συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

A΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής: Για την ιδιωτικοποίηση του παραλιακού μετώπου του Λαγονησίου

Ως Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι) καταγγέλλουμε την προσπάθεια της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. να ιδιωτικοποιήσει παραλία 1.600 μέτρων του Λαγονησίου παραδίδοντάς την στον Όμιλο Μαντωνανάκη, προκειμένου να την εκμεταλλευθεί επενδυτικά για 99 χρόνια. Η παραχώρηση του παραλιακού μετώπου του Λαγονησίου στα επιχειρηματικά συμφέροντα:

-        Είναι σκανδαλώδης, καθώς αποκλείει τους κατοίκους, τους μαθητές μας και τους επισκέπτες της Αττικής από έναν ακόμη δημόσιο χώρο αναψυχής και καταργεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στη θάλασσα. Ιδίως σε μια περίοδο αχαλίνωτης ακρίβειας κατά την οποία οι διακοπές μετατρέπονται από λαϊκό δικαίωμα σε είδος πολυτελείας για τους πολλούς.

-        Είναι αντιπεριβαλλοντική και αντιλαϊκή, καθώς, σε συνθήκες κλιματικής κατάρρευσης και μετατροπής της χώρας σε φλεγόμενη ζώνη, μια ακόμη παραλία ξεπουλιέται σαν φιλέτο προς όφελος της τσιμεντοποίησης και της κατασκευής πολυτελών κατοικιών-καζίνο-πριβέ κλαμπ στο πλαίσιο της περιβόητης «Αθηναϊκής Ριβιέρας» για τους λίγους.

Από αυτήν την σκοπιά, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο κίνημα για την υπεράσπιση των παραλιών, το οποίο αναπτύχθηκε μέσα στο κατακαλόκαιρο και δίνει μια μάχη "ζωής", συμπυκνώνοντας την οργή και την αποφασιστική διεκδίκηση του λαού του Λαγονησίου και της ευρύτερης περιοχής. Άλλωστε, η υπεράσπιση των ελεύθερων βουνών, των παραλιών και των δημόσιων χώρων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη δημοκρατία και την προστασία των δημόσιων αγαθών της υγείας, της  παιδείας και του πολιτισμού.

Απαιτούμε η παραλία στο Λαγονήσι να μείνει δημόσια και ελεύθερη για όλον τον λαό!

Αγωνιζόμαστε για την ακύρωση της σκανδαλώδους παραχώρησης στον Όμιλο Μαντωνανάκη και την κατάργηση όλου του μνημονιακού πλαισίου παραχώρησης της δημόσιας περιουσίας στους μεγαλοπειχειρηματίες!

Έξω το Υπερταμείο και τα ιδιωτικά συμφέροντα από τις παραλίες, τον φυσικό πλούτο και τα δημόσια κοινωνικά αγαθά!

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου