συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Σύλλογος ΠΕ “Κ. Σωτηρίου”: Μεταγραφές για διχοτομήσεις όχι – Μεταγραφές για ρουσφέτια βεβαίως!!!


ΑΠ138/24-9-2024

                                                                                        Προς : ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ, ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ, Συλλόγους Γονέων, τα μέλη

 

Πιερρακάκης : Μεταγραφές για διχοτομήσεις όχι –

Μεταγραφές για ρουσφέτια βεβαίως!!!

Ο σύλλογος ΠΕ "Κ. Σωτηρίου" καταδικάζει την  πρόσφατη παρέμβαση του γραφείου του Υπ Παιδείας Πιερρακάκη για την έγκριση της μεταγραφής του παιδιού  σε σχολεία του Μαρκόπουλου χωρίς να υπάρχει κανένας τυπικός λόγος για την αιτιολόγηση της μεταγραφής. Η πραγματική αιτία είναι η επιθυμία των γονέων να μην φοιτά το παιδί σε σχολείο με προκατ αίθουσες. Η δ/νση ΠΕ Αν Αττικής προσέτρεξε αμέσως να εγκρίνει τα αιτήματα των μεταγραφών αυτών.

Την ώρα που μπαίνουν μεγάλα εμπόδια και απαγορεύσεις για μεταγραφές μαθητών σε σχολεία του ίδιου και άλλων δήμων όταν πρόκειται για τάξεις που υπερβαίνουν τα όρια στον αριθμό μαθητών ανά τάξη και πρέπει να διχοτομηθεί το τμήμα.

Την ώρα που αγνοούν ακόμα και όταν πρόκειται  για παιδιά που έρχονται πραγματικά στην περιοχή ευθύνης του σχολείου στο οποίο ζητάνε να μεταγραφούν και έχουν κάθε δικαίωμα να ζητάνε να μεταγραφούν στο σχολείο της γειτονιάς τους. Την ώρα που το Υπουργείο Παιδείας ζητάει ακόμα και υποχρεωτικές μετακινήσεις – μεταγραφές μαθητών προκειμένου να επιβληθούν συγχωνεύσεις τμημάτων -παρ' ότι σε καμία περίπτωση δεν προβλέπεται από το νόμο.

Είναι πρόκληση να επιβάλει ο ίδιος ο Υπ Παιδείας και όλος ο μηχανισμός της διοίκησης ρουσφετολογικές μεταγραφές μαθητών που δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Είναι πρόκληση να διαλέγει τα παιδιά «ημετέρων» τα οποία πρέπει να διασφαλιστεί ότι δε θα πάνε σχολείο στα προκάτ ενώ τα υπόλοιπα παιδιά θα συνεχίσουν να φοιτούν για δεκαετίες σε προκατ σχολεία χωρίς πρόβλεψη για σύγχρονη, αξιοπρεπή, σχολική στέγη.

Είναι πρόκληση να επιβάλλουν την ίδια ώρα συγχωνεύσεις ακόμα και σε προκάτ αίθουσες με τελείως ακατάλληλες συνθήκες όπως η συγχώνευση στο 4ο ΔΣ Μαρκοπούλου.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου