συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. ''Ο Αριστοτέλης'': Οι νέες απειλές Κόπτση θα πέσουν στο κενό! Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Δεν υποχωρούμε! Δεν αλλάζουμε στάση! Δεν υποτασσόμαστε στις απειλές!

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

1ου, 3ου, 4ου, 5ου

Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Κόρακα και Παπαναστασίου

Τηλέφωνο - Φαξ: 2108319372    

 e-mail: sylaristo@gmail.com

http://www.sylaristotelis.com

                                                                                                           Αθήνα, 16-3-2022

 

Προς: τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  στην Διεύθυνση Α’ Αθήνας, συντονιστές σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας

 

Θέμα: Οι νέες απειλές Κόπτση θα πέσουν στο κενό! Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Δεν υποχωρούμε! Δεν αλλάζουμε στάση! Δεν υποτασσόμαστε στις απειλές! 

 

Το ΥΠΑΙΘ μέσω του ΓΓ, Κόπτση συνεχίζει την προσπάθεια τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών οι οποίοι δεν έχουν συναινέσει στα σχέδια για την κατηγοριοποίηση των σχολείων. Η παράταση στην παράταση αποδεικνύει ότι δεν έχουν κατορθώσει ακόμα να συνθλίψουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εκπαιδευτικών. Το ΥΠΑΙΘ αποδεικνύει με τις πράξεις του ότι παρά τα λόγια και την εικόνα που προσπαθεί να παρουσιάσει - ότι δήθεν η μεγάλη πλειοψηφία έχει αποδεχτεί την αξιολόγηση- δεν πέτυχε τους στόχους του, δεν κατόρθωσε να συναινέσουν οι εκπαιδευτικοί, η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας δεν προχωρά απρόσκοπτα όπως θα ήθελε, παρ’ όλο τον πρωτόγνωρο ολοκληρωτισμό που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί.   

Μετά την προσπάθεια επιβολής παράνομων και αντισυνταγματικών ποινών, στους 114 διευθυντές-ντριες και προϊσταμένους-ες σχολικών μονάδων, που συμμετέχουν στην απεργία – αποχή που έχουν προκηρύξει ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ, ανάμεσά τους και ο Αριστοτέλης, και δεν ανάρτησαν αξιολόγηση στις πλατφόρμες του ΙΕΠ επειδή σεβάστηκαν τον παιδαγωγικό τους ρόλο και τις αποφάσεις του συλλόγου διδασκόντων τους, σειρά έχουν τώρα και τα ενιαία κείμενα που οι εκπαιδευτικοί ανάρτησαν στις πλατφόρμες του ΥΠΑΙΘ ως μια προσπάθεια να συνεχίσουν τη μάχη ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων όταν η ΔΟΕ επέλεξε να μην προκηρύξει νέα απεργία αποχή και να προκρίνει τα ενιαία κείμενα.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, 25/2 ο ΓΓ του ΥΠΑΙΘ, ανακοίνωσε στις στους ΣΕΕ ότι θα δοθεί παράταση μίας εβδομάδας (η τέταρτη κατά σειρά), ώστε να μπουν στις πλατφόρμες και να γράψουν, όπως τους προέτρεψε «ότι τα κείμενα θεωρούνται μη γενόμενα».

Φαίνεται πως στο ΥΠΑΙΘ, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να υλοποιήσουν με κάθε τρόπο, με κάθε κόστος την αντιδραστική, αντιεκπαιδευτική «αξιολόγηση» την ίδια στιγμή που δεν ασχολούνται με την επίλυση κανενός από τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία και που οι εκπαιδευτικοί καθημερινά πασχίζουν να διαχειριστούν.  

Αν είχαν δείξει τόσο ζήλο, θα είχαν λύσει το πρόβλημα των κενών (χιλιάδες ακόμα και σήμερα αρχές Μάρτη), θα είχαν λύσει την υπερμετάδοση του κορωνοϊού στα σχολεία (χιλιάδες κρούσματα εκπαιδευτικών και μαθητών), θα κάναμε μάθημα σε αξιοπρεπή σχολεία που δε θα πλημμύριζαν με το παραμικρό, που δε θα έπεφταν τα ταβάνια στα κεφάλια μας. Φαίνεται όμως πως τα παραπάνω είναι ψιλά γράμματα για το ΥΠΑΙΘ! 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 

Στηρίζουμε περήφανα την επιλογή μας να σταθούμε αταλάντευτα στην συλλογική μας απόφαση να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά!

Κλιμακώνουμε τον αγώνα και διευρύνουμε το μέτωπο ενάντια στην αξιολόγηση

Όπως σε κάθε απειλή, τρομοκρατία και συκοφάντηση που έχουμε δεχτεί, απαντάμε αγωνιστικά, μαζικά και αποφασιστικά.  Επαναλαμβάνουμε ότι καμία δεσμευτική αξία δεν έχουν οι προτάσεις των Σ.Ε.Ε. και κανέναν απολύτως λόγο δεν έχουν οι σύλλογοι διδασκόντων να τις λάβουν υπόψη, ακόμα και από την ίδια την Υπουργική Απόφαση 6603/ΓΔ4/20-1-2021 Ο Σύλλογος Διδασκόντων είναι ο αποκλειστικά αρμόδιος.

Στηρίζουμε πλήρως, με όλους τους τρόπους (συνδικαλιστικά, νομικά, οικονομικά) τους συλλόγους διδασκόντων απέναντι σε πιέσεις, απειλές κι εκβιασμούς από τον διοικητικό μηχανισμό της εκπαίδευσης, ΥΠΑΙΘ, ΣΣΕ, διευθυντ(ρι)ες κ.λπ.

Όχι μόνο δεν αλλάζουμε στάση αλλά αντίθετα κλιμακώνουμε τον αγώνα και διευρύνουμε το μέτωπο ενάντια στην αξιολόγηση. Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη!

Σημειώνουμε ότι ο Αριστοτέλης, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στις 12/10,  έχει κηρύξει από 5 Νοεμβρίου Απεργία Αποχή με σειρά εξωδίκων που έχει αποστείλει στο ΥΠΑΙΘ και Στην Α’ Διεύθυνση Αθήνας.

-Καλούμε όλες και όλους να δηλώσουν συμμετοχή στην Απεργία Αποχή του σωματείου.

-Απαιτούμε από τις  ομοσπονδίες ΔΟΕ/ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να προκηρύξουν νέα απεργία αποχή.

-Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να προχωρήσουν σε κήρυξη Απεργίας-Αποχής!

 Άμεσα, εδώ και τώρα να σταματήσουν οι απειλές και η τρομοκρατία του ΥΠΑΙΘ!  

Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο , τις/ους μαθητ(ρι)ες μας, την εργασία μας

Στηρίζουμε περήφανα την επιλογή μας να σταθούμε αταλάντευτα στην συλλογική μας απόφαση να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά!

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

 

 

 

Η πρόεδρος                                      Η γραμματέας

 

                                      Τόλη Πολίνα                                     Πετροπούλου Έλενα

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου