συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Θεσ/νίκης (Ε.Σ.Ε.Θ.): Κινητοποίηση για τα συνταξιοδοτικά - ασφαλιστικά αιτήματαΤετ. 23/3/2022, ώρα 11,30, ΕΦΚΑ Θεσ/νίκης (Αριστοτέλους 15-17)

 


Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Θεσ/νίκης (Ε.Σ.Ε.Θ.)

1. Ιστολόγιο της  (Ε.Σ.Ε.Θ.) : https://eseth2022.blogspot.com/

2.  Μέιλ   enosisyntekp@gmail.com


Κινητοποίηση   για τα συνταξιοδοτικά - ασφαλιστικά αιτήματα και τη μεγάλη   καθυστέρηση  έκδοσης των συντάξεων και απονομής των μερισμάτων  των επικουρικών ταμείων και του εφάπαξ.

 ΤΕΤΑΡΤΗ 23/3/2022, ώρα 11,30 στον ΕΦΚΑ Θεσ/νίκης (Αριστοτέλους 15-17)

 

Με την εφαρμογή των αντιασφαλιστικών νόμων όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, της σημερινής,  αλλά και των ρυθμίσεων   που ετοιμάζονται, βιώνουμε όλοι και όλες συνταξιούχοι και εργαζόμενοι μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

Άγριες περικοπές πάνω από  μια δεκαετία των συντάξιμων αποδοχών και του εφάπαξ που φτάνουν στο 50%, κατάργηση των δώρων κλπ.,που ισοδυναμούν με ολόκληρη περιουσία!

Εκτίναξη των ορίων συνταξιοδότησης και για όσους δεν έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης ως 31/12/2021,  40 χρόνια δουλειάς και όριο ηλικίας τα 62 έτη ή τα 67 για να βγεις  στη σύνταξη !

Κλοπή των οφειλόμενων αναδρομικών, όταν επιτέλους αποδίδεται η κύρια σύνταξη,αντί να μας επιστρέφονται και με τόκο όλα τα παρακρατημένα εισοδήματα.

Ιδιωτικοποίηση των επικουρικών ταμείων και τζογάρισμα- ληστεία  των αποθεματικών τους με συνέπεια την εξαφάνιση τους μελλοντικά.

Μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων,των επικουρικών και του εφάπαξ.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Σήμερα η συνταξιοδότηση μοιάζει με απειλή. Οδηγεί σε σοβαρή μείωση του εισοδήματος. Η απειλή αυτή έχει ως αποτέλεσμα την παράταση του εργασιακού βίου προκειμένου να αποφύγει κάποιος την άμεση φτωχοποίηση. Αν ο μισθός δεν φτάνει, τότε η σύνταξη αποτελεί εισιτήριο για τη φτώχεια. Οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί καλούνται για δυο και περισσότερα χρόνια αφότου συνταξιοδοτηθούν να ζήσουν με λιγότερα από 700 ευρώ το μήνα αφού το κράτος «αδυνατεί» να υπολογίσει νωρίτερα το ακριβές ύψος της σύνταξής.  

Πρόκειται για μια βίαιη φτωχοποίηση -τιμωρία μετά από 40 χρόνια εργάσιμου βίου, που ιδιαίτερα σήμερα με τις υπέρογκες  αυξήσεις στις τιμές των βασικών αγαθών και στην ενέργεια οδηγούν στην εξαθλίωση τους συνταξιούχους.

Η κατάσταση αυτή καταντάει αποτρεπτική ακόμα και στο να αποφασίσει να βγει στη σύνταξη όποιος/α έχει συμπληρώσει τις προϋποθέσεις.

Ο νόμος Κατρούγκαλου εκτός από την κατακρεούργηση των συντάξεων προχώρησε στην ενοποίηση των ταμείων χωρίς καμιά ενίσχυση του προσωπικού και στήριξη του νέου φορέα. Όλες οι κυβερνήσεις οδήγησαν σε μεγάλες καθυστερήσεις την καταβολή των συντάξεων. Το αποκορύφωμα αυτής της διαδικασίας έρχεται με την κυβέρνηση της ΝΔ. Μετά τον Βρούτση που θα έβγαζε τις συντάξεις «αυτόματα – με το πάτημα ενός κουμπιού» αύξησε τελικά το χρόνο καθυστέρησης και μεγάλωσε τον αριθμό των εκκρεμών συντάξεων. Ο διάδοχός του Χατζηδάκης παρά το ότι έχει επιδοθεί ακόμα πιο επιθετικά στη στοχοποίηση των εργαζόμενων στον ΕΦΚΑ καθώς με χυδαία ψέματα προσπαθεί να τους εμφανίσει ως υπεύθυνους για τα αυξανόμενες καθυστερήσεις. Αποκρύπτει ότι το 50% των οργανικών θέσεων παραμένουν κενές και ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός είναι άθλιος με αποτέλεσμα τα τελευταία  5 χρόνια  οι εκκρεμείς κύριες, επικουρικές και εφάπαξ παραμένουν σταθερά περί τις 250000!!!

Στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση προχωράει την ιδιωτικοποίηση ακόμα και της έκδοσης των συντάξεων. Με αναθέσεις σε ιδιωτικά λογιστικά και δικηγορικά γραφεία, με ελάχιστη αποτελεσματικότητα στην έκδοση τους. Επιμένει με το νέο ν/σχεδιο  να διορίσει μετακλητά δ/ντικά στελέχη για τον πλήρη έλεγχο του συστήματος έκδοσης των συντάξεων. Επιδιώκουν  να μετατρέψουν σε χρυσοφόρο πεδίο εκμετάλλευσης ακόμα και την έκδοση συντάξεων  με κίνδυνο να δημιουργηθεί ένα «χρηματιστήριο» ταχύτερης έκδοσης σύνταξης ανάλογα με την αμοιβή στον εντεταλμένο ιδιώτη. Επίσης ιδρύει εταιρεία για τη διαχείριση της περιουσίας των ταμείων με στόχο να λεηλατήσουν το 1,5 δις των ακινήτων που απέμεινε.

Τα σχέδια αυτά πρέπει να ανατραπούν!

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία που διεκδικούν μαζικούς διορισμούς στα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν να προσλάβουν κόσμο πάνω από 12 χρόνια και ενίσχυση των δομών για να μπορούν να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες.

Καμιά ιδιωτικοποίηση σε κανένα επίπεδο της ασφάλισης και της λειτουργίας των ασφαλιστικών ταμείων και της έκδοσης των συντάξεων

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι, αγωνιζόμαστε, απαιτούμε, διεκδικούμε:

Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις για άμεση αποκατάσταση των απωλειών της προηγούμενης δεκαετίας.

Επαναφορά της 13ης – 14ης  σύνταξης.

Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων.

Έκτακτες κρατικές επιχορηγήσεις για τα ταμεία – Να επιστραφούν πίσω τα κλεμμένα.

Θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος στα 25 χρόνια υπηρεσίας για όλους. Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας και 60 έτη ηλικίας.

Απαιτούμε την άμεση και έγκαιρη καταβολή των συντάξεων , του μερίσματος, της επικουρικής και του εφάπαξ σε όλους τους συνταξιούχους.

Δεν εκχωρούμε τους κόπους μιας ζωής στο κράτος, στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, την εργοδοσία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου