συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Β' ΕΛΜΕ Έβρου: 18 Μαρτίου 2022 – Ημέρα Πανελλαδικής Κινητοποίησης για τους Αναπληρωτές και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία! - Κατάργηση της Ελαστικής Εργασίας

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ                                                                                                                        Ν. Ορεστιάδα 14/ 03 /2022

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                                                Αρ. πρωτ.: 19

68200 Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

e-mail: b.elme.evrou@gmail.com

blog: http://b-elme-evrou.blogspot.gr/

ΠΡΟΣ:  1.Σχ. μονάδες Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

 2. Δ.Δ.Ε. ΕΒΡΟΥ

ΚΟΙΝ:  1. ΟΛΜΕ

 2. Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

 3. Α ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

 4. Σ.Ε.Π.Ε ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ

 5. Σ.Ε.Π.Ε ΔΙΔ/ΧΟΥ

 6. Μ.Μ.Ε.

Θέμα: 18 Μαρτίου 2022 – Ημέρα Πανελλαδικής Κινητοποίησης για τους Αναπληρωτές και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία! - Κατάργηση της Ελαστικής Εργασίας

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ τη ζωή λάστιχο! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ με το αέναο κυνήγι προσόντων και μορίων και το διαρκή ανταγωνισμό, με το δυσβάσταχτο κόστος διαβίωσης, με την υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ στα χιλιάδες οργανικά κενά - ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ.

Παρασκευή 18/03, στις 13.30, κινητοποίηση - συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αλεξ/πολη, έξω από τα γραφεία της ΔΔΕ Έβρου, (κηρύσσουμε διευκολυντική στάση εργασίας, από τις 12.00 ως τη λήξη του ωραρίου)

 

Κλιμακώνουμε την πάλη μας με τη μαζική συμμετοχή στην Πανεργατική Απεργία στις 6 του Απρίλη!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η αγανάκτηση και η κόπωση που έχουν συσσωρευτεί σε όλους από τη διαρκή περιπλάνηση όλων αυτών των χρόνων, τις δυσκολίες και την ανασφάλεια για την εργασία και τη ζωή μας, πρέπει τώρα να μετατραπούν σε ένα δυνατό «φτάνει πια!», να γίνουν δυνατή φωνή διεκδίκησης. Με τους αγώνες και τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις επιβάλαμε τα προηγούμενα χρόνια μόνιμους διορισμούς σε γενική και ειδική αγωγή, κατακτήσαμε τους 3,5 μήνες άδεια ανατροφής και άλλες άδειες, όπως για τις μακροχρόνιες ασθένειες, επιβάλαμε τη συμμετοχή των αναπληρωτών στα σωματεία!

Στον δρόμο αυτό συνεχίζουμε!!!

Το προσοντολόγιο Γαβρόγλου ΠΡΕΠΕΙ να ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ! Το προσοντολόγιο αυτό έχει ως αποτέλεσμα έναν διαρκή ανταγωνισμό μεταξύ των συναδέλφων αναπληρωτών, κυνήγι χρυσοπληρωμένων χαρτιών για περισσότερα μόρια, απαξίωση της γνώσης και της μόρφωσης! Εξαναγκαζόμαστε να πληρώνουμε και να παλεύουμε για το αναφαίρετο δικαίωμά μας στην εργασία!

Οι χιλιάδες συνάδελφοι - όμηροι της ευέλικτης εργασίας, που δεν μπορούν να προγραμματίσουν τη ζωή τους, που κάθε Ιούνη απολύονται και δεν ξέρουν εάν, πότε και πού θα ξαναεργαστούν, να πάρουμε τον αγώνα στα χέρια μας! Η ανακύκλωση ανεργίας - εργασίας, η διαρκής εργασιακή ανασφάλεια και η δυσκολία οι αναπληρωτές να νιώσουμε οργανικό κομμάτι του σχολείου καθώς κάθε χρόνο αλλάζουμε εργασιακό χώρο σε μια δουλειά χωρίς δικαιώματα, έχει άμεσες και τραγικές συνέπειες στη λειτουργία του σχολείου, στην εκπαιδευτική διαδικασία και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

Η κατάσταση τη φετινή χρονιά είναι ακόμα πιο δύσκολη, αφού οι τιμές των ενοικίων, των καυσίμων, των τροφίμων κλπ., έχουν φτάσει στα ύψη και θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Τα «σπασμένα» από την περίοδο της πανδημίας, αλλά και τα βάρη από τις διεθνείς εξελίξεις, τον πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας, καλούμαστε για μια ακόμα φορά να τα πληρώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας. Οι μισθοί, όχι μόνο παραμένουν καθηλωμένοι εδώ και 12 χρόνια, αλλά έχει «κλαπεί» και ένα κλιμάκιο, με αποτέλεσμα πάρα πολλοί αναπληρωτές να αντιμετωπίζουν κυριολεκτικά πρόβλημα επιβίωσης! Ακόμα και στους τελευταίους διορισμούς, εκπαιδευτικοί που εργαζόταν δεκαετίες σε κάθε άκρη της χώρας, αναγκάστηκαν να ξαναμεταναστεύσουν και να περάσουν την «δόκιμη διετία» χωρίς δυνατότητα να εργαστούν κοντά στους δικούς τους, παρά τα χρόνια προϋπηρεσίας, βιώνοντας ξανά το άγχος, οικονομικό και εργασιακό!

Η κυβέρνηση δεν στηρίζει ούτε στο ελάχιστο τους εκπαιδευτικούς! Αντίθετα, επεκτείνει την ευελιξία με τις απαράδεκτες τρίμηνες συμβάσεις, εντείνει το άγχος χιλιάδων συμβασιούχων που περιμένουν να ανοίξουν οι πίνακες ώστε να καταθέσουν τα ακριβοπληρωμένα μόρια - που οι ίδιες οι κυβερνήσεις τους έχουν βάλει να κυνηγούν -, αλλά και την τεράστια αγωνία όσων βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκτός πινάκων.

Εδώ και χρόνια τα κενά είναι χιλιάδες και λόγω των συνταξιοδοτήσεων αυξάνονται συνεχώς και παρ’όλα αυτά οι διορισμοί είναι ελάχιστοι, χιλιάδες μένουν άνεργοι και οι αναπληρωτές παραμένουν όμηροι της ελαστικής εργασίας!

Σίγουρα για όλα αυτά δεν ευθύνεται η «ανικανότητα» ή η εμμονή μίας κυβέρνησης, αλλά αποτελεί πολιτική επιλογή που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις: είναι η πολιτική που κάθε χρόνο μειώνει ολοένα τα κονδύλια για την παιδεία και την υγεία, ενώ ταυτόχρονα δίνει μπόλικα δις για να επιδοτήσει μεγαλοεπιχειρηματίες ή για να στηρίξει την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ, που αιματοκυλεί τους λαούς για τα κέρδη των λίγων. Είναι η διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που προωθούν την ελαστική εργασία με βάση τις επιταγές της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Το σχολείο που ονειρεύονται είναι το σχολείο της αξιολόγησης - κατηγοριοποίησης, με ελαστικά εργαζόμενους διεκπεραιωτές, χωρίς καμία παιδαγωγική ελευθερία, σε ένα εξετασιοκεντρικό κάτεργο που θα χρηματοδοτείται αν πιάνει τα στάνταρντς από χορηγούς και ιδιώτες!

Ο αγώνας μας παραμένει ανυποχώρητος! Αρνούμαστε να μετρήσουμε τις ζωές μας με ακαδημαϊκά κριτήρια ταξικού χαρακτήρα, αρνούμαστε την απαξίωση των πτυχίων και της προϋπηρεσίας μας. Αρνούμαστε να στραφούμε στον ανταγωνισμό, την ανθρωποφαγία και να αποδεχτούμε τον ΟΑΕΔ ως μελλοντικό εργοδότη μας! Όπως συλλογικά αγωνιστήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, μαζί με χιλιάδες συναδέλφους μας, συλλογικά θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο δωρεάν σχολείο που θα υπηρετεί τις ανάγκες όλων των παιδιών.

Μέσα από τον καθημερινό αγώνα για το δικαίωμα στην εργασία και τη ζωή, να πούμε και ένα μεγάλο ΟΧΙ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, καμία συμμετοχή – καμία εμπλοκή της Ελλάδας. Να απαιτήσουμε να κλείσουν οι βάσεις, να δοθούν λεφτά για την Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία.

Αυτή η κατάσταση δε θα αλλάξει, εάν εμείς οι ίδιοι δεν το αποφασίσουμε! Τώρα είναι ώρα οι αναπληρωτές μαζί με όλους τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους να δείξουμε τη δύναμή μας! Ό,τι έχουμε κατακτήσει ως τώρα το κερδίσαμε με τον συλλογικό μας αγώνα, το κερδίσαμε επειδή δεν προσαρμόσαμε τις ανάγκες μας στις πολιτικές της ΕΕ και των κυβερνήσεων, στις υποτιθέμενες «δυνατότητες» και τους «δημοσιονομικούς περιορισμούς», που κάθε φορά στοχεύουν στη μείωση των δαπανών για την εκπαίδευση, στη χειροτέρευση των όρων ζωής μας!

Μέσα από τα σωματεία μας αγωνιζόμαστε για:

·      Μαζικούς μόνιμους διορισμούς/ μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία για να καλυφθούν ΤΩΡΑ όλα τα κενά!

·      Κατάργηση εδώ και τώρα του απαράδεκτου θεσμού των ΑΜΩ, των 3μηνιαίων συμβάσεων και κάθε μορφής ευέλικτης απασχόλησης.

·      Κατάργηση του προσοντολογίου Γαβρόγλου (ν. 4589/19), του αέναου κυνηγητού μορίων για μια θέση στον πίνακα της αναπλήρωσης και του ν. 4692/20 της Κεραμέως. Ούτε σκέψη για ΑΣΕΠ, γραπτό διαγωνισμό και συνεντεύξεις.

·      Πλήρης εξίσωση όλων των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων συναδέλφων, είναι ανεπίτρεπτο οι αναπληρωτές να στερούνται αυτονόητα δικαιώματα! (πχ. άδειες ασθενείας ή μητρότητας).

·      Καμία απόλυση αναπληρωτή.

·      Μέτρα στήριξης της διαβίωσης των αναπληρωτών για όσο χρονικό διάστημα διατηρείται το απαράδεκτο καθεστώς της ευέλικτης εργασίας:

ü  δωρεάν μετακίνηση από και προς τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους

ü  εξασφάλιση ειδικών αδειών για μετακίνηση από και προς τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, ανάλογη της χιλιομετρικής απόστασης και της δυσκολίας στην προσέγγιση

ü  καταβολή των οδοιπορικών για τις μετακινήσεις μεταξύ των σχολείων διάθεσης, έγκαιρα (κάθε μήνα).

ü  άμεση λύση στο στεγαστικό πρόβλημα με ευθύνη του Υπουργείου, επίδομα στέγασης σε όλους όσους εργάζονται μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους

ü  δωρεάν σίτιση για όλους.

·      Αυξήσεις στους μισθούς, υπολογισμός όλων των κλιμακίων, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000€. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

·      Άμεσα να ανοίξουν οι πίνακες γενικής και ειδικής αγωγής, όχι στους κλειστούς πίνακες! Κανείς - καμία αποκλεισμένος/η! Να σταματήσει η αγωνία των χιλιάδων αναπληρωτών που βρίσκονται σε αναμονή.

·      Δημόσια ανάρτηση πινάκων πρόσληψης και τοποθέτησης για διαφανή και νόμιμη διαδικασία τοποθέτησης

·      Κάλυψη όλων των αιτημάτων της παράλληλης στήριξης/ΕΒΠ με έναν εκπαιδευτικό προς έναν μαθητή. Στελέχωση ΟΛΩΝ των τμημάτων ένταξης και των σχολείων με ΕΒΠ, σχολικούς νοσηλευτές σύμφωνα με τις ανάγκες

 

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 13.30, συμμετέχουμε όλοι στην κινητοποίηση - συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αλεξ/πολη, μαζί με τους συναδέλφους της Α ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ, έξω από τα γραφεία της ΔΔΕ Έβρου. Για το λόγο αυτό κηρύσσουμε διευκολυντική στάση εργασίας, από τις 12.00 ως τη λήξη του ωραρίου.

 

6 Απρίλη ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ! Κλείνουμε τα σχολεία και κατεβαίνουμε στο δρόμο!

 

Μέσα από τη συλλογική διαδικασία των σωματείων μας,

Ø  οργανώνουμε τον αγώνα μας!

Ø  σπάμε την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό!

Ø  υπερασπίζουμε το δημόσιο και δωρεάν σχολείο!

Ø  διεκδικούμε εργασία και ζωή με αξιοπρέπεια!

 

Για το Δ.Σ.

    Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γ. Γραμματέας

Κουσινίδης Χαρίλαος                                                           Κασάπης Αθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου