συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Ε' ΕΛΜΕ Αθήνας: Να αποφυλακιστεί άμεσα ο Γιάννης Μιχαηλίδης

Ε' ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ                                                                    14 Ιουλίου 2022

Θράκης 30 – Ταύρος

eelmeath@gmail.com

Να αποφυλακιστεί άμεσα ο Γιάννης Μιχαηλίδης

Η Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας καταγγέλλει την άρνηση των αρμόδιων δικαστηρίων να προβούν στην άμεση αποφυλάκιση του αναρχικού κρατούμενου και απεργού πείνας Γιάννης Μιχαηλίδη, την οποία δικαιούται νόμιμα αφού έχει εκτίσει  τον προβλεπόμενο από τον νόμο χρόνο ποινής.  

Αν και καταδικασμένοι ακόμα και για ειδεχθή εγκλήματα έχουν την προστασία του νόμου ο αναρχικός απεργός πείνας τη στερείται. Βιαστές και δολοφόνοι, ανάμεσα στους οποίους οι δολοφόνοι του Αλέξη Γρηγορόπουλου και του Ζακ Κωστόπουλου αποφυλακίστηκαν υπό όρους. Ο αναρχικός κρατούμενος Γιάννης Μιχαηλίδης, όμως βρίσκεται από τις 23 Μαΐου 2022 (50 μέρες σήμερα) σε απεργία πείνας, γιατί ζητά απλά να ισχύσει ο νόμος που προβλέπει την αποφυλάκισή του στα 3/5 της ποινής που του επιβλήθηκε για ληστεία και στα 2/5 της ποινής που ο ίδιος εξέτισε ήδη για απόδρασή του το 2019. Η ζωή του βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, καθώς έχει χάσει πάνω από το 21% του σωματικού βάρους του. Νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο της Λαμίας σε πλήρη απομόνωση, σε συνθήκες οι οποίες για τη θεράπουσα ιατρό του συνιστούν βασανιστήριο. Ακόμα και στην γιατρό του απαγορεύθηκε η κλινική εξέταση και η ίδια είδε τον απεργό πείνας μέσα απ' τα κάγκελα, παρουσία αστυνομικού που άκουγε και έβλεπε την επικοινωνία γιατρού-ασθενή.

Το δικαστικό συμβούλιο Εφετών Λαμίας αν και εκκρεμεί εδώ και εβδομάδες η έφεση του απεργού πείνας δεν έχει ακόμα συγκληθεί για να την εξετάσει δείχνοντας ότι δεν συμμερίζεται τον επείγοντα χαρακτήρα της υπόθεσης. Οι μέχρι τώρα απορριπτικές εισηγήσεις στηρίζονται στην ιδεολογία και όχι στις πράξεις του. Ο Γιάννης Μιχαηλίδης είναι αμετανόητος αναρχικός, εχθρός του συστήματος εκμετάλλευσης και όχι φονιάς στην υπηρεσία του.

Κυβέρνηση και δικαστική εξουσία αναλαμβάνουν ακέραια την ευθύνη για ό,τι συμβεί από ώρα σε ώρα. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του Γιάννη Μιχαηλίδη  και καταγγέλλουμε τη μονομερή λειτουργία της «δικαιοσύνης».

Η δικαιοσύνη δεν χαρίζεται, κατακτιέται.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου