συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

ΠΟΣΕΥΓ: Απεργία-αποχή από διαδικασία στοχοθεσίας Αξιολόγηση. Να μονιμοποιηθούν άμεσα οι νεοδιόριστοι!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠ. ΓΕΩΡΓΙΑΣ (ΠΟΣΕΥΓ)

Αχαρνών 2 Τ.Κ. 10176,  Αθήνα

Τηλ.:210-5234189, 210-2124041, 5042, 2310566038, κιν. 6976005479, 6973538383

e-mail: ax2u128@minagric.gr, chr_lambrini@hotmail.com, kate.karanik@gmail.com

Αθήνα, 23-9-2024

Αριθ. πρωτ.: 49

 

ΠΡΟΣ: όπως Πίνακας Αποδεκτών

 

ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΓΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ

 

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με μία προκλητική και άκρως αυταρχική τακτική, βασιζόμενη σε μια αυθαίρετη ερμηνεία του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, που φτάνει τα όρια της διαστρέβλωσης, απειλεί νεοδιόριστους συναδέλφους ότι δεν θα μονιμοποιηθούν, και συναδέλφους που μετείχαν στην απεργία αποχή με πειθαρχικές διώξεις.

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ !!! Δεν πρόκειται να δεχτούμε ούτε απειλές, ούτε εκβιασμούς.

Το ίδιο θέμα αφορά και άλλους συναδέλφους, που για λόγους που δεν σχετίζονται με την Απεργία Αποχή δεν έχουν έκθεση αξιολόγησης και η διοίκηση δεν μονιμοποιεί.

Γνωρίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις τα παρακάτω:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας επέδωσε με όλες τις νόμιμες διαδικασίες προς τους εκπροσώπους του Ελληνικού Δημοσίου, μεταξύ αυτών και στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την υπ'αριθμ. 25/19-3-2024 Εξώδικη Γνωστοποίησης Προκήρυξης Απεργίας Αποχής από τις διαδικασίες στοχοθεσίας-αξιολόγησης και η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ παρέχοντας κάλυψη σε όλα τα μέλη της.

Επίσης, ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας αναφέρει ρητά, μεταξύ άλλων :

«Με τη συμπλήρωση της διετούς δοκιμαστικής υπηρεσίας οι υπάλληλοι μονιμοποιούνται αυτοδίκαια, με εξαίρεση τους υπαλλήλους στους οποίους έχει επιβληθεί πειθαρχική ποινή ή για τους οποίους υφίσταται πειθαρχική εκκρεμότητα ή υπάρχει δυσμενής έκθεση Αξιολόγησης των ουσιαστικών προσόντων. Στις τελευταίες αυτές περιπτώσεις για τη μονιμοποίηση ή μη αποφαίνεται το υπηρεσιακό συμβούλιο εντός δύο (2) μηνών από τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας. Για την αυτοδίκαιη μονιμοποίηση εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του οργάνου που είναι αρμόδιο για το διορισμό».

 

Πραγματικά απορούμε πώς η παραπάνω παράγραφος του άρθρου 40 ερμηνεύεται ως προϋπόθεση ύπαρξης αξιολόγησης καθώς προκύπτει σαφώς ότι  η μονιμοποίηση του δόκιμου υπαλλήλου επέρχεται αυτοδικαίως, χωρίς να απαιτείται η αξιολόγησή του και ότι η μη σύνταξη έκθεσης αξιολόγησης για τον δόκιμο υπάλληλο, δεν αποτελεί επ'ουδενί κώλυμα στην αυτοδίκαιη μονιμοποίησή του.

Τα ανωτέρω επιβεβαιώνει και το από 24-2-2023 Γνωμοδοτικό Σημείωμα της Νομικής Συμβούλου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (αποστέλλεται συνημμένα) αναφορικά με ζητήματα που σχετίζονται με την προκηρυγμένη «απεργία-αποχή» από τις διαδικασίες της «στοχοθεσίας – αξιολόγησης» του ν. 4940/2022, το οποίο επικαλείται σχετική νομολογία του ΝΣΚ.

Επιπρόσθετα με το ανωτέρω Γνωμοδοτικό Σημείωμα της Νομικής Συμβούλου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., γίνεται ξεκάθαρο ότι η μη εκπλήρωση από δημόσιο υπάλληλο που συμμετέχει σε νόμιμα προκηρυγμένη απεργία-αποχή από τη στοχοθεσία – αξιολόγηση του ν.4940/2022 σε καμία περίπτωση δε συνιστά συμπεριφορά που μπορεί νομίμως να οδηγήσει σε κίνηση πειθαρχικής διώξεως σε βάρος του καθώς κάτι τέτοιο έρχεται σε αντίθεση με τις διατάξεις του Συντάγματος για την προστασία του δικαιώματος της απεργίας και του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικά για την άσκηση συνδικαλιστικής, πολιτικής ή κοινωνικής δράσης.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

-        ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ

-        ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟ 19/3/2024 ΠΡΟΚΗΡΥΓΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ  

 

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ


   Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πίνακας Αποδεκτών:

1.     Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, K. Τσιάρα,    minister-mailbox@hq.minagric.gr

2.     Γραφείο Υφυπουργό κ. Χρ. Κελλας, yfyp@hq.minagric.gr

3.     Γραφείο Υφυπουργό κ. Δ. Σταμενίτη, depminister@hq.minagric.gr

4.     Γραφείο Γενικού Γραμματέα Γ.Στρατάκος, gensecr@hq.minagric.gr

5.     Υπηρεσιακή Γραμματέα, Σ.Νικολάου  snikolaou@minagric.gr

6.     Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μ.Χατζηκοκολάκη, mchatzikokolaki@minagric.gr

 

Πίνακας Αποδεκτών προς κοινοποίηση:

1.     ΑΔΕΔΥ

2.     Σύλλογοι μέλη της Ομοσπονδίας (με την παράκληση να κοινοποιηθεί στους συναδέλφους)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου