συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Μέτωπο Αντίστασης Καθηγητών και Εκπ/κή Παρέμβαση Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας: Συνεχίζουμε ενωτικά και αγωνιστικά! Κάλεσμα και υποψήφιοι για τις εκλογές για το 21ο συνέδριο της ΟΛΜΕ στις 20/6/24

ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ  και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΠΑΡΕΜΒΑΣΗ                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Πού βρισκόμαστε; Τι ζούμε;  

Συναδέλφισσες/λφοι

Το 21ο συνέδριο της ΟΛΜΕ και οι εκλογές για το νέο ΔΣ της ΟΛΜΕ διεξάγονται εν μέσω της ανελέητης επίθεσης της κυβέρνησης στους εργαζόμενους και τα δημόσια αγαθά. Η αυξανόμενη ακρίβεια, αποτέλεσμα της αισχροκέρδειας και της πολιτικής της κυβέρνησης, τσακίζει κόκαλα και εξανεμίζει τους ήδη μειωμένους  κατά 40%  μισθούς των εργαζομένων. Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να επιβιώνουν με συντάξεις πείνας, ενώ ετοιμάζουν και νέα αύξηση των ορίων ηλικίας. 52 χιλιάδες συνάδελφοί μας αναπληρωτές , δηλαδή το ένα τρίτο του κλάδου που καλύπτουν πάγιες ανάγκες, θα  απολυθούν σε ένα μήνα, χωρίς να γνωρίζουν αν θα επαναπροσληφθούν, που και πότε!

Το δημόσιο σύστημα υγείας υποβαθμίζεται και οδηγείται σε διάλυση, ενώ οι υποδομές  του, χειρουργεία κλπ, προσφέρονται στους ιδιώτες για κερδοσκοπία. Στο ίδιο μήκος κύματος και η ίδρυση των ιδιωτικών Πανεπιστημίων και η πλήρης επιχειρηματικοποίηση των δημόσιων Πανεπιστημίων. Δηλαδή μόνο όποιος μπορεί να πληρώνει θα έχει περίθαλψη και εκπαίδευση.

 Σε γεωπολιτικό επίπεδο ζούμε την εποχή του παραλόγου. Ο  πόλεμος στη Ουκρανία μπαίνει στο τρίτο χρόνο με τη στήριξη των ΗΠΑ, Ε.Ε. Στη Γάζα συντελείται γενοκτονία με χιλιάδες νεκρούς, κυρίως αμάχους και μικρά παιδιά από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, με τη στήριξη του Δυτικού κόσμου και την ενεργό εμπλοκή της χώρας μας. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει του αγώνες με καταστολή και διώξεις, ενώ η απεργία με το νέο συνδικαλιστικό νόμο απαγορεύεται στη πράξη. Όποια απεργία ενοχλεί τη κυβέρνηση, η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη τη κρίνει παράνομη.                                             

Το Δημόσιο σχολείο στο στόχαστρο. 

 Από τις παραπάνω επιλογές της Κυβέρνησης δεν εξαιρούνται  το δημόσιο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί. Το υπουργείο Παιδείας   με βασικό εργαλείο την αξιολόγηση, προωθεί  την  κατηγοριοποίηση- εμπορευματοποίηση του σχολείου, την πειθάρχηση και την υποταγή του εκπαιδευτικού και τελικά την πλήρη μετάλλαξη της λειτουργίας του σχολείου.

Οι ελάχιστοι  μόνιμοι διορισμοί οδηγούν στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς με εκρηκτικό  αριθμό κενών στα σχολεία.  Οι χιλιάδες συνάδελφοι αναπληρωτές, κάθε χρόνο, να βρίσκονται σε συνεχή εργασιακή περιπλάνηση στις εσχατιές της χώρας. Ενώ έχει λήξει προ πολλού η διετής δόκιμη περίοδος των νεοδιόριστων συναδέλφων και συνεπώς, θα έπρεπε να έχουν εκδοθεί ήδη οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησής τους, ΥΠΑΙΘΑ-ΔΙΔΕ τους κρατούν παράνομα και εκβιαστικά ομήρους, για να επιβάλουν με τον βούρδουλα την ατομική αξιολόγηση.                                            

 Η μισθολογική εξαθλίωση του κλάδου συνεχίζεται, ενώ παράλληλα έχουμε και εργασιακή εξάντληση των εκπαιδευτικών με  καταστρατήγηση του εργασιακού μας ωραρίου και με επιβολή  απλήρωτης « εθελοντικής» εργασίας μετά τις 2:00 μ.μ.

Και τι κάνουμε;                                              

Μόνη μας ελπίδα η ενότητα του κλάδου και ο ανυποχώρητος αγώνας. Δεν περιμένουμε από αυτόκλητους πολιτικούς μεσσίες που έχουν εμφανιστεί, αριστερά και δεξιά στο πολιτικό χάρτη και ζητούν τη ψήφο μας στις ευρωεκλογές  να μας σώσουν. Ή θα σηκώνουμε διαρκώς νέα βάρη ή θα ξεσηκωθούμε. Με πρωταγωνιστές τις Γ.Σ και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς οργανώνουμε την αντίστασή μας στις αντί εκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης. Ο ανυποχώρητος αγώνας της μεγάλης πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών  που συμμετέχουν στην απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση, η μεγάλη συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 28/2 και τα συλλαλητήρια δείχνουν το δρόμο.                

Διεκδικούμε:                                                                                                                                                                             Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις μας για να ζούμε με αξιοπρέπεια! Κανείς εκπαιδευτικός κάτω από 1.200 ευρώ, επαναφορά 13ου – 14ου μισθού,  του κλεμμένου μισθολογικού μας κλιμακίου της περιόδου 2016-17!  

● Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών! Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριών αποκλειστικά με το πτυχίο και το σύνολο της προϋπηρεσίας!  

● Όχι στη αξιολόγηση, αυτοαξιολόγηση – κατηγοριοποίηση  των σχολικών μονάδων, την Τράπεζα Θεμάτων, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής!  Άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων!                                        

● Γενναία χρηματοδότηση της Παιδείας και της Υγείας. Σύγχρονα σχολεία και κτήρια για όλα τα παιδιά. Κανένα σχολείο σε κοντέινερ!   Καμία σχολική συγχώνευση και δημιουργία  συγκροτημάτων τύπου Γκράβας. Γραμματείς, Φύλακες, Ψυχολόγους και σχολικούς νοσηλευτές για όλα τα σχολεία και όχι μάνατζερ. 

 ● Κατάργηση του συνδικαλιστικού νόμου Χατζηδάκη! Κάτω τα χέρια από  το δικαίωμα στην απεργία!                                           

● Ενώνουμε τη φωνή μας με τους  λαούς της Ευρώπης και Αμερικής και τους  αγωνιζόμενους φοιτητές και ζητάμε:  Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία!   Λευτεριά  στην Παλαιστίνη! Να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα! Άμεση αναγνώριση του  παλαιστινιακού κράτους!  Καμία εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή!

Γιατί θα ψηφίσουμε στις 20/6/24;   

Στις εκλογές τη Πέμπτη 20/6 εκλέγουμε αντιπροσώπους για το 21ο συνέδριο της ΟΛΜΕ στο οποίο θα αποφασιστούν οι θέσεις ,τα αιτήματα και η πορεία του κλάδου και θα εκλεγεί το νέο Δ.Σ της ΟΛΜΕ για την επόμενη διετία. Πρώτο καθήκον μας είναι η συμμετοχή στις εκλογές. Όσοι περισσότεροι ψηφίσουμε, τόσοι περισσότεροι σύνεδροι θα εκλεγούν και τόσους ψήφους θα έχει η ΕΛΜΕ μας στις συνόδους προέδρων. Με τη ψήφο μας να στείλουμε στο συνέδριο αντιπροσώπους με αγωνιστικό προσανατολισμό και συνεπή πορεία  προκειμένου να αλλάξει ο συσχετισμός στην ΟΛΜΕ. Γιατί  δυστυχώς, ο κρατικός κυβερνητικός συνδικαλισμός της συναίνεσης και της υποταγής (ΔΑΚΕ,ΣΥΝΕΚ,ΠΕΚ) στην ΟΛΜΕ, έχει κηρύξει τα τελευταία 3 χρόνια σιωπητήριο!

Η στάση μας στην ΕΛΜΕ                          

Η στάση μας στο ΔΣ, αλλά και στις δράσεις του σωματείου καθορίστηκε και καθορίζεται με βάση τον αγωνιστικό προσανατολισμό που οφείλουμε να έχουμε σαν κλάδος τη δύσκολη αυτή περίοδο.  Με τη κοινή μας κάθοδο (ΜΕΤΩΠΟ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) στις τελευταίες  εκλογές της ΕΛΜΕ και  την συγκρότηση του προεδρείου σε αγωνιστική κατεύθυνση αυτή την αναγκαιότητα θέλαμε να υπηρετήσουμε.

Προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε το σωματείο:

Να είναι κοντά στον συν/φο και στα καθημερινά του προβλήματα και να παρεμβαίνει διά ζώσης. Να περνά από τα σχολεία, να ενημερώνει και να έχει επαφή με τους συλλόγους διδασκόντων. Να πρωτοστατήσει στην μάχη για την ατομική αξιολόγηση. Να μην αφήσει κανένα συν/φο εκτεθειμένο στους σύγχρονους επιθεωρητές – αξιολογητές. Να επανέλθουν οι συνάδελφοι στις διαδικασίες του σωματείου ( είχαμε μαζικές Γ.Σ). Να μην λειτουργεί  διεκπεραιωτικά,  αλλά να συντονίζει την δράση του και να διεκδικεί.

Ζητούμε λοιπόν  την στήριξη σας για να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια τοπικά αλλά και να συμβάλουμε να αλλάξει η κατάσταση και στην ομοσπονδία.

ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ  και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

            Υποψήφιοι για το 21ο συνέδριο της ΟΛΜΕ

 

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΟΝΟΜΑ

1

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ

2

ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΝΙΚΟΣ

3

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΝΙΚΟΣ

4

ΒΑΛΑΧΑΣ

ΙΟΡΔΑΝΗΣ

5

ΓΑΣΠΑΡΙΝΑΤΟΥ

ΧΑΡΑ

6

ΓΕΩΡΓΑΚΗ

ΝΑΝΤΙΑ

7

ΓΚΟΒΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ

8

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ

9

ΚΑΖΑΝΗΣ

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

10

ΚΑΝΙΣΤΡΑ

ΣΟΦΙΑ

11

ΚΑΡΑΒΟΤΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ

12

ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

13

ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ

ΦΙΛΙΠΠOΣ

14

ΚΟΥΒΑΡΑΚΗ

ΓΑΡΥΦΑΛΙΑ

15

ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΗ

ΕΙΡΗΝΗ

16

ΛΑΓΙΟΥ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

17

ΛΑΓΟΥΔΑΚΗ

ΕΛΕΝΗ

18

ΛΥΚΟΣ

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ

19

ΜΑΗ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ

20

ΜΑΚΡΙΔΗΣ

ΣΤΑΘΗΣ

21

ΜΗΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ

22

ΜΠΕΛΕΡΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

23

ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΗΣ

ΑΓΓΕΛΟΣ

24

ΝΤΑΦΛΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ

25

ΝΤΙΡΛΗΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

26

ΝΤΟΥΚΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

27

ΝΤΟΥΡΟΥ

ΙΩΑΝΝΑ

28

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

29

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΔΡΙΑΝΑ

30

ΠΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

31

ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

32

ΠΑΠΑΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ

33

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΘΥΜΙΟΣ

34

ΠΕΤΣΟΥΛΑΣ

ΝΙΚΟΣ

35

ΣΑΡΡΗΣ

ΘΟΔΩΡΟΣ

36

ΣΙΑΧΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ

37

ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΥ

ΑΝΝΑ

38

ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥ

ΣΟΦΙΑ

39

ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ

40

ΤΖΟΥΜΕΡΚΙΩΤΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ

41

ΤΣΙΜΠΛΙΑΡΙΔΗ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ

42

ΦΟΥΚΑ

ΕΛΕΝΗ

43

ΦΟΥΚΑ

ΜΑΡΙΑ

44

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ

45

ΧΑΣΙΩΤΗ

ΝΕΛΗ




















Συνεχίζουμε ενωτικά και αγωνιστικά                Όλοι στις εκλογές στις 20/6/24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου