συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας: Συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση 23/10-Κινητοποίηση κατά των διώξεων στην ΠΔΕ Αττικής στις 10π.μ. Ξενίας 24

Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας: Συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση 23/10 με τους δασκάλους

Όλοι και όλες στην ΠΔΕ Αττικής, στις 10 πμ. Ξενίας 24 Αθήνα κατά των διώξεων

Όλοι και όλες στα Προπύλαια στις 12:οο

 Β΄ΕΛΜΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Δ.Σ. της Β' ΕΛΜΕ Αθήνας, μετά το κάλεσμα της ΔΟΕ για κοινή απεργιακή συμπόρευση, αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργιακή κινητοποίηση μαζί τους ΣΕΠΕ και τη ΔΟΕ στις 23 Οκτωβρίου 2024.

Βασικοί άξονες της απεργιακής μας κινητοποίησης είναι:

1)      Η προστασία και αναβάθμιση της μόρφωσης των μαθητών μας, μετά την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε εκατοντάδες συγχωνεύσεις τμημάτων, τα χιλιάδες κενά που παραμένουν ακόμα στα σχολεία, οι ελλείψεις και η επικινδυνότητα των σχολικών υποδομών και κτηρίων, κλπ,

2)     οι όροι διαβίωσης και επιβίωσης των χιλιάδων συναδέλφων μας που υποβαθμίζονται καθημερινά από την πολιτική της κυβέρνησης. Η πραγματική μείωση των μισθών λόγω της ακρίβειας, του πληθωρισμού, της φοροληστείας, των πολεμικών δαπανών κλπ, οι αυξήσεις κοροϊδία που υπόσχεται η κυβέρνηση, η μη καταβολή του 13ου και 14ου μισθού, του κλεμμένου ΜΚ μας οδηγούν στην εξαθλίωση,

3)     να μην προχωρήσει η κατηγοριοποίηση/υποβάθμιση των σχολείων με όχημα την αξιολόγηση και ταυτόχρονα απαιτούμε και να σταματήσουν όλες οι διώξεις συναδέλφων για τη συνδικαλιστική τους δράση και να μονιμοποιηθούν όλοι/ες οι νεοδιόριστοι/ες άμεσα χωρίς αξιολόγηση.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η ΕΛΜΕ κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας 11:00 – 14:00 και συμμετέχει μαζί με τα σωματεία της πρωτοβάθμιας και τη ΔΟΕ στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να κηρύξει συμπληρωματική στάση εργασίας για την ίδια ημέρα, ώστε να μετατραπεί η απεργιακή δράση σε 24ωρη απεργία.

Σε περίπτωση που το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ δεν κηρύξει τη συμπληρωματική στάση εργασίας, η ΕΛΜΕ κηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας 10:00-14:00, προκειμένου οι συνάδελφοι-ισσες να συμμετέχουν και στην κινητοποίηση στην ΠΔΕ Αττικής, στις 10πμ, ενάντια στον κίνδυνο επιβολής αργίας στους  συναδέλφους της ΕΛΜΕ Πειραιά, και στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Καλούμε όλους/ες τους/τις συναδέλφους να συμμετέχουν στην κοινή πανεκπαιδευτική απεργιακή δράση απέναντι στην οξυμμένη επίθεση της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘΑ στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Καλούμε όλους/ες τους/τις συναδέλφους πανελλαδικά να προχωρήσουν σε ανάλογες δράσεις σε ΔΔΕ και ΠΔΕ την ίδια ημέρα.

Όλοι και όλες στον Αγώνα για το Δημόσιο και Δωρεάν σχολείο!

Όλοι  και όλες στην Απεργία 23/10 και στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις!

Ø 10:00 στην ΠΓΔ για να σταματήσει κάθε δίωξη εκπαιδευτικού

Ø 12:00 στα Προπύλαια για το αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο των αναγκών μας

 

                                                                                                        Το ΔΣ

--


Χωρίς ιούς.www.avast.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου