συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

ΑΑΚ ΣΕΠΕ Αριστοτέλη: Δυνατό μήνυμα ενίσχυσης του ταξικού ρεύματος! Ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας του κρατικού κυβερνητικού συνδικαλισμού. Αλλάζουμε Ριζικά το τοπίο στη ΔΟΕ!

Ελπιδοφόρο μήνυμα αντίστασης και αγώνα αποτελεί η μαζική συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23.5 το απόγευμα χωρίς άδεια, όπου υπερψηφίστηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης και όλες οι προτάσεις για τα κρίσιμα επίδικα της περιόδου της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Κίνησης/ΑΑΚ Παρεμβάσεις καθώς και η μαζική συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων για την 93η ΓΣ της ΔΟΕ και το εκλογικό αποτέλεσμα του ψηφοδελτίου της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Κίνησης/ΑΑΚ Παρεμβάσεις-Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών. Η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση χαιρετίζει όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που μας στήριξαν αναδεικνύοντας την ΑΑΚ/Παρεμβάσεις-Πρωτοβουλία και πάλι σε πρώτη δύναμη και με έναν αντιπρόσωπο περισσότερο από τις αντίστοιχες εκλογές αντιπροσώπων του 2022 (4 αντιπροσώπους από 3). Οι εκπαιδευτικοί έστειλαν για άλλη μια φορά μήνυμα ανατροπής και στήριξαν το ρεύμα του ανεξάρτητου ριζοσπαστικού ταξικού συνδικαλισμού, απάντησαν με σαφήνεια στα διλήμματα που τέθηκαν σε αυτές τις εκλογές. Τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό και δίνουμε υπόσχεση αγώνα. Ειδικά στις μέρες μας, όπου η αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική επίθεση της κυβέρνησης είναι ολομέτωπη και οξύνεται.

Τα αποτελέσματα είναι:


Η συντριβή της ΔΗΣΥ και τα πολύ χαμηλά ποσοστά της ΔΑΚΕ που δεν έπιασε για μια ακόμα φορά ούτε το μέτρο (για λίγες ψήφους τον αντιπρόσωπο θα τον έπαιρνε η ΑΑΚ/Παρεμβάσεις-Πρωτοβουλία) αποτελούν μήνυμα μεγάλης αποδοκιμασίας για την πλήρη συναίνεσή τους στην κυβερνητική πολιτική, την απαξίωσή τους στις συλλογικές διαδικασίες του σωματείου με την εκκωφαντική απουσία τους από τη ΓΣ, στην οποία δε συμμετείχαν ούτε με έναν/μία εκπρόσωπό τους για να τοποθετηθούν. Είναι ο απόλυτος εξευτελισμός να λείπουν σε όλες τις ΓΣ, ενώ την ίδια ώρα σε διάφορους συλλόγους της ΠΕ οι ίδιες δυνάμεις πρωταγωνιστούν για να μπουν ηλεκτρονικές κάλπες μαζί με τις δια ζώσης με τη δικαιολογία ότι θέλουν να βοηθήσουν να συμμετέχουν οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες. Λένε ψέματα! Καμία συμμετοχή δε θέλουν, το αντίθετο. Θέλουν να καταντήσουν τα συνδικάτα και τα σωματεία σφραγίδες, που θα κάνουν μόνο εκλογές και τίποτα άλλο, ανίκανα να αντιδράσουν στην κυβερνητική επίθεση.
Σε αυτές τις εκλογές οι εκπαιδευτικοί στον Αριστοτέλη απάντησαν στα διλήμματα που τέθηκαν με μεγάλη σαφήνεια. Τοποθετήθηκαν ενάντια στον κρατικό κυβερνητικό συνδικαλισμό της συναίνεσης, της συνδιαχείρισης και της υποταγής. Δε δέχτηκαν ένα συνδικάτο που αρκείται στις αγωνιστικές διαμαρτυρίες, χωρίς εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους και τη συμμετοχή τους. Υπογράμμισαν την ανάγκη ενός συνδικάτου που υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζόμενων και της κοινωνικής πλειοψηφίας, ακηδεμόνευτο από το κράτος, τη διοίκηση και τους μηχανισμούς τους, που θέτει στόχους ανατροπής της επίθεσης, στόχους νίκης του κινήματος και των αιτημάτων μας, που στηρίζεται στις μαζικές διαδικασίες τις ΓΣ και τις επιτροπές αγώνα, στους αυθεντικούς συντονισμούς των σωματείων. Για ένα συνδικάτο που συζητά, αποφασίζει οργανώνει. Μέχρι τη Νίκη!

Στην 93η ΓΣ αντιπροσώπων της ΔΟΕ οι δυνάμεις της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Κίνησης/Παρεμβάσεις θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις νικηφόρας προοπτικής ενάντια στην αξιολόγηση και την εργασιακή και οικονομική μας καταβύθιση, για ένα επιθετικό κίνημα ανατροπής και μαχητικής διεκδίκησης για ζωή αξιοβίωτη, για την εκπαίδευση των όλων των ίσων των διαφορετικών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου