συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: O Γ.Γ. ΥΠΑΙΘ Αλ. Κόπτσης «αποφασίζει και διατάσσει» πώς και τι θα αναρτούν οι εκπαιδευτικοί για την αξιολόγηση – Μονόδρομος η απεργία – αποχή!

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης                                    Θεσσαλονίκη, 16/3/2022

προξένου Κορομηλά 51

e.elme.thess@gmail.com

O Γ.Γ. ΥΠΑΙΘ Αλ. Κόπτσης «αποφασίζει και διατάσσει» πώς και τι θα αναρτούν οι εκπαιδευτικοί για την αξιολόγηση – Μονόδρομος η απεργία – αποχή!

O Γ.Γ. ΥΠΑΙΘ Αλ. Κόπτσης «αποφασίζει και διατάσσει» πώς και τι θα αναρτούν οι εκπαιδευτικοί για την αξιολόγηση – Μονόδρομος η απεργία – αποχή!

Νέα επίθεση αυταρχισμού από τον Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ Αλέξανδρου Κόπτση σχετικά με την αξιολόγηση. Μετά τις διώξεις σε 114 διευθυντές και προϊσταμένους σχολικών μονάδων που συμμετείχαν στην απεργία – αποχή που είχαν κηρύξει οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, ο Γ. Γ. του ΥΠΑΙΘ Αλέξανδρος Κόπτσης έβαλε στο στόχαστρο τα «Ενιαία κείμενα» που ακολούθησε η ΔΟΕ. Σε σύσκεψη που πραγματοποίησε με τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου ζήτησε να παρεμβαίνουν και να αλλάζουν τα κείμενα γιατί είναι εκτός «κανονιστικού πλαισίου». Διευκρίνισε πως θα δοθεί και παράταση μια εβδομάδας για την παραπάνω διαδικασία.

Μονόδρομος η απεργία – αποχή!

Μετά την υποχώρηση της ΟΛΜΕ τον Οκτώβρη και το σπάσιμο της απεργίας – αποχής έχουμε μπει σε νέα φάση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση. Ο πρώτος κύκλος έκλεισε με το Υπουργείο να έχει καταφέρει μια πύρρειο νίκη με την επέλαση του αυταρχισμού, των αυθαιρεσιών και των παρατυπιών του ΥΠΑΙΘ.

Ο δεύτερος κύκλος της μάχης ξεκίνησε με την απεργία αποχή  και τον συντονισμό των 22 μέχρι τώρα πρωτοβάθμιων σωματείων με αποτέλεσμα τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια κυβέρνησης – ΥΠΑΙΘ μα μην προχωρούν ανεμπόδιστα! Αλλεπάλληλες παρατάσεις όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της αξιολόγησης δείχνουν ότι ο «άταφος νεκρός» της εκπαίδευσης, δηλαδή η αξιολόγηση μπορεί να ενταφιαστεί οριστικά για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Αντίσταση στον αυταρχισμό και την αξιολόγηση

Διογκώνεται το κύμα στήριξης κι αλληλεγγύης προς τις/ους 114 διωκόμενες/ους απεργούς εκπαιδευτικούς προϊσταμένες-ους νηπιαγωγείων και διευθυντ(ρι)ες ΔΣ, Γυμνασίων και Λυκείων που μαζί με τους συλλόγους διδασκόντων των αντίστοιχων σχολείων συμμετέχουν καθολικά στην Απεργία-Αποχή που κήρυξαν τα πρωτοβάθμια σωματεία τους και δεν ανάρτησαν αξιολόγηση στις πλατφόρμες του ΙΕΠ, για εκπαιδευτικούς που έμπρακτα δηλώνουν την αντίστασή τους στα σχέδια της κυβέρνησης.

Χιλιάδες υπογραφές, εκατοντάδες ψηφίσματα συμπαράστασης από σχολεία και εργατικά σωματεία από όλη την Ελλάδα κατακλύζουν το διαδίκτυο δείχνοντας την αλληλεγγύη τους, ψηφίσματα που ζητάνε να παρθούν πίσω οι  ολοκληρωτικής έμπνευσης, ποινές.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν κάθε δικαίωμα και υποχρέωση να μην επιτρέψουν να μετατραπούν  σε φοβισμένους υπαλλήλους, απλούς διεκπεραιωτές της εκάστοτε εκπαιδευτικής πολιτικής. Να μη συναινέσουν  στη διάλυση του δημόσιου δωρεάν σχολείου και να υπερασπίσουν το δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματά τους. Έχουν χρέος να συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός μορφωτικού κοινωνικού κινήματος που θα διεκδικεί έναν «άλλο» ρόλο για τον εκπαιδευτικό και την εκπαίδευση.

Η απεργία αποχή που συνεχίζεται από 22 σωματεία είναι πλέον μονόδρομος για να σταματήσουμε την αξιολόγηση και τον αυταρχικό κατήφορο του ΥΠΑΙΘ. Έχουν χρέος ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να κηρύξουν νέα απεργία αποχή σύμφωνα με τη βούληση της συντριπτικής πλειονότητας των εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας! Στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες, όλοι μαζί να βαδίζουμε τον δρόμο των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ της απεργίας αποχής από κάθε αξιολόγηση ψηφίζοντας μαζικά την απεργία αποχή για τη νίκη του αγώνα μας!

 

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος                         Η γραμματέας

 

Χρήστος Ζαγανίδης                 Ειρήνη Σωπιάδου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου