συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

ΕΛΜΕ Περιστερίου: Ψήφισμα αλληλεγγύης στον φοιτητή Χρήστο Κυπραίο

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Εξάρχεια στις 22/7/2022, που οργανώθηκε εξαιτίας της απόπειρας βιασμού νεαρής γυναίκας στην ίδια περιοχή, καθώς και την απαγόρευση της πορείας και τη διάλυσή της, τον ξυλοδαρμό διαδηλωτριών και διαδηλωτών, τη σύλληψη του φοιτητή του Φυσικού Τμήματος του ΕΚΠΑ Χρήστου Κυπραίου.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που μεθόδευσε την απαγόρευση, έσπευσε να δώσει εντολή για την επίθεση των ομάδων ΜΑΤ στην πορεία. Στις εικόνες που έχουν δημοσιοποιηθεί με φωτογραφίες και οπτικοακουστικό υλικό εμφανίζονται αστυνομικοί να βιαιοπραγούν αδιακρίτως, να ξυλοκοπούν πολίτες, να χυδαιολογούν απέναντι σε διαδηλώτριες και διαδηλωτές, ακόμα και να επιχειρούν να τραβήξουν το υπηρεσιακό τους περίστροφο, είναι μερικά δείγματα από το κρεσέντο καταστολής μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκε και η σύλληψη του φοιτητή Χρήστου Κυπραίου. Η απόδοση στον ίδιο  μιας σειράς κατηγοριών, πλήρως ανυπόστατων όπως δείχνει και το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό, αποτελεί μέρος της συγκάλυψης της βάρβαρης καταστολής μιας κινητοποίησης ενάντια στους βιασμούς. Τέτοιου τύπου πρακτικές και απαγορεύσεις θυμίζουν σκοτεινές εποχές και αντικειμενικά συντελούν στην κάλυψη περιστατικών έμφυλης βίας και σεξουαλικών κακοποιήσεων.

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον Χρήστο Κυπραίο, απαιτούμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών, την έρευνα και την απόδοση ευθυνών για τις τυχόν αξιόποινες πράξεις που τελέστηκαν από τους άνδρες της ΕΛΑΣ.

Καλούμε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης την Παρασκευή 29 Ιουλίου, στις 8:30 π.μ. στα δικαστήρια Ευελπίδων όπου πραγματοποιείται η δίκη του Χρήστου Κυπραίου
Το ΔΣ

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου