συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Ενωτική Αριστερή Πρωτοβουλία Ε' ΕΛΜΕ Αν. Αττικής: Να µην τολμήσουν να φέρουν στη Bουλή το αντεργατικό τερατούργημα Χατζηδάκη! 24ωρη απεργία για την εργατική Πρωτομαγιά, Πέμπτη 6/5, Προπύλαια, 10:30πµ!


ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Ε΄ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα!

 

Να  µην   τολμήσουν  να  φέρουν  στη         Bουλή  το  αντεργατικό    

 τερατούργημα      Χατζηδάκη!

              24ωρη απεργία για την εργατική Πρωτομαγιά Πέμπτη 6    Μάη

                Συγκέντρωση στα Προπύλαια 10:30πµ!

Η μεγαλειώδης εργατική απεργία  των εργατικών συνδικάτων στις ΗΠΑ την  1η Μάη του 1886 αποτελεί κορυφαίο γεγονός στον αγώνα  της εργατικής τάξης για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, μείωση της εκμετάλλευσης και κοινωνική χειραφέτηση με κεντρικό αίτημα το «8 ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ, 8 ΩΡΕΣ ΥΠΝΟ-ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ, 8 ΩΡΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ». Η Εργατική Πρωτομαγιά συνεχίζει να είναι μέρα αγώνα για την υπεράσπιση και τη διεκδίκηση των βασικών εργασιακών δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο. Αντίστοιχα με  τη ματωμένη Πρωτομαγιά του ΄36,  τη θυσία των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή από τις δυνάμεις του ναζισμού την Πρωτομαγιά του ΄44 και τους υπόλοιπους αγώνες η εργατική τάξη και ο λαός μας θα γράψουν τις λαμπρές σελίδες των αγώνων για την  κοινωνική απελευθέρωση και την κοινωνική χειραφέτηση.

Μετά από 135 χρόνια αγώνες για το αιματοβαμμένο Σικάγο, το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις    σε όλο τον κόσμο, αξιοποιώντας την πανδημία, οξύνουν  την επίθεση τους στον κόσμο της εργασίας. Στη χώρα μας, οι δέκα χιλιάδες νεκροί από Covid-19  αποδεικνύουν την πλήρη αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής στην υγεία. Το ΕΣΥ βρίσκεται στο κόκκινο και παρά τα ψέματα που αναπαράγονται από τα ταϊσμένα µε κρατικό χρήμα ΜΜΕ, ασθενείς καταλήγουν χωρίς να έχουν λάβει την απαραίτητη ιατρική φροντίδα έξω από τις ΜΕΘ, η κυβέρνηση αρνείται να προχωρήσει σε επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων και κλινικών, δε λαμβάνεται κανένα µμέτρο για την αποσυμφόρηση των ΜΜΜ και των µμεγάλων χώρων εργασίας, δε γίνονται µμαζικά τεστ στον πληθυσμό, δεν ενισχύθηκε µε προσωπικό και εξοπλισμό η δημόσια υγεία.

Όλη η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, µε τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, έγινε µε σκοπό να µην πληγεί κατά το δυνατόν η κερδοφορία του κεφαλαίου και οι επιδιώξεις του από την πολύπλευρη κρίση του συστήματος (οικονομική, κοινωνική, υγειονομική) και µε τη µατιά στραµµένη και στην επόμενη ημέρα της πανδημίας. Μάλιστα, ενόσω τα δημοκρατικά δικαιώματα και η πολιτική δράση του λαού είναι υπό περιορισμό, το νομοθετικό ‘’έργο’’ δε σταματά. Τώρα η κυβέρνηση της Ν∆, χτίζοντας πάνω στις αντεργατικές ρυθμίσεις των µμνημονίων και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων φέρνει έναν νόμο, που θέλει να µας κάνει σκλάβους της εργοδοσίας, σκλάβους του κεφαλαίου, ενώ χτυπάει βάναυσα και µε πολλούς τρόπους τη δυνατότητα οργάνωσης και αντίστασης και περιστέλλεται ριζικά το δικαίωμα στην απεργία. Συγκεκριμένα:

·         Καταργεί το 8ωρο και θεσπίζει την 10ωρη εργασία µε συμψηφισμό υπερωριών και ρεπό.

·         Αυξάνονται οι επιτρεπόμενες ώρες υπερωρίας σε 150 ανά έτος για όλους. Ειδικά στους κλάδους µε έντονη εποχικότητα ή περιοδικότητα για όλους τους μήνες που οι εργαζόμενοι λιώνουν στη δουλειά θα εργάζονται 50ωρο χωρίς υπερωρίες

·         Επεκτείνει την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας σε επιπλέον κλάδους (πληροφορική, data centers, logistics, κλπ.)

·         Υπονομεύει τις Συλλογικές Συβάσεις Εργασίας καθώς η «διευθέτηση του χρόνου εργασίας» θα γίνεται µε ατομικά.

·         Προωθεί το ηλεκτρονικό φακέλωμα για την υπογραφή Σ.Σ.Ε. και τον κρατικό έλεγχο των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

·         Θεσμοθετεί την ηλεκτρονική ψήφο, ιδιαίτερα σε σημαντικά ζητήματα λήψης αποφάσεων όπως αυτό της απεργίας.

·         ∆ηµιουργεί απεργοσπαστικό μηχανισμό µε το μανδύα του προσωπικού ασφαλείας (έως και  το 40% των εργαζομένων).

· Απαγορεύει την περιφρούρηση της απεργίας, την παραμονή των απεργών στον εργασιακό τους χώρο και την κατάληψή του, ενώ επιτρέπει, αν ο εργοδότης επικαλεστεί «άσκηση ψυχολογικής ή σωματικής βίας» να κηρύσσεται η απεργία παράνομη µε συνοπτικές διαδικασίες, ενισχύοντας την απεργοσπασία.

Σε µία εποχή που η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η παραγωγικότητα της εργασίας καθιστούν δυνατή τη ριζική µείωση των ωρών εργασίας µε αύξηση των αποδοχών, το κεφάλαιο, προκειμένου να ξεπεράσει την βαθιά του κρίση, να διατηρήσει και να αυξήσει σε επόμενο χρόνο τα κέρδη του, αλυσοδένει του εργαζόμενους να δουλεύουν νύχτα µε νύχτα χωρίς δικαιώματα, χωρίς 8ωρο, µε μισθούς πείνας, χωρίς συλλογική αντίσταση και μαχόμενα συνδικάτα!

Παράλληλα, η κυβέρνηση προχωρά σε νέο χτύπημα στα ασφαλιστικά δικαιώματα για την κατάργηση–ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων και στην ανάθεση της απονομής συντάξεων σε ιδιωτικές εταιρείες που θα πληρώνει ο εργαζόμενος.

Παλεύουμε για να επιστραφούν οι κλεµµένοι μισθοί και τα δικαιώματά µας κόντρα σε κυβέρνηση- ΕΕ -εργοδοσία.

∆εν ανεχόμαστε την απεργοσπαστική κοροϊδία της ΓΣΕΕ που μαζί µε την κυβέρνηση θέλουν να μετατρέψουν τη ταξική πρωτομαγιά σε παράταση του τριημέρου του Πάσχα.

Την Πέμπτη 6η Μάη τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά, απεργούμε και διεκδικούμε!

·         Ριζική µείωση του χρόνου εργασίας, 5νθήµερο-7ωρο-35ωρο µε αυξήσεις στους μισθούς, µόνιµη και σταθερή δουλειά

·         Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων, διατάξεων και ΠΝΠ. Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο.

·         Απαγόρευση απολύσεων και πλήρη επαναφορά της υποχρεωτικότητας των κλαδικών συμβάσεων µε αυξήσεις στους μισθούς.

·         Θωράκιση της πρωτοβάθμιας δημόσιας υγείας. Αύξηση κρατικών δαπανών για το ΕΣΥ, προσλήψεις για κάλυψη όλων των κενών στην υγεία. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς αποζημίωση για τους κλινικάρχες. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία.

·         Να σταματήσει το αίσχος του στοιβάγματος των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Τήρηση όλων των κανόνων υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους εργασίας µε έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης.

·         Όχι στην ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος. Αποκλειστικά δημόσια καθολική κοινωνική ασφάλιση.

·         Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για ανοικτά και ασφαλή σχολεία. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου