συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Ε' ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ: Στηρίζουμε την μάχη των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία!

Ε' ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ                                                      16 Οκτωβρίου  2024

Θράκης 30 – Ταύρος

eelmeath@gmail.com                                                                                                                      

 

Στηρίζουμε την μάχη των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία!

Όλοι και όλες στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ           17 Οκτωβρίου.

Συγκέντρωση 8.30 στην Πλατεία Μαβίλη με πορεία που θα καταλήξει στο                 Υπουργείο Υγείας.

 

Η υγεία και η παιδεία είναι τα δύο δημόσια αγαθά που η κυβέρνηση έχει θέσει στο στόχαστρο, περιορίζοντας την πρόσβαση του λαού σε αυτά και μετατρέποντάς τα σε εμπόρευμα ιδιαίτερα κερδοφόρο για τα συμφέροντα που η πολιτική της εξυπηρετεί. Δεν διστάζει σε τίποτα! Ακόμα και όταν η μέτρηση κόστους – οφέλους για την λειτουργία σχολείων και νοσοκομείων οδηγεί σε νεκρούς!

Έτσι, κοντά στην επίθεση που δέχεται η δημόσια εκπαίδευση, με τις καταργήσεις τμημάτων, τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς Β/βάθμιας εκπαίδευσης, τα ταβάνια που πέφτουν, τους λέβητες που σκάνε, τις αξιολογήσεις και τις διώξεις, έρχεται και η ανελέητη αποδόμηση του δημόσιου συστήματος υγείας. Ο ανεκδιήγητος τωρινός υπουργός συνεχίζει την νεοφιλελεύθερη πολιτική των προκατόχων του με ιδιαίτερο θράσος και αδιαντροπιά.

Δεν είναι «αναβάθμιση» τα κλειστά νοσοκομεία, η συνεχής υποχρηματοδότηση της δημόσιας υγείας, τα ιδιωτικά απογευματινά χειρουργεία, που αντιμετωπίζουν τους ασθενείς ως πελάτες και προτεραιοποιούν όποιον πληρώνει. Δεν είναι «αναβάθμιση» οι τεράστιες και συνεχώς αυξανόμενες ελλείψεις του απαραίτητου προσωπικού Δεν είναι «μεταρρύθμιση» η πλήρης διάλυση της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης, η ραγδαία αύξηση της τιμής των φαρμάκων και των εξετάσεων. Δεν ξεγελά κανέναν η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών στο ΕΣΥ και η είσοδος ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία, ακόμα και για να εκτελούν χειρουργικές πράξεις με τον εξοπλισμό του δημοσίου. Δεν είναι «εξορθολογισμός» και «εξοικονόμηση» η ανάθεση της διακομιδής στις εταιρείες ιδιωτικών ασθενοφόρων, η παράδοση της καθαριότητας και της φύλαξης στους εργολάβους, που κοστίζουν πολύ περισσότερο και απασχολούν εργαζόμενους σε συνθήκες μεσαίωνα. Δεν είναι στήριξη του ΕΣΥ η πλήρης ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας οι συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού, τα εξαντλητικά ωράρια, οι χαμηλότατοι μισθοί στο υγειονομικό προσωπικό.

Αυτή η πολιτική έχει κόστος τις ζωές μας.

Στηρίζουμε τα αιτήματα των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Στηρίζουμε την δημόσια υγεία!

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση της 17 Οκτωβρίου 8.30 στην Πλατεία Μαβίλη

Για τον λόγο αυτό η Ε΄ΕΛΜΕ κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας μίας έως τριών ωρών, 8:00 -11:00

Παιδεία υγεία ρεύμα και νερό δεν είναι εμπορεύματα-           ανήκουν στον λαό.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου