συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

ΕΛΜΕ Ά. Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής: ΟΛΟΙ κ ΟΛΕΣστην κινητοποίηση κατά ρατσισμού, φασισμού και του πολέμου!

 ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ

                                                                                                16/3/2022

 

ΟΛΟΙ κ ΟΛΕΣστην κινητοποίηση κατά ρατσισμού, φασισμού και του πολέμου!

Το Σάββατο, 19 Μαρτίου στα συλλαλητήρια σε Ομόνοια στις 3μμ,

και πλατεία Βικτωρίας στις 2μμ,

Στις 19 Μάρτη ενώνουμε την φωνή μας με τους διαδηλωτές που βγαίνουν στους δρόμους στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες σε όλον τον πλανήτη, ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό και τον πόλεμο!!!Στέλνουμε αγωνιστικό μήνυμα αλληλεγγύης σε όλους τους κατατρεγμένους των πολέμων, των δικτατοριών, των καταστροφών και της πείνας.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία φέρνει ξανά στο προσκήνιο τη φρίκη του πολέμου, θυμίζοντας τις θηριωδίες των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων της Δύσης στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Συρία, την Αφρική, με τα εκατομμύρια νεκρούς και πρόσφυγες που άφησαν πίσω τους. 

Οι πρόσφυγες που φεύγουν σήμερα από την Ουκρανία για να γλυτώσουν από τον στρατό του Πούτιν, δεν είναι διαφορετικοί από αυτούς που γνώρισαν την βαρβαρότητα της εισβολής του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ σε όλον τον κόσμο. Πρέπει να είναι όλοι καλοδεχούμενοι χωρίς αποκλεισμούς θρησκεύματος, χρώματος και εθνικότητας!

Λέμε όχι στην εμπλοκή στους πολέμους του ΝΑΤΟ. Απαιτούμε να κλείσουν όλες οι βάσεις-ορμητήρια θανάτου, να σταματήσει η κούρσα των εξοπλισμών και να δοθούν αυτά τα χρήματα για την υγεία και την παιδεία και τις υπόλοιπες ανάγκες της κοινωνίας.

Λέμε όχι στην Ευρώπη – φρούριο. Διεκδικούμε να μπει τέλος στη φρίκη των επαναπροωθήσεων και των πνιγμών των προσφύγων, να ανοίξουν τα σύνορα, να πέσουν οι φράχτες, να σταματήσουν οι καταδιώξεις της ΦΡΟΝΤΕΞ και του Λιμενικού.

Διεκδικούμε άσυλο και στέγη για τους πρόσφυγες μέσα στις πόλεις ενάντια στα στρατόπεδα – κλειστές φυλακές. Να υπάρξει νομιμοποίηση και χαρτιά στους μετανάστες κόντρα στις συμφωνίες με τις κυβερνήσεις του Μπαγκλαντές και του Πακιστάν, που οδηγούν σε απελάσεις και μετατρέπουν τους μετανάστες σε δούλους των εργοδοτών. Πρόσβαση στην Υγεία με ΑΜΚΑ για όλες κι όλους και να ενταχθούν όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία μας!

Δεν θα επιτρέψουμε την επανεμφάνιση των φασιστικών ταγμάτων εφόδου ως ένα αποτέλεσμα της ρατσιστικής πολιτικής της κυβέρνησης. Στη φυλακή για πάντα όσοι νεοναζί είναι δολοφόνοι!

Το ΔΣ  της ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου