συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Αγων. Παρέμβαση Α' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Με παράταση πάνω... στην παράταση προσπαθεί το ΥΠΑΙΘ να σύρει τους εκπαιδευτικούς στην υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής του!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Α’ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

https://paremvasithess.wordpress.com/    - agonistiki.paremvasi231@gmail.com

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Ο αγώνας μας ενάντια στην αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση των σχολείων ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΝΩ … ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΤΟ ΥΠΑΙΘ ΝΑ ΣΥΡΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ!

Όλοι και όλες στη Γενική Συνέλευση της Α’ ΕΛΜΕ που επείγει να προγραμματιστεί ώστε

Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ 27/11 ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ

Ο αγώνας μας ενάντια στην αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση των σχολείων ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΝΩ … ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΤΟ ΥΠΑΙΘ ΝΑ ΣΥΡΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ!

Σχετικά με τη νέα εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ, τονίζουμε – επαναλαμβάνουμε τα εξής:

1) Οι Σύλλογοι Διδασκόντων όφειλαν, με βάση το νόμο, να συνεδριάσουν με θέμα την αποτίμηση για το προηγούμενο έτος (“Έκθεση Αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου σχολικών μονάδων”) μέχρι 30/9. Η συντριπτική πλειοψηφία ΔΕΝ συνεδρίασε, ούτε την περασμένη σχολική χρονιά, ούτε τη φετινή (μέχρι 30/9). Προσοχή! Ο Προγραμματισμός αφορά αποκλειστικά το Διευθυντή και όχι την κατάθεση σχεδίων δράσης από τις ομάδες. Δεν καταθέτουμε κανένα σχέδιο δράσης, δεν παραδίδουμε εκθέσεις, “προσχέδια”, περιλήψεις κλπ.

Σε κάθε περίπτωση, καμία άλλη υποχρέωση δεν προκύπτει για τους ΣΔ. Για το λόγο αυτό, το ΥΠΑΙΘ απαιτεί ουσιαστικά από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, αξιοποιώντας τις διατάξεις του νόμου 4823/2021, να προχωρήσουν μόνοι τους στην αποτίμηση μιας σχολικής χρονιάς που δεν έγινε προγραμματισμός και που τα σχολεία ήταν για 5 μήνες κλειστά.

2) Η προθεσμία για την κατάθεση του “Συλλογικού Προγραμματισμού” για τη φετινή χρονιά παίρνει νέα παράταση [από τις 12/11, στις 29/11]. Αναφερόμαστε αποκλειστικά για τους στόχους-τα σχέδια δράσης (τίτλους)-ομάδες δράσης-συντονιστές ομάδων. Όλα τα παραπάνω έχουν οριστεί από το Διευθυντή της Σχολικής Μονάδας με βάση τις διατάξεις του νόμου 4823/2021 (αμελλητί). Δεν υπάρχει κάποια υποχρέωση για τις Ομάδες Δράσης και τους συντονιστές αυτών.

3) Η υποχρέωση των συντονιστών των ομάδων δράσης να αναρτήσουν τους στόχους (Α’ μέρος) παίρνει παράταση μέχρι 12/1. Άρα, μέχρι 29/11 κανείς συνάδελφος που έχει οριστεί συντονιστής ομάδας δράσης δεν έχει υποχρέωση να συντάξει κάποιο κείμενο.

4) Τα αναλυτικά σχέδια δράσης των ομάδων δράσης (Υλοποίηση και Αποτίμηση), που ουσιαστικά έχουν οριστεί με βάση τις διατάξεις του νόμου 4823/2021, παίρνουν νέα παράταση, προφανώς μετά τις 12/1/2022, που λήγει η προθεσμία των συντονιστών των ομάδων να συμπληρώσουν το Α’ Μέρος (Σχεδιασμός).

Με βάση όλα τα παραπάνω:

·         Κανένας Σύλλογος Διδασκόντων δεν μπορεί να συνεδριάσει, γιατί δεν προβλέπεται ούτε καν από την Υπουργική Απόφαση. Κανένας Διευθυντής/τρια δεν υποχρεούται να καλέσει συνεδρίαση Συλλόγου Διδασκόντων. Κανένας δεν μπορεί να τον/ην αναγκάσει, ούτε ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου. Οι συνάδελφοι που τυχόν καλεστούν σε Συλλόγους Διδασκόντων να επικαλεστούν όλα τα παραπάνω.

·         Για όσους συναδέλφους πιεστούν να πάρουν μέρος είτε σε συνεδριάσεις ΣΔ, είτε σε συνεδριάσεις Ομάδων, αξιοποιούμε τις κυλιόμενες διευκολυντικές στάσεις εργασίας που έχει προκηρύξει η Α’ ΕΛΜΕ και πρέπει να συνεχίσει για όλο το μήνα Νοέμβριο, 1- 3 ώρες στο ωράριο του κάθε συναδέλφου, όσες ώρες από αυτές χρειαστεί.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ: Να προχωρήσει η Α’ ΕΛΜΕ άμεσα στη γενική συνέλευση για να υπάρξει ενημέρωση, αποτίμηση και το ξεκίνημα ενός νέου αγωνιστικού κύκλου. Να μπούμε στην απεργία-αποχή μαζί με τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ που έχουν ήδη ξεκινήσει –ανάμεσά τους και η Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης- με μαζική συμμετοχή, ώστε να πιέσουμε έμπρακτα την ΟΛΜΕ, να ανοίξουμε το δρόμο για την αγωνιστική έκφραση του κλάδου σε μια δημοκρατική Γενική Συνέλευση Προέδρων ΕΛΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου