συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Ο κόσμος της εκπαίδευσης αποφάσισε: Νέα Απεργία Αποχή ΤΩΡΑ από τη ΔΟΕ!

 Δήλωση Κυριακόπουλου Μάνθου (6975308409),

εκλεγμένου με τις Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις στο ΔΣ της ΔΟΕ

 

Ο κόσμος της εκπαίδευσης αποφάσισε: Νέα Απεργία Αποχή ΤΩΡΑ από τη ΔΟΕ!

 

Καλούμε σύσσωμο το εργατικό κίνημα, την κοινωνία, γονείς και μαθητές να στηρίξουν τον αγώνα των εκπαιδευτικών, να βγουν στο προσκήνιο με πανεργατικό-παλλαϊκό απεργιακό μέτωπο για την κατάργηση στην πράξη της Αξιολόγησης που έρχεται ως εργαλείο για τη διάλυση του Δημόσιου σχολείου, των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών/τριών μας.

Σε άτυπο Δημοψήφισμα μετατράπηκε η χθεσινή διαδικτυακή εκδήλωση της ΔΟΕ, με τους 2.500 και άνω συναδέλφους και συναδέλφισσες που παρακολουθούσαν,να στέλνουν αποφασιστικό και σαφές μήνυμα προς το ΔΣ της Ομοσπονδίας να ΚΗΡΥΞΕΙ ΤΩΡΑ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ! Την πολιτική και συνδικαλιστική ευθύνη της ενωτικής αυτής απόφασης που ανέλαβαν μέχρι στιγμής τέσσερα πρωτοβάθμια σωματεία της ΠΕ στην Αθήνα, Αριστοτέλης, Γληνός, Ηρώ Κωνσταντοπούλου και Κ. Σωτηρίου, τα οποία κήρυξαν Νέα Απεργία Αποχή, οφείλει να την αναλάβει το δευτεροβάθμιο όργανο των εκπαιδευτικών, το ΔΣ της ΔΟΕ ώστε να πάρει πανελλαδικά χαρακτηριστικά και να γενικευτεί!

Οι συνάδελφοι/ισσες μετέφεραν και εχθές με πολύ καθαρό τρόπο την απαίτηση να συνεχιστεί ο αγώνας, έστειλαν μήνυμα αποφασιστικότητας, συσπείρωσης κι ενότητας του κλάδου σε αυτή τη μάχη, με κήρυξη Απεργίας Αποχής από τη ΔΟΕ. Το ΔΣ της ΔΟΕ δεν δικαιούται να συνεχίσει να κωφεύει! Οφείλει επιτέλους, να ανταποκριθεί στην πρόταση που επανειλημμένα προτείνουμε στο ΔΣ της ΔΟΕ, με προκήρυξη νέας απεργίας αποχής και απεργιακές κινητοποιήσεις και πανελλαδικά συλλαλητήρια.

Αυτές τις μέρες αποκαλύπτεται κάθε στιγμή και περισσότερο ακόμα και στους πιο δύσπιστους η σκληρή αξιολόγηση που θέλουν να επιβάλλουν για να χειραγωγήσουν τους εκπαιδευτικούς. Να τους μετατρέψουν σε φοβισμένους υπαλλήλους,   απλούς διεκπεραιωτές της εκάστοτε εκπαιδευτικής πολιτικής.  Έτσι απρόσκοπτα και χωρίς τις αναστατώσεις των αγώνων σκοπεύουν να προωθήσουν την πιο βαθιά αντιεκπαιδευτική πολιτική που εφαρμόστηκε ποτέ στην παιδεία. Να αλλάξουν το δημόσιο δωρεάν  σχολείο, να το αντικαταστήσουν και στη θέση του να φέρουν το ιδιωτικοποιημένο, εμπορευματοποιημένο και ανταγωνιστικό σχολείο. Να αντικαταστήσουν τους συλλόγους διδασκόντων,  συλλογικά όργανα που έχουν την ευθύνη λειτουργίας των σχολείων, με τους διευθυντές manager-απόλυτους μονάρχες.

Όλο αυτό το διάστημα οι εκπαιδευτικοί εργάζονται σε καθεστώς αυταρχισμού, εκβιασμών, τρομοκρατίας και απειλών! Αυτό είναι αρκετό για να πέσουν οι μάσκες.

Κάθε άρνηση του ΔΣ της ΔΟΕ να κηρύξει Απεργία Αποχή απλώς διευκολύνει το στρατόπεδο του ΥΠΑΙΘ, αφήνει μετέωρους χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα στους εκβιασμούς κάθε Κόπτση, στην παραβίαση των αποφάσεων των συλλόγων διδασκόντων, στην ανάρτηση κειμένου «τύπου ΔΟΕ, μιξ ΔΟΕ, περίπου ΔΟΕ»…

Έχει γίνει αντιληπτό ότι η στρατηγικού τύπου αλλαγή-επίθεση στη δημόσια εκπαίδευση προς την κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης και ενός επιχειρηματικού σχολείου-στρατώνας, δεν απαντιέται με «ξεγελάσματα» τύπου ενιαίο αλλά με αποφασιστική συνέχιση του Αγώνα, με αποχή από την αξιολόγηση και με κήρυξη Νέας Απεργίας Αποχής.

Το ΔΣ της ΔΟΕ δεν έχει καμία δικαιολογία για την επιλογή της! Άλλωστε το παραδέχεται και η ίδια στο πρόσφατο εξώδικο προς τον Κόπτση: «…ότι η απόφαση του Εφετείου αφορά μόνο την συγκεκριμένη απεργία και δεν αποτελεί τροχοπέδη σε οποιαδήποτε πράξη, στάση ή συμπεριφορά επιλέξει η οργάνωση και τα μέλη της να τηρήσει απέναντι στις πολιτικές του Υπουργείου σας. Εν ολίγοις, κυρία Υπουργέ, το Εφετείο δεν έκρινε ότι η αξιολόγηση την οποία προωθείτε με τόσο πάθος, είναι νόμιμη και χρήσιμη για τη σχολική κοινότητα, όπως αβάσιμα επικαλείται ο Γ.Γ. κύριος Κόπτσης και τα φίλα προσκείμενα σε εσάς ηλεκτρονικά και έντυπα Μ.Μ.Ε. Αντιθέτως, έκρινε ότι η απεργία έπρεπε να έχει προκηρυχθεί από τη Γενική Συνέλευση της Οργάνωσης και απέρριψε το αίτημά σας να κηρυχθεί η απεργία μας καταχρηστική…»

Στην ουσία με την παράγραφο αυτή, το ΔΣ της ΔΟΕ αποδέχεται ότι έκανε πολιτική επιλογή να μην προκηρύξει ξανά Απεργία Αποχή ενώ έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει οποιαδήποτε στιγμή.

Τώρα είναι η στιγμή να δυναμώσουμε την αντιπαράθεση, τη στιγμή που το ΥΠΑΙΘ πάει από αναβολή σε αναβολή νιώθοντας την πίεση από το εκπαιδευτικό κίνημα. Να αναγκάσουμε την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ να τα πάρει όλα πίσω, με μια οριστική αναβολή και κατάργηση του ν. Κεραμέως και ν. Χατζηδάκη.

Επιμένουμε και Καλούμε:

·        ΑΜΕΣΑ το ΔΣ της ΔΟΕ να κηρύξει Νέα Απεργία Αποχή, να ενώσει ξανά τους συναδέλφους/ισσες για το μπλοκάρισμα στην πράξη της Αξιολόγησης.

·        Αντίστοιχα να καλέσει την ΑΔΕΔΥ να  προκηρύξει.

·        Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα μαζί με φοιτητές και μαθητές την Πέμπτη 11/11

·        Απεργιακή απάντηση το επόμενο δεκαήμερο

Η αποφασιστικότητα, η μαζική συμμετοχή στην Απεργία Αποχή θα δημιουργήσουν ξανά τους όρους της υπεράσπισης του Δημόσιου Σχολείου!

Με πολιτικές αποφάσεις σε ρήξη και κόντρα στην παρανομία και

την επιβολή του ν.Χατζηδάκη.

Καλούμε σύσσωμο το εργατικό κίνημα, την κοινωνία, γονείς και μαθητές να στηρίξουν τον αγώνα των εκπαιδευτικών, να βγουν στο προσκήνιο με πανεργατικό-παλλαϊκό απεργιακό μέτωπο για την κατάργηση στην πράξη της Αξιολόγησης που έρχεται ως εργαλείο για τη διάλυση του Δημόσιου σχολείου, των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών/τριών μας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου