συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Σάββατο 1 Μαΐου 2021

Α' ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής: Πρωτομαγιά 2021: στις 6 Μαΐου απεργούμε και διαδηλώνουμε!

 Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22 Ελευσίνα  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com 

 http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021: ΣΤΙΣ 6 ΜΑΪΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ!

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ!

ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ!

1η Μάη: ημέρα-σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και απότισης φόρου τιμής στους νεκρούς της τάξης μας, τους νεκρούς του Σικάγο, της πρώτης Πρωτομαγιάς το 1924, του Μαΐου το 1936, τους 200 της Καισαριανής το 1944. Αλλά 135 χρόνια μετά την Πρωτομαγιά του Σικάγο, είναι και μέρα αγώνα για το οκτάωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, τα εργασιακά δικαιώματα, την απεργία, τον ελεύθερο συνδικαλισμό. Η κυβέρνηση των «αρίστων» αξιοποιεί για μια ακόμη φορά την πανδημία ως χρυσή ευκαιρία για να επιβάλλει διά ροπάλου τον εργασιακό μεσαίωνα, τη στιγμή που χαρίζει απλόχερα, μέσω του «Ταμείου Ανάκαμψης», 72 δις στους επιχειρηματικούς ομίλους. Οι ανεπίσημες διαρροές στον Τύπο και οι αποσπασματικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολιών για το νομοσχέδιο-τερατούργημα Χατζηδάκη-Βρούτση, που αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση αμέσως μετά το Πάσχα. Τα πρωτοφανούς βαρβαρότητας μέτρα, που έρχονται ως αντάλλαγμα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη χρηματοδότηση μέσω του «Ταμείου Ανάκαμψης», είναι τα εξής:

-        Η οριστική κατάργηση του οκταώρου, η γενίκευση της ελαστικής και ευέλικτης δεκάωρης εργασίας, και, συνακόλουθα, η έμμεση μείωση των ήδη κατακρεουργημένων μισθών, με τον κατώτατο να κατρακυλάει στα 500 ευρώ.

-        Η καθιέρωση των ατομικών συμβάσεων εργασίας που αφήνουν τον κόσμο της εργασίας στο έλεος της εργοδοτικής τρομοκρατίας. Ομολογουμένως ευφάνταστη η κυβερνητική προπαγάνδα περί «ελεύθερης βούλησης» των εργαζομένων και «δυνατότητας μαζέματος των ελιών» ενώ βρίσκονται με το πιστόλι των απελευθερωμένων απολύσεων, της ανεργίας και της φτώχειας στον κρόταφο. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρακάμπτονται ακόμη και οι μνημονιακές επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις.

-        Η αύξηση των ωρών υπερωριακής απασχόλησης σε 150 ώρες τον χρόνο για όλους τους κλάδους και χωρίς τις σημερινές προσαυξήσεις κατά 40%-60%, η εργασιακή εξόντωση των εργαζομένων και η απασχόληση και τα Σαββατοκύριακα σε τομείς όπως η πληροφορική, τα Data centers, τα Logistics κατά το πρότυπο των supermarkets και των λιανεμπορικών αποθηκών.

-        Η γενίκευση της ελαστικής εργασίας συνεπάγεται ευέλικτα ωράρια, διαρκή εκμετάλλευση και άρση της διάκρισης μεταξύ εργάσιμου και ελεύθερου χρόνου.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΣΙΓΗ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

Προϋπόθεση για να μετατραπούν οι εργαζόμενοι σε σύγχρονους δούλους και να εφαρμόζεται σαν οδοστρωτήρας η κυρίαρχη πολιτική είναι η συντριβή των σωματείων. Είναι η συντριβή της δυνατότητας του κόσμου της εργασίας να οργανώνεται και να προστατεύεται έναντι της εργοδοτικής ασυδοσίας και, κυρίως, να διεκδικεί και να κατακτά τα αναφαίρετα εργασιακά του δικαιώματα εναντίον της αντιλαϊκής επέλασης. Σ’ αυτό το πλαίσιο κυβέρνηση και κεφάλαιο θέλουν διακαώς να βάλουν στον γύψο τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες μας φακελώνοντάς τις, περιορίζοντας ασφυκτικά το αναφαίρετο δικαίωμα στην απεργία και εισάγοντας την ηλεκτρονική διεξαγωγή των γενικών συνελεύσεων κατά το πρότυπο των εκλογών-παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Η φημολογούμενη, μάλιστα, διάταξη που θα εξαρτά την νομιμότητα της απεργίας από παράγοντες όπως η «άσκηση ψυχολογικής ή σωματικής βίας» κατά του εργοδότη αποκαλύπτει τον κυβερνητικό σχεδιασμό να ποινικοποιούνται κάθε συλλογική διεκδίκηση και απεργιακός αγώνας πριν καν γεννηθούν, δεδομένου ότι 9 στις 10 απεργίες κηρύσσονται ήδη παράνομες και καταχρηστικές. Άλλωστε, η κυβέρνηση σκοπεύει να επιτεθεί το επόμενο διάστημα και στην κοινωνική ασφάλιση, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της.

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ. ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα αφορά και την εκπαίδευση. Η εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων – που πήρε αναβολή για ένα χρόνο – θα διώξει μαθητές από τη λυκειακή βαθμίδα και συνακόλουθα θα συρρικνώσει θέσεις εργασίας. Η αξιολόγηση που με επιτυχία αποκρούστηκε για φέτος από τον κλάδο, με συντριπτικά ποσοστά αποχής, θα επανέλθει σύντομα (νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται) και θα αφορά και τη σχολική μονάδα και την ατομική αξιολόγηση. Οι ρήτρες του ΟΟΣΑ επιτάσσουν κατάργηση της μονιμότητας στους δημόσιους εκπαιδευτικούς και παραπέρα επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων (συνέχιση του απαράδεκτου θεσμού των αναπληρωτών, αντί για μονιμοποίησή τους, νέες μορφές σχέσεων όπως τα τρίμηνα και απευθείας προσλήψεις αλλά και απολύσεις από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης!). Η κυβερνητική πολιτική που χτυπάει τα εργασιακά δικαιώματα, είναι η ίδια που χτυπάει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και επιτίθεται στο δημόσιο σχολείο.

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021: ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΑΙΩΝΑ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Είναι ημέρα απεργίας και διαδήλωσης για την υγεία, τη ζωή, την καθημερινή μας επιβίωση, είναι ημέρα αγώνα για να αποκρούσουμε το νομοθετικό τερατούργημα Χατζηδάκη με αγωνιστική ενότητα και διακλαδικό συντονισμό των σωματείων και των Ομοσπονδιών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Τη στιγμή που ο λογαριασμός και της πανδημικής κρίσης στέλνεται στους εργαζομένους, καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και προδοτική στάση της ανυπόληπτης ηγεσίας της ΓΣΕΕ που αποφάσισε δήθεν να κηρύξει απεργία στις 4 Μάη, την ημέρα δηλαδή που η κυβέρνηση μετέφερε την αργία της Πρωτομαγιάς.

-        Υπερασπίζουμε τα σωματεία μας και το δικαίωμα στην απεργία και τη διαδήλωση. Κάτω τα χέρια από το οκτάωρο και τις κατακτήσεις μας. Να μην κατατεθεί προς ψήφιση το σχέδιο νόμου Χατζηδάκη.

-        Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις σύμφωνα με το κόστος ζωής. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-        Δημόσια δωρεάν Υγεία-Παιδεία-Πρόνοια. Όχι στην ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος. Αποκλειστικά δημόσια καθολική κοινωνική ασφάλιση.

-        Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 6/5/21

  •  Σύνταγμα 10 πμ (ΑΔΕΔΥ – ΕΚΑ – σωματεία)
  • Προπύλαια 9:30 πμ (προσυγκεντρώσεις πρωτοβάθμιων σωματείων)
  •  Ελευσίνα πλατεία Ηρώων 10:30 (σωματεία – συλλογικότητες Δυτ. Αττικής)
 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου