συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή: Διαλύουν εν ψυχρώ το Ακτινολογικό του ΓΝ «Έλενα Βενιζέλου»

 

 Διαλύουν εν ψυχρώ το Ακτινολογικό του ΓΝ «Έλενα Βενιζέλου»

 

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή,  5/11/21

 

Η ενιαία διοίκηση των νοσοκομείων «Έλενα Βενιζέλου» και «Αλεξάνδρα» σε συνεργασία με την 1η ΥΠΕ μετακίνησαν βίαια από Τρίτη 2/11 έως και12/11 , 2 από τους 5 Ακτινολόγους Ιατρούς στο νοσοκομείο Παμμακάριστος που έχει μείνει ακάλυπτο λόγω ασθενείας των εκεί 2 (!!!) υπηρετούντων Ιατρών ( η τρίτη Ιατρός είναι αποσπασμένη στο Σισμανόγλειο !!!)

 


Μάλιστα τη Δευτέρα 1/11 σε συνάντηση του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ με τον διοικητή της 1ης ΥΠΕ ο κος Στάθης για το θέμα των προβλημάτων λειτουργίας του «Παμμακάριστος» διαβεβαίωσε ότι «το έχει λύσει, ότι δεν θα μετακινηθεί κανένας Ιατρός παρά τη θέληση του». Εμπαιγμός και κοροϊδία κυριολεκτικά !!!

 

Μετά από λίγες ώρες ο διευθυντής Ιατρικής υπηρεσίας του Έλενα χωρίς καμία επίσημη απόφαση πίεζε τηλεφωνικά τον συνάδελφο του Ακτινολογικού να πάει το πρωί της Τρίτης στο Παμμακάριστος. Η απόφαση βγήκε μετά τις 10:00 το πρωί της Τρίτης 2/11 μόνο για το πρωινό ωράριο. Ο συνάδελφος πήγε την Τετάρτη στο Παμμακάριστο ενώ είχε ενεργό εφημερία στο Έλενα και το μεσημέρι με μηνύματα στο κινητό ο διευθυντής Ιατρικής υπηρεσίας τον ενημερώνει πως η διοικήτρια κα Παππά αποφάσισε ότι θα εφημερεύσει στην Παμμακάριστο και η ενεργό εφημερία στο Έλενα θα καλυφθεί με εφημερία ετοιμότητας άλλης Ιατρού.

 

Άμεσα την Τετάρτη 3/11 στις 13:30 πραγματοποιήθηκε παράσταση στη διοίκηση του νοσοκομείου και συνάντηση με την Διοικήτρια κα Παππά , με παρουσία μέλους του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, μέλους του ΔΣ του σωματείου, της Διευθύντριας του Ακτινολογικού και του Διευθυντή Ιατρικής υπηρεσίας. Τέθηκε το πρόβλημα των μετακινήσεων όπως είχε διατυπωθεί και σε έγγραφο που είχε κοινοποιήσει η Διευθύντρια του Ακτινολογικού την προηγούμενη μέρα 2/11, ενημερώνοντας πως το Ακτινολογικό Τμήμα του ΓΝ Έλενα Βενιζέλου καλύπτει πολλαπλές και εξειδικευμένες ανάγκες του Νοσοκομείου, για γυναικολογικές εξετάσεις (6 γυναικολογικές κλινικές), εξετάσεις σε ογκολογικούς ασθενείς (παθολογική ογκολογική κλινική), μαιευτικά περιστατικά, διαγνωστικές εξετάσεις και επεμβατικές πράξεις του μαστού (2 χειρουργικές κλινικές), παιδιατρικές εξετάσεις (μονάδα νεογνών), επεμβατικούς διαγνωστικούς ελέγχους υστεροσαλπιγγογραφίας για την μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθημερινά περιστατικά εξωτερικών ραντεβού καθώς και τις εφημεριακές ανάγκες του Νοσοκομείου (κάθε δεύτερη μέρα γυναικολογική εφημερία). Ο μεγάλος αυτός φόρτος εργασίας εξυπηρετείται μόνο από 5 ειδικευμένους Ιατρούς εκ των οποίων η μία Ιατρός εκτελεί χρέη Επιστημονικά Υπεύθυνης Διευθύντριας του Τμήματος και χωρίς ειδικευόμενους ιατρούς. Είναι προφανές πως η λειτουργία είναι σε οριακή κατάσταση, οι ανάγκες αυξάνονται διαρκώς και η μετακίνηση Ιατρού από το Τμήμα σε άλλο Νοσοκομείο θα πλήξει επικίνδυνα τη δυνατότητα του Τμήματος να ανταποκριθεί στην εξυπηρέτηση όλων αυτών των πολύ ευαίσθητων ομάδων ασθενών και εξεταζόμενων. Συνεπώς προκύπτει εύλογα η ανάγκη για περισσότερους ειδικευμένους Ιατρούς και σε καμία περίπτωση για λιγότερους έστω και προσωρινά.    

 

Η απάντηση της διοικήτριας ήταν ανεκδιήγητη !!! Απαξίωσε πλήρως την προσφορά του τμήματος, της Διευθύντριας και των Ιατρών του λέγοντας ότι «σιγά τη δουλειά που έχετε», «δε συγκρίνεστε με γενικά νοσοκομεία», «σιγά την εφημερία του Έλενα» απευθύνθηκε σχεδόν με απαράδεκτη ειρωνεία καφενείου στην Διευθύντρια λέγοντας της πως η γνώμη της δεν μετράει καθώς πάντα αρνείται να μετακινηθούν οι Ιατροί του τμήματός της. Δηλαδή μία μη γιατρός διορισμένη διοικήτρια ξέρει καλύτερα από την επιστημονικά υπεύθυνη Ιατρό που δουλεύει πάνω από 30 χρόνια στο ΕΣΥ με γνωστή προσφορά στις γυναίκες. Απαξίωσε πλήρως συνολικά την προσφορά και την ανάγκη να στηριχθεί το Νοσοκομείο αποκαλύπτοντας την πρόθεση της να το διαλύσει.

 

 

 

Διοίκηση και ΥΠΕ διαλύουν ένα τμήμα για να λειτουργήσει ένα άλλο αλλά για προσλήψεις ούτε λόγος. Μπροστά στην αποτυχία της διαχείρισης της πανδημίας όχι μόνο δεν ενισχύουν το ΕΣΥ αλλά το καταστρέφουν. ( Είμαστε μείον 7.000 με τις παράλογες αναστολές)

 

Όργιο μετακινήσεων, απειλών, απολύσεων επικουρικών, εξαγορά με 250 ευρώ για την υπερεφημέρευση των ιατρών που λιποθυμούν μπροστά στις κάμερες. 

Αυτά είναι τα προεόρτια του νέου ΕΣΥ του κυρίου Μητσοτάκη με κλεισίματα νοσοκομείων σαν το Έλενα, λοιδορώντας την προσφορά του ,υποβαθμίζοντάς το και εν τέλει συγχωνεύοντάς και κλείνοντάς το για να φουσκώσουν και να κάνουν πάρτι τα ιδιωτικά θεραπευτήρια που άλλωστε η γυναικολογική περίθαλψη είναι γι’ αυτά παραδοσιακό πεδίο κερδοσκοπίας.

 

Η πολιτική τους δολοφονεί !!! Δεν θα τους αφήσουμε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου