συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Ε΄ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής: Ο αυταρχισμός και ο εκφοβισμός δεν θα περάσουν

Ε΄ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                        Παλλήνη 17/10/2024

          

                        Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

              ΠΑΡΤΕ  ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ   / ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ

 

Το Δ.Σ της Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής  καταγγέλλει  με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής ο οποίος ως υπάκουος και πιστός ιμάντας υλοποίησης  της πολιτικής  της κυβέρνησης της ΝΔ  προχώρησε  σε μαζικό πογκρόμ καθαιρέσεων και σε αποκλεισμό από τη διαδικασία επιλογής για την πλήρωση οποιασδήποτε θέσης στελέχους, για τα επόμενα οκτώ έτη,   14 συναδελφισσων /φων στην  Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αν. Αττικής (2 Δ/ντές στο 1ο και 2ο ΔΣ Μαρκοπούλου 2 Υποδντές/ ντριες στο 2ο ΔΣ Αναβύσσου και 8 ΔΣ Γέρακα 10 προϊσταμένες Νηπιαγωγείων, 2ο Ν/Γ Κερατέας, 1ο ΝΓ Αναβύσσου, Ν/Γ Παλαιάς Φώκαιας, 6oΝ/Γ, 9οΝ/Γ και 18ο Ν/Γ Αχαρνών, 1ο Ν/Γ Νέων Παλατίων και 2ο Ν/Γ Κρυονερίου}.

 Η αυθαιρεσία του ΔΠΕ Ανατολικής Αττικής ξεπερνά κάθε όριο γιατί διώκει εργαζόμενους/ες που ασκούν ένα νόμιμο δικαίωμά τους, συνταγματικά κατοχυρωμένο. Το δικαίωμα των εργαζομένων να συμμετέχουν στις συλλογικές αποφάσεις των σωματείων τους είναι αδιαπραγμάτευτο και αναφαίρετο Με τη συγκεκριμένη πράξη ποινικοποιεί ευθέως το δικαίωμά μας στην απεργία!

Η ενέργεια του αυτή δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως στην κυβέρνηση, στο Υπουργείο Παιδείας και στη Διοίκηση  το μόνο όπλο που τους έχει απομείνει για να προωθήσουν την αντιδραστική αντι-εκπαιδευτική πολιτική τους είναι η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός.  Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν πως θα μας υποτάξουν με τις διώξεις, τα πειθαρχικά τις απειλές για δυνητική αργία και την καταστολή! Δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι Θα βρουν μπροστά τους ολόκληρο το εκπαιδευτικό κίνημα. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την οριστική και πλήρη δικαίωση των συναδέλφ(ισσ)ων μας.

 Καμία μόνη ! Κανένας Μόνος

·Καλούμε τη ΔΟΕ/ΟΛΜΕ, όλα τα σωματεία, συλλόγους γονέων, μαθητές  να εκφράσουν  άμεσα και έμπρακτα τη συμπαράσταση του σ αυτό τον αγώνα,μέχρι την οριστική δικαίωση.

·Το εκπαιδευτικό κίνημα θα απαντήσει όπως αρμόζει σε κάθε πρόθυμο υποτακτικό της αντιλαϊκής πολιτικής.

Ο εκφοβισμός και οι διώξεις δε θα περάσουν!

·         Καλούμε όλους τους συναδέλφους/ισσες να συμμετέχουν αύριο Παρασκευή 14.00 στην κινητοποίηση των ΣΕΠΕ Ανατολικής Αττικής και Συλλόγων Γονέων στη Διεύθνση Πρωτοβάθμιας Ανατολικής Αττικής

·         Συμμετέχουμε μαζικά στις 23/10/2024, 10π.μ στην ΠΔΕ Αττικής ενάντια στην παραπομπή σε πειθαρχικό με το ερώτημα της δυνητικής αργίας των τριών συναδέλφων/ισσων στην ΕΛΜΕ Πειραιά και 12.00 ,στα Προπύλαια στην απεργιακή συγκέντρωση της εκπαίδευσης. 

                                          

                                             ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ε΄ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου