα στο πεζοδρόμιο συνεχίζοντας να τον χτυπούν και τον συνέλαβαν. Στη συνέχεια, του απαγορεύτηκε οποιαδήποτε τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς του και επαφή με δικηγόρο. Δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για το νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε από την αστυνομία ή για την υγεία του. Η απόδοση στον ίδιο  μιας σειράς κατηγοριών πλήρως ανυπόστατων, όπως δείχνει και το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό, αποτελεί μέρος της συγκάλυψης για τη βάρβαρη καταστολή της κινητοποίησης ενάντια στους βιασμούς.

Ειδικά σε συγκυρίες σαν την σημερινή, κατά την οποία οι πολίτες αμφισβητούν την αμεροληψία και την αποτελεσματικότητα του δικαστικού συστήματος, τέτοιες πρακτικές και απαγορεύσεις θυμίζουν σκοτεινές εποχές και τελικά συντελούν στην κάλυψη περιστατικών έμφυλης βίας και σεξουαλικών κακοποιήσεων.

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον Χρήστο Κυπραίο, απαιτούμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών και την απόδοση ευθυνών για τις αξιόποινες πράξεις που τελέστηκαν από τους άνδρες της ΕΛΑΣ. Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Παρασκευή 29 Ιουλίου, στις 8:30 π.μ. στα δικαστήρια Ευελπίδων όπου πραγματοποιείται η δίκη του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου