συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Σύλλογος ΠΕ Α. Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής: 18 Μαρτίου 2022 - Κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘ 2μμ Κατάργηση της Ελαστικής Εργασίας

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου»

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΖΕΦΥΡΙΟΥ – ΦΥΛΗΣ

 SITE     www.p-e-filis.gr                                                                               Άνω Λιόσια 16.03.2022

 email:   syllogosfilis@gmail.com

Προς:   Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.

 

18 Μαρτίου 2022 - Κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘ 2μμ

Κατάργηση της Ελαστικής Εργασίας

Ημέρα Πανελλαδικής Κινητοποίησης για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία!  

Ο σύλλογος κηρύσσει από 1-3 ώρες διευκολυντική στάση εργασίας

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ τη ζωή λάστιχο! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ με το αέναο κυνήγι προσόντων και μορίων και το διαρκή ανταγωνισμό, με το δυσβάσταχτο κόστος διαβίωσης, με την υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ-  ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΟΛΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Κλιμακώνουμε την πάλη μας με τη μαζική συμμετοχή στην Πανεργατική Απεργία στις 6 του Απρίλη!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η αγανάκτηση και η κούραση που έχει συσσωρευτεί σε όλες/ους από τη διαρκή περιπλάνηση όλων αυτών των χρόνων, τις δυσκολίες και την ανασφάλεια για τη δουλειά και τη ζωή μας, πρέπει τώρα να μετατραπούν σε ένα δυνατό «φτάνει πια!», να γίνουν δυνατή φωνή διεκδίκησης. Με τους αγώνες και τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις επιβάλαμε τα προηγούμενα χρόνια μόνιμους διορισμούς σε γενική και ειδική αγωγή, κατακτήσαμε τους 3,5 μήνες άδεια ανατροφής και άλλες άδειες, όπως για τις μακροχρόνιες ασθένειες, επιβάλαμε τη συμμετοχή των αναπληρωτών στα σωματεία. Στον δρόμο αυτό συνεχίζουμε!!

Το προσοντολόγιο Γαβρόγλου ΠΡΕΠΕΙ να ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ! Να βάλουμε τέρμα στον διαρκή ανταγωνισμό μεταξύ των αναπληρωτ(ρι)ών, το κυνήγι χρυσοπληρωμένων χαρτιών για περισσότερα μόρια, απαξίωση της γνώσης και της μόρφωσης!

Η ανακύκλωση ανεργίας-εργασίας, η διαρκής εργασιακή ανασφάλεια των αναπληρωτ(ρι)ών που δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε τη ζωή μας, που κάθε Ιούνη απολυόμαστε και δεν ξέρουμε εάν, πότε και πού θα ξαναδουλέψουμε, και η δυσκολία να νιώσουμε οργανικό κομμάτι του σχολείου καθώς κάθε χρόνο αλλάζουμε εργασιακό χώρο σε μια δουλειά χωρίς δικαιώματα, έχει άμεσες και τραγικές συνέπειες στη λειτουργία του σχολείου, στην εκπαιδευτική διαδικασία και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

Η κατάσταση τη φετινή χρονιά είναι ακόμα πιο δύσκολη, αφού οι τιμές των ενοικίων, των καυσίμων, των τροφίμων κλπ., έχουν φτάσει στα ύψη την ώρα που οι μισθοί, όχι μόνο παραμένουν καθηλωμένοι εδώ και 12 χρόνια, αλλά έχει «κλαπεί» και ένα κλιμάκιο, με αποτέλεσμα πάρα πολλοί/ές αναπληρωτ(ρι)ες να αντιμετωπίζουν κυριολεκτικά πρόβλημα επιβίωσης!  Ακόμα και στους τελευταίους διορισμούς, εκπαιδευτικοί που δούλευαν δεκαετίες σε κάθε άκρη της χώρας, αναγκάστηκαν να ξαναμεταναστεύσουν και να περάσουν την «δόκιμη διετία» χωρίς δυνατότητα να δουλέψουν κοντά στους δικούς τους, παρά τα χρόνια προϋπηρεσίας, βιώνοντας ξανά το άγχος οικονομικό και εργασιακό!

Η κυβέρνηση, ως ο χειρότερος εργοδότης, επεκτείνει την ανασφάλεια και τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο με τις απαράδεκτες τρίμηνες συμβάσεις, εντείνει το άγχος χιλιάδων συμβασιούχων που περιμένουν να ανοίξουν οι πίνακες ώστε να καταθέσουν τα ακριβοπληρωμένα μόρια- που οι ίδιες οι κυβερνήσεις τους έχουν βάλει να κυνηγούν-, αλλά και την τεράστια αγωνία όσων βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκτός πινάκων.

Κι ενώ οι συνταξιοδοτήσεις αυξάνονται, οι διορισμοί είναι ελάχιστοι με πολιτική επιλογή της κυβέρνησης!  Την ίδια ώρα δίνει μπόλικα δις για να επιδοτήσει μεγαλοεπιχειρηματίες ή για να στηρίξει την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ, στην αστυνομία και την καταστολή.

Ο αγώνας μας παραμένει ανυποχώρητος!

Αρνούμαστε να μετρήσουμε τις ζωές μας με ακαδημαϊκά κριτήρια ταξικού χαρακτήρα, αρνούμαστε την απαξίωση των πτυχίων και της προϋπηρεσίας μας.

Αρνούμαστε να στραφούμε στον ανταγωνισμό, την ανθρωποφαγία και να αποδεχτούμε τον ΟΑΕΔ ως μελλοντικό εργοδότη μας!

Όπως συλλογικά αγωνιστήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, μαζί με χιλιάδες συναδέλφους μας, συλλογικά θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο δωρεάν σχολείο που θα υπηρετεί τις ανάγκες όλων των παιδιών. 

Το αίτημα για σταθερή εργασία αφορά άμεσα τα δικαιώματα στην εργασία μας, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, την ίδια την ποιότητα της ζωής μας! Δε θα «πετσοκόψουμε» αυτές τις ανάγκες στο όνομα του δήθεν ρεαλισμού, που οδηγεί το σχολείο από το κακό στο χειρότερο!

Μέσα από τα σωματεία μας παλεύουμε για:

·                     Μαζικούς μόνιμους διορισμούς/ μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτ(ρι)ών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία για να καλυφθούν ΤΩΡΑ όλα τα κενά σε ειδικά σχολεία, τμήματα ένταξης ΚΑΙ στην παράλληλη στήριξη! Κατάργηση εδώ και τώρα του απαράδεκτου θεσμού των ΑΜΩ και των 3μηνιαίων αναπληρωτών, κάθε μορφής ευέλικτης απασχόλησης. Κατάργηση του προσοντολογίου Γαβρόγλου  του αέναου κυνηγητού μορίων για μια θέση στον πίνακα της αναπλήρωσης και του ν. 4692/20 της Κεραμέως

·                     Εξίσωση όλων των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων συναδέλφων- είναι ανεπίτρεπτο οι αναπληρωτές να στερούνται αυτονόητα δικαιώματα! (πχ. άδειες ασθενείας ή μητρότητας).

·                     Καμία απόλυση αναπληρωτή/τριας.

·                     Μέτρα στήριξης της διαβίωσης των αναπληρωτ(ρι)ών για όσο χρονικό διάστημα διατηρείται το απαράδεκτο καθεστώς της ευέλικτης εργασίας: δωρεάν μετακίνηση από και προς τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, καταβολή έγκαιρα, κάθε μήνα. Άμεση λύση στο στεγαστικό πρόβλημα με ευθύνη του Υπουργείου, επίδομα στέγασης σε όλους όσοι εργάζονται μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους, δωρεάν σίτιση για όλους.

·                     Αυξήσεις στους μισθούς, υπολογισμός όλων των κλιμακίων, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000€. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

·                     Άμεσα να ανοίξουν οι πίνακες γενικής και ειδικής αγωγής, όχι στους κλειστούς πίνακες! Κανείς καμία αποκλεισμένος/η! Να σταματήσει η αγωνία των χιλιάδων αναπληρωτών που βρίσκονται σε αναμονή. Να καταργηθεί ο ν. 4692/20 Κεραμέως και ο ν. 4589 (Γαβρόγλου) και όλο το νομοθετικό πλαίσιο που υποβαθμίζει το πτυχίο και την προϋπηρεσία μας.

6 Απρίλη ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ!  Κλείνουμε τα σχολεία και κατεβαίνουμε στο δρόμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου