συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

ΕΛΜΕ Α. Λισίων, Ζεφυρίου, Φυλής: ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ για τον ΚΑΥΣΩΝΑ στις ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ

 
        ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ /ΤΡΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ                         ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ και στη ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ!

ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ! σε ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ και ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ για τις ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ και όπου ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ οι ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ και ΛΥΚΕΙΩΝ

 
Τις επόμενες μέρες αναμένεται νέο κύμα καύσωνα, ακόμη και με 44 βαθμούς, ξεκινώντας από αύριο Τρίτη 11/6. Πρέπει, έστω και τώρα, να παρθούν άμεσα μέτρα  Σε τέτοιες συνθήκες οι εξετάσεις τόσο οι πανελλήνιες όσο και οι ενδοσχολικές είναι αδύνατο να διεξαχθούν με ασφαλή τρόπο τόσο για τους μαθητές/τριες όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

Για πολλοστή φορά είμαστε και φέτος αναγκασμένοι να μιλήσουμε για τις απαράδεκτες συνθήκες που συχνά βιώνουν οι μαθητές/τριες μας και τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουμε πολλές φορές ως επιτηρητές, διορθωτές, μέλη επιτροπών και βοηθητικό προσωπικό κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου. Δουλεύουμε ώρες σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, σε συνθήκες καύσωνα, σε ακατάλληλα σχολικά κτήρια και με τα πολύ υψηλά ηλικιακά δεδομένα στη β/βάθμια εκπ/ση.

Σε πείσμα των κυβερνητικών τυμπανοκρουσιών για το «ψηφιακό σχολείο» και άλλες χάντρες για ιθαγενείς, οι κλιματιζόμενες αίθουσες στους χώρους εξέτασης και διόρθωσης των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων είναι ακόμη το 2024 λίγες και ανεπαρκείς.

Συνολικά, η εργασία μας στα βαθμολογικά και εξεταστικά κέντρα παραμένει εξευτελιστικά κακοπληρωμένη και οι ευθύνες αφορούν την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ και τους Δήμους για την υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων και τους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς αιματηρής λιτότητας.

                Επειδή η λειτουργία των σχολείων βασίζεται εδώ και χρόνια κυρίως στην ευσυνειδησία, την αυταπάρνηση και το φιλότιμο των εκπαιδευτικών, απαιτούμε:

- Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διεξαχθούν οι εξετάσεις στα σχολεία κάτω από ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες λόγω του επικείμενου καύσωνα ή να αναβληθούν οι εξετάσεις.

-          Γενναία αύξηση των αμοιβών μας ως διορθωτών, εξεταστών, βοηθητικού προσωπικού, καθώς και του προσωπικού καθαριότητας. Κανένας αποκλεισμός των αναπληρωτών συναδέλφων μας ως βαθμολογητών.

-          Κλιματιζόμενες αίθουσες εξέτασης και διόρθωσης και έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών.

-          Δωρεάν παροχή νερού, καφέ κλπ στους/στις εμπλεκόμενους/ες συναδέλφους.

-          Άμεσα να εξαιρεθούν συνάδελφοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

- Διεύρυνση των χρονικών ορίων για την βαθμολόγηση των γραπτών. Να μην δουλεύουν τα βαθμολογικά κέντρα τις μεσημεριανές ώρες, κατά τις ημέρες του καύσωνα. 

Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ! 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (ΓΙΑΤΡΟΙ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ κ.α) ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ! 

ΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ!


 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου